Galingiausias pasaulyje telefonas, kurio gamintojo nė negirdėjai

Nors paroda CES negarsėja gausybės naujų telefonų pristatymu, vienas kitas perlas čia būtinai pasirodo. Ir šiais metais netikėčiausią perlą atvėrė kinų kompanija, kurios pavadinimo daugelis, matyt, nė nesate girdėję. „LeTV“ nusprendė veržtis į JAV išmaniųjų telefonų rinką ir iškart vožė iš peties. „Le Max Pro“ – tai pirmasis pasaulyje telefonas su „Snapdragon 820“ procesoriumi. O tai reiškia – jis pats sparčiausias pasaulyje.

„LeTV“ telefonai pirmiausia buvo skirti televizijos transliacijoms žiūrėti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„LeTV“ telefonai pirmiausia buvo skirti televizijos transliacijoms žiūrėti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Tai „Android“ operacinė sistema su keliais kiniškais „patobulinimais“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Tai „Android“ operacinė sistema su keliais kiniškais „patobulinimais“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Priekinė „stambiataškė“ kamera visai neblogai mato ir esant tokiam apšvietimui.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Priekinė „stambiataškė“ kamera visai neblogai mato ir esant tokiam apšvietimui.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Iš nugarėlės „Le Max Pro“ beveik neatskirsi nuo „Huawei Mate S“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Iš nugarėlės „Le Max Pro“ beveik neatskirsi nuo „Huawei Mate S“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Telefonas gana plonas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Telefonas gana plonas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Lakoniškas dizainas nereiškia, kad visi kinai perprato europiečių skonį. Tiesiog jie geriau perprato, ką verta kopijuoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Lakoniškas dizainas nereiškia, kad visi kinai perprato europiečių skonį. Tiesiog jie geriau perprato, ką verta kopijuoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„LeTV“ turi ne vieną telefono modelį ir Kinijoje yra gerai žinoma ne pirmus metus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„LeTV“ turi ne vieną telefono modelį ir Kinijoje yra gerai žinoma ne pirmus metus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 9:35 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:57 PM

Tuo, kad neseniai niekam negirdėti kinų gamintojai vis išmeta į rinką išmaniuosius telefonus, kurie į ožio ragą suriestų bet kurį „Samsung“ ar „iPhone“, išmanančių žmonių nenustebinsi. „Oneplus“, „Lenovo, „Oppo“, galų gale ta pati „Huawei“, turi telefonų modelių, kurie bent vienu parametru lenkia visus kitus gaminamus pasaulyje.

„LeTV“ – ne išmintis. Netgi atvirkščiai – tie, kas domėjosi jau esamais šios kompanijos išmaniųjų telefonų modeliais, be abejo, turėjo atkreipti dėmesį, kad aukščiausio lygio komponentams ši netaupo. Tiesa, ir nusipiginti nėra linkusi. Pavyzdžiui, „LeTV One Pro“ nė vienu parametru popieriuje nenusileidžia „Samsung S6“, o kainuoja Kinijoje 340 dolerių.

Bet dabar ne apie praeitį, o apie mano rankose atsidūrusią amerikietišką „LeTV“ svajonę – naujutėlaitį „Le Max Pro“.

Procesorius iš ateities

Tegul tai lieka kinų paslaptimi, kaip jie spėjo parodai CES 2016 pagaminti telefoną su procesoriumi, apie kurį „Qualcomm“ prabilo tik lapkričio mėnesį, tačiau mums svarbu, kad pagamino.

Ir dar svarbu, kad šis procesorius lygiai dukart spartesnis už dabartinius flagmanus varantį ir smarkokai kaisti linkusį „Snapdragon 810“. Sukurtas naujos „Qualcomm Kryo“ procesorių technologijos pagrindu, jis tiesiog neįtikėtinai efektyvus.

Palaiko X12 LTE ryšį, tad duomenis gali siųsti 33 proc. sparčiau už dabartinius sparčiausius telefonus su X10 LTE ryšiu. „Adreno 530“ grafika 40 proc. geriau veikia negu ankstesnio modelio. Papildomas „Qualcom Spectra“ nuotraukų procesorius užtikrina iki 25 MP raiškos nuotraukos fiksavimą be jokio delsimo.

Be to, dėl efektyvesnių valdiklių procesorius kur kas ekonomiškesnis, mažiau kaista ir leidžia įkrauti akumuliatorių dar greičiau.

Na, o jei rūpi tik skaičiai, tai 64 bitų keturių branduolių procesorius, kurio taktinis dažnis 2,2 GHz.

Tiek „popierinių“ duomenų, kuriuos slepia kuklus „Le Max Pro“ nustatymų skyrelis „Apie telefoną“. Ir niekas neabejoja, kad jau vasario mėnesį didieji gamintojai mus užvers aršiai reklamuojamais flagmanais su šia „širdute“.

Ir ką jis man primena?

