„Apple“ išdavė būsimo „MacBook“ išskirtinį bruožą

Specialūs jutikliai lietimui jautriuose paviršiuose ateityje leis įrenginius valdyti jų neliečiant. Tokią gestų valdymo sistemą jau užpatentavo „Apple“.

Kada ši technologija bus pritaikyta parduodamuose įrenginiuose, kol kas nėra aišku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kada ši technologija bus pritaikyta parduodamuose įrenginiuose, kol kas nėra aišku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Patento paraiškoje pateiktas paveikslėlis leidžia suprasti, jog pirmiausia svarstoma apie asmeninį kompiuterį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Patento paraiškoje pateiktas paveikslėlis leidžia suprasti, jog pirmiausia svarstoma apie asmeninį kompiuterį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 1:34 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:57 AM

Antradienį užregistruotame patente nurodoma, kad įrenginius bus galima valdyti pirštų ar kitų objektų gestais virš lietimui jautraus paviršiaus. Specialistai spėlioja, kad toks valdymas gali būti pritaikytas, pavyzdžiui, išjungti kompiuterio ekraną, įrenginį ar programas, keisti ekrano ryškumą ir panašiais atvejais.

„Apple“ taip pat nurodo, kad valdant įrenginį gestais ekrane galėtų būti matomas mygtukas, rodantis, ką vartotojas gali pasirinkti – panašiai kaip kompiuterinės pelės žymeklis, rašo Mashable.com.

Visa tai numatoma pasiekti įrenginyje integravus vieną ar kelis jutiklius ir infraraudonųjų spindulių šviestukus ar fotodiodus. Pastarieji, reaguodami į atsispindinčius infraraudonuosius spindulius, nustatytų savininko rankų, pirštų ar kitų objektų padėtį ir judėjimą erdvėje bei perduotų komandas telefonui.

Nors „Apple“ nepatikslina, kokiam įrenginiui (ar įrenginiams) ši sistema būtų pritaikyta, patento paraiškoje pateiktas paveikslėlis leidžia suprasti, jog pirmiausia svarstoma apie asmeninį kompiuterį. Iliustracijoje matomos žmogaus rankos virš klaviatūros ir lietimui jautrios plokštės (angl. touchpad).

Kol kas tai – tik patentas, taigi nėra aišku, kada ši technologija bus pritaikyta parduodamuose įrenginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.