Pagaliau kažkas tai padarė – apyrankė nuo apsivėmimo

Kompanija iš Niujorko (JAV) į parodą Las Vegase atvežė išmanųjį laikrodį, kuris nei išmanus, nei laiką rodo. Nepaisant to,  „Reliefband“ jau nominuotas kaip vienas kandidatų geriausio technologinio produkto motinoms ir kūdikiams titului gauti. Be to, drąsiai galime užtikrinti, kad kiekvieno gyvenime būna akimirkų, kai už tokį įrenginį būtume pasiryžę atiduoti pusę karalystės.

Jei ji veikia, „Reliefband“ daug kam gali virsti tiesiog panacėja.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Jei ji veikia, „Reliefband“ daug kam gali virsti tiesiog panacėja.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Markas Goldstone'as tvirtina, kad technologija seniai išbandyta ir padės visiems, kas negali vartoti vaistų nuo pykinimo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Markas Goldstone'as tvirtina, kad technologija seniai išbandyta ir padės visiems, kas negali vartoti vaistų nuo pykinimo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Ir nėščiam, ir neblaiviam, ir jautriems keliautojams. Gerai, kai yra kas padeda nuo to, apie ką nenori nė pagalvoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Ir nėščiam, ir neblaiviam, ir jautriems keliautojams. Gerai, kai yra kas padeda nuo to, apie ką nenori nė pagalvoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 11:32 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:41 PM

„Reliefband“ kūrėjai savo gaminio funkciją nupasakoja paprastai ir suprantamai – akimirksniu veikianti priemonė nuo pykinimo. Ir, beje, be jokių vaistų, chemijos ar pirštų kaišiojimo į gerklę. Taip, ir man tai pasirodė daugiau negu fantastika.

Lazeriniams kardams ar laiko kelionėms mus bent jau parengė fantastai, o apie tokį įrenginį, matyt, nesapnavo nė jie.

Kaip laikrodis, kur vietoj rodyklių įrengtas kažkoks televizoriaus išjungimo mygtukas, gali įveikti pykinimą, paaiškino „Reliefband“ atstovas Markas Goldstone'as: „Seniai žinomas faktas, kad ant žmogaus riešo yra taškai, kuriuos stimuliuojant mažėja pykinimas. Tuo naudojasi akupunktūros specialistai. Taigi, jei prie kūno pridėsi elektrodus ir tam tikru dažniu siųsi elektros impulsus, pykinimo jausmas išnyks.

Pirmiausia toks produktas buvo sukurtas pacientams, kuriems taikoma chemoterapija. Tam, kad jiems nuo pykinimo nereikėtų duoti dar vienos tabletės, sugalvojome tokį įrenginį ir jis pasirodė efektyvus.

Atradome, kad taškus veikiant tam tikro dažnio elektros srove galima optimizuoti poveikį. Mūsų paslaptis – tinkamai apskaičiuotas impulsų tankis, nes jei stimuliuotume nuolat, poveikis mažėtų ir įrenginys būtų neefektyvus. Kadangi kiekvienas žmogus šiek tiek skiriasi, poveikį galima koreguoti pasirenkant vieną iš kelių galingumo nustatymų.“

Deja, piktuosius genijus teks nuvilti: priversti įrenginį veikti atvirkščiai ir sukelti pykinimą nepavyks.

„Per rankos nervą „Reliefband“ siunčia signalą smegenims, kuris nuslopina skrandžio siunčiamą signalą, kad dabar jums bloga.

Didžiausias pliusas, kad nereikia jokių vaistų ir poveikio bet kada galima atsisakyti. Juk prarijus tabletę jos poveikio neatšauksi“, – sako M.Goldstone'as.

Jis patvirtino, kad apyrankė padės kiekvienam, ką pykina lėktuve, laive, automobilyje ar traukinyje. Negana to, ji padės net jei pykina padauginus alkoholio. Tiesa, ne nuo alkoholio, tad tuo atveju kartais geriau tiesiog išsivemti.

„Svarbiausia, kad apyrankė padės ir nuo rytinio pykinimo, kuris dažnai kankina nėščiąsias. Jos negali vartoti vaistų, o šis daiktas yra visiškai saugus. Mūsų įrenginį patvirtino JAV vaistų administracija, o jo poveikis įrodytas daugybės klinikinių tyrimų. Jis lygiai tiek pat efektyvus, kiek įrenginiai, naudojami chemoterapijos metu“, – sako stebuklingą apyrankę sukūrusios kompanijos atstovas.

Ir ji, beje, visai nebrangi – galutinė kaina tik 90 JAV dolerių. Įjungus vidutiniu galingumu keičiamos baterijos pakaks 150 valandų. Sprendžiant ir to, kaip aktyviai moterys balsuoja už šį įrenginį geriausio produkto kūdikiams ir jaunoms mamytėms rinkimuose, jis tikrai sprendžia svarbią problemą.

Beje, parodoje CES 2016 pirmą kartą rengiami „The Bump Best Of Baby Tech“ apdovanojimai, kur renkami geriausi technologiniai produktai kūdikiams, gimdyvėms, vaisingumui. Nieko nepadarysi – skaitmeninio amžiaus karta jau susilaukia  vaikų, tad nori technologinių sprendimų ir šiai sričiai.

O man, nenėščiam, įdomu – ar padės „Reliefband“ nuo pykinimo per ilgai naudojus virtualios realybės akinius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.