Vasario 21 d. „Samsung“ pristatys „Galaxy S7“. Ko tikėtis?

Naujų „Samsung S“ serijos išmaniųjų telefonų pristatymai savo svarba nenusileidžia „iPhone“ debiutams. Prieš metus Barselonoje „Samsung S6“ ir mus privertė išsižioti iš nuostabos – prabangūs stiklo ir metalo korpusai ir dar neregėti lenkti ekranai sulaukė daugybės teigiamų įvertinimų. Ką Barselonoje iš dėžutės „Samsung“ ištrauks šiemet, jei jau dabar žada, kad tai „privers iš naujo permąstyti, ką sugeba telefonas“?

Tai ne tikrai būsimo telefono išvaizda. O gal ir tikra?..<br>@evleaks ir A.Lukošiaus nuotr.
Tai ne tikrai būsimo telefono išvaizda. O gal ir tikra?..<br>@evleaks ir A.Lukošiaus nuotr.
Daugiausia būsimo telefono vaizdų išplatino garsus technologijų žurnalistas Evanas Blassas. Šis šaltinis daugelio laikomas labai patikimu.<br>Evan Blass @evleaks nuotr.
Daugiausia būsimo telefono vaizdų išplatino garsus technologijų žurnalistas Evanas Blassas. Šis šaltinis daugelio laikomas labai patikimu.<br>Evan Blass @evleaks nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 8:11 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:00 AM

Pačiai kompanijai, akivaizdu, labiausiai norisi, kad naujasis flagmanas ne tik smalsuolių žandikaulius priverstų atvipti, bet ir pirkėjų pinigines atvertų. Šiaip ar taip, o, nepaisant gero įvaizdžio ir puikaus dizaino, kompanijos pelnas vis dar... Nors teisybės dėlei reikia pripažinti, kad paskutinį metų ketvirtį „Samsung“ greitai augo ir vis tiek lenkia „Apple“, bet dabar mes ne apie tai.

Naujojo flagmano pristatymo data nieko nenustebino – tai bus treti metai, kai „Samsung S“ serijos naujovė pristatoma Barselonoje, MWC parodos išvakarėse.

O ką išties tame pristatyme pamatysime?

„Samsung“ išplatintame vaizdo pristatyme rodoma, kaip žmogus su virtualios realybės akiniais „Gear VR“ paima melsvą dėžę švytinčiomis briaunomis, pasirodo užrašas #TheNextGalaxy. Tad galima įtarti, kad pristatyme bus paleista ir virtualios realybės tema.

Tačiau pagrindinis patiekalas – „Galaxy S7“. Ir per kelis pastaruosius mėnesius interneto gandonešiai apie šį įrenginį pričiulbėjo jau labai nemažai dalykų.

Šiuo metu labiausiai tikima tokiomis užuominomis:

Telefonas turės 5,1 colio įstrižainės 2560x1440 taškų (jau įprastos 2K raiškos) SuperAMOLED ekraną. Arba ekranas šiek tiek padidės iki 5,2 colio. Kai kas tiki, kad dėl virtualios realybės ir ekrano raiška gali būti padidinta iki 4K. Bet klausimas, ar ryšis „Samsung“ taip apkrauti telefono akumuliatorių.

Beje, baterijų talpa, kalbama, bus gerokai padidinta. „Galaxy S7“ turės 3000 mAh (vietoj 2550 mAh „Galaxy S6“), o „Edge“ – 3600 mAh (vietoj buvusių 2600 mAh) talpos akumuliatorius.

Europai skirtoje telefono versijoje bus įdiegtas aštuonių branduolių (keturi – 2,3 GHz ir keturi 1,6 GHz)  “Samsung Exynos 8890“ procesorius (JAV turėtų gauti telefonus su „Qualcomm Snapdragon 820“ procesoriumi).

Aišku, telefono sparčioji atmintis bus 4 GB, jame bus įrengta naujoji USB-C jungtis. Be to, žadama, kad jis bus atsparus vandeniui.

Dėl galinės kameros versijos išsiskyrė – vieni tvirtina, kad ten bus 12 MP raiškos jutiklis didesniais taškais su f/1,7 lęšiu, todėl labai gerai fotografuojantis prietemoje. Kiti įrodinėja, kad raiška sieks 20 MP. Priekinė kamera, manoma, bus ta pati – 5 MP raiškos.

Pasirodė nemažai tvirtinimų, kad į šiuos telefonus „Samsung“ grąžins iš „Galaxy S6“ pašalintą „microSD“ kortelės lizdą, tačiau mums kažkodėl atrodo, kad tai greičiau vartotojų noras negu faktas.

Be to, manoma, kad kartu bus pristatytas ir atnaujintas „Edge“ variantas su lenktu 5,7 colio įstrižainės ekranu. Arba net du „Edge“ variantai – didesniu ir tokio pat dydžio kaip S7 ekranais.

Sklinda įkyrios kalbos, kad „Samsung“ savo telefonuose diegs kažką panašaus į „Apple 3D Touch“ sistemą, t.y. papildomą funkciją spustelėjus stipriau. Tačiau kol „Android“ nėra pritaikyta tokiam funkcionalumui, tai tebūtų galimybė, o ne praktiškai naudinga savybė.

Analitikai nurodo, kad yra didelė tikimybė, jog pradinė modelio „Galaxy S7“ kaina bus net 10 proc. mažesnė negu „Galaxy S6“. Aišku, mums tai patiktų, tačiau kaip viskas vyks realiai, sužinosime vasario 21 d. Barselonoje.

O kam ten nuvykti nepavyks – mūsų svetainėje vasario 21 d. nuo 20 val. vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.