Išbandėme: kokteilius ruošiantis robotas-barmenas

Reikia nemažai drąsos, kad parodoje, kur bene pusė pristatomų įrenginių skelbiasi palaikantys sveiką gyvenimo būdą, pristatytum alkoholį pagardinantį įrenginį.

Barmenas labiau primena virtuvės kombainą.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Barmenas labiau primena virtuvės kombainą.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Į talpyklas galima įpilti vien sulčių ir tuomet robotas taps nebe tokiu pavojingu visuomenei.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Į talpyklas galima įpilti vien sulčių ir tuomet robotas taps nebe tokiu pavojingu visuomenei.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Man kokteilį jau sumaišė.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Man kokteilį jau sumaišė.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Parodoje robotas buvo labai populiarus. O kūrėjams jo demonstravimas nemažai atsiėjo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Parodoje robotas buvo labai populiarus. O kūrėjams jo demonstravimas nemažai atsiėjo.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Arnoldas Lukošius (Specialiai lrytas.lt iš Las Vegaso)

Jan 10, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:56 AM

Reikia dar daugiau drąsos tokį renginį paskelbti viena geriausių 2016 m. technologinių inovacijų pasaulyje. Tačiau parodoje „CES 2016“ ragavau roboto „Somabar“ maišytą kokteilį, tad tai ne sapnas!

„Somabar“ primena kavos aparatą, kurio abiejuose šonuose įrengtos kolbos su skirtingų spalvų skysčiais. Tų kolbų yra šešios, tad, akivaizdu – robotas kokteilius maišo iš šešių sudėtinių dalių. 

„Robotas gali pagaminti per 300 skirtingų kokteilių. Į šias talpyklas įpili sulčių ir alkoholinių gėrimų, kuriuos nori maišyti, telefono programėlėje nurodai robotui, kas ir kur įpilta, ir jis pats siūlo galimus kokteilių variantus, o pasirinkus juos sumaišo.

Arba nurodai, kokio kokteilio nori, ir robotas pasako, ko jam reikia tokiam mišiniui. Nori paragauti?“ – tiesdamas man plastikinę stiklinaitę su roboto maišyta „Margarita“ (mano skoniui pasirodė stiproka) pasakojo vienas kūrėjų komandos narių Dylanas Purcellis-Lowe.

Pasirinkus kokteilį ir turint viso, ko reikia, telieka pastatyti po čiaupu taurę ir duoti komandą savo telefone. Robotas gėrimą paruošia per 10 sekundžių – arba 10 kartų greičiau, negu bet kuris gyvas barmenas.

Tiesa, robotas neatpažins, ką ir kur įpylei, tad gali sumaišyti kokią šlykštynę.

„Iš to, kuo pripildėme talpyklas, galima sumaišyti 50 skirtingų kokteilių. Jei nuolat į tą pačią talpyklą pilsi tą patį gėrimą (apelsinų sultis, degtinę ir t.t.), nereikės kaskart nurodinėti, kur yra kas, – robotas atsimena paskutinį „nurodymą“.

Jei kuris nors indas ištuštės, robotas pats nuspręs, kurių kokteilių jau nebegali pagaminti, o kokį sumaišyti dar įmanoma“, – pasakojo D.Purcellis-Lowe.

Šaldymo funkcijos robotas neturi, tad sulčių neatvėsins. Užtat YRA ledui skirta ertmė. Be to, programėlėje galima dalintis savo kokteilių receptais su visais kitais robotų-barmenų savininkais.

Žodžiu, jei dievinate kokteilius, bet tingite juos maišyti, iš jūsų – 449 doleriai ir algos nereikalaujantis barmenas bus jūsų namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.