Kiti „Le Max Pro“ parametrai taip pat įspūdingi. 6,33 colio įstrižainės ekrano raiška 2560x1440 taškų, taigi 2K. Sparčioji atmintinė – 1866 MHz dažnio 4GB LPDDR4. Vidinė atmintis gali būti nuo 32 iki 128 GB.

Kiek laikys telefone įmontuota didžiulė 3400 mAh baterija, dabar pasakyti tiesiog neįmanoma. Viena vertus, ji didelė, kita vertus – kinai garsėja neefektyviai baterijas eikvojančiais programinės įrangos sprendimais.

Dar verta paminėti galinę 21 MP raiškos kamerą ir priekinę, kurios raiškos gamintojai nenurodo, tik rašo, kad tai „2.0 mikrometrų didelių taškų kamera“.

Na, bet rankose juk laikau telefoną, o ne parametrų sąrašą, tad grįžkime prie jo.

Iš pirmo žvilgsnio didžiausią įspūdį palieka ekranas. Tiksliau – jo kraštų nebuvimas. Telefono dizainas toks, kad atrodo, jog ekranas tiesiog siekia telefono kraštinę ir jokio rėmelio nėra. Aišku, tai apgaulinga – įjungę matome, kad efektą sukuria teisingai parinkta juodos ir aliuminio spalvų dermė.

Nors ir labai didelis, telefonas delne guli visai neprastai. Išties jau nė nebesuprantu, kaip jie tai padaro – kelerius metus iš eilės ekranai didėja, o telefonai – ne. Šis 6,33 colių milžinas delne atrodo ne ką didesnis už seną mano „Galaxy Note 2“ su 5,5 colių ekranu.

Korpusas, kaip dabar jau įprasta – aliuminis. Viename telefono šone tik garso reguliatorius. Kitame – įjungimo mygtukas ir dvi ertmės kortelėms. Įkrovimo lizdas, aišku, USB-C. Telefono nugarėlės viršutinėje dalyje per vidurį – kamera, šalia jos dviejų spalvų blykstė (et, pasikuklino – „Microsoft“ deda trispalvę), po ja – pirštų atspaudų jutiklis.

Ir visą tai apžiūrėjus mane aplankė nušvitimas. Taigi iš nugaros šis telefonas beveik visiškai niekuo nesiskiria nuo „Huawei Mate S“ modelio. Tik kiek didesnis. O iš priekio visiškai niekuo nesiskiria nuo „Huawei Mate 7“.

Žodžiu, dizainas labai originalus. Juk vogtas ne nuo „Apple“, o nuo kitų kinų. Nepriekabiam pirkėjui, aišku, tai visai nesvarbu. Juolab kad išvaizda tikrai gera ir telefonas atrodo prabangiai.

Iš kur išlindo tas „LeTV“?

Telefono vartotojo sąsaja atrodo tipiška kinų „Android“. Ikonėlės kiek pakeisto dizaino (mano galva, pabloginto) ir panaikinta programėlių kišenė, tad visų įdiegtų programėlių ikonėlės būtinai bus telefono ekrane. Duoklė kiniškai maldai „Apple“ mane kiekvieną kartą smarkiai suerzina, nes tai tiesiog nėra taip patogu.

Dar viena telefono ypatybė išduoda tikrąją jo kilmę. Tiksliau, kuo išties užsiima „LeTV“ ir kam ji sukūrė tuos telefonus.

Mat Kinijoje „LeTV“ yra viena didžiausių IPTV televizijos transliavimo paslaugos tiekėjų. Ir telefonus gaminti ji pradėjo specialiai taikydama savo klientams. Specialiai tam, kad tų telefonų ekranuose jie žiūrėtų IPTV transliuojamą turinį.

Štai jums ir atsakymas, kodėl „LeTV“ ir yra tokie galingi, turi tokį gerą LTE ryšį ir tokius didelius ekranus. Jie pirmiausia buvo skirti televizijos programoms žiūrėti mobiliajame internete.

Tai paaiškina ir man kilusius nepatogumus mėginant telefoną nufotografuoti. Tik paliečiu ne ten ekraną, tuoj atsiverčia kažkokie puslapiai kinų kalba su televizijos programomis, šou pavadinimais, ir ekrane jau rodo kažkokį kinų filmą.

Na, taip, skubėdami, matyt, nespėjo labiau paruošti JAV rinkai, nes net dalis nuorodų yra tik kinų kalba.

Per kelias minutes, aišku, jokio įspūdžio apie neįtikėtiną spartą susidaryti negalėjau. Taip, vartosi viskas akimirksniu, tačiau ir prieš metus naujuose telefonuose viskas vartėsi taip pat greitai. Tačiau svarbu ne tai, o kartelė. Tai šiuo metu sparčiausias pasaulyje telefonas, o kiti tegul vejasi.

P.S. Labai atsiprašau už nuotraukų spalvas, bet kinai kažkodėl nutarė, kad geriausia telefonus pristatyti labai tamsiame, lyg diskoteka mokykloje apšviestame kambaryje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.