Pagaliau: dvi dienos, apie kurias kalbėsime visus metus

Netrukus įvyks šis tas netikėto: visi didžiausi „Android“ įrenginių gamintojai pristatys savo aukščiausios klasės modelius, išmaniųjų telefonų pasaulio flagmanus, kurie naujienų antraštėse bus minimi visus metus.

Manoma, kad „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ bus panašūs į prieš metus pristatytus „Samsung“ flagmanus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Manoma, kad „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ bus panašūs į prieš metus pristatytus „Samsung“ flagmanus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Samsung“ stendas parodoje MWC tradiciškai sulaukia itin daug dėmesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Samsung“ stendas parodoje MWC tradiciškai sulaukia itin daug dėmesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujausia technologijų mada – virtualioji realybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Naujausia technologijų mada – virtualioji realybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„LG G5“ savininkai galės įsigyti specialų pusiau peršviečiamą dangtelį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„LG G5“ savininkai galės įsigyti specialų pusiau peršviečiamą dangtelį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 5:18 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:18 AM

Svarbiausių pristatymų laukiama jau šį sekmadienį, kuomet savo geriausius įrenginius demonstruos „Samsung“ ir LG. Taip pat savaitgalį laukiama „Huawei“, ZTE, „Lenovo“ ir „Alcatel“ renginių, pirmadienį savo pasididžiavimą pristatys „Sony“, dar po kelių dienų – „Xiaomi“.

Taigi ko laukti didžiausioje Europoje technologijų mugėje „Mobile World Congress“ (MWC) šiais metais?

„Samsung“ išplatino kvietimus į tradiciniu tapusį „Unpacked“ renginį, kuris įvyks sekmadienio vakarą. Ir nors oficialiai kompanija nieko nekomentuoja, internete apstu nutekėjusios informacijos apie tai, ką ji pristatys.

Kone visi gandų skleidėjai sutinka, kad naujieji „Galaxy“ serijos išmanieji bus itin panašūs į pernai metų „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“. Svarbiausios laukiamos naujovės – spaudimo stiprumą fiksuojantis ekranas (toks, kokį jau turi „Huawei Mate S“ ir „iPhone 6S“), naujos virtualios realybės galimybės ir, kaip tapo įprasta, geresnis procesorius bei vaizdo kamera.

„Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ (tokie, spėjama, bus įrenginių pavadinimai) turės „Quad HD“ (2560 x 1440 tšk.) raiškos ekranus, „Samsung Exynos 8 Octa“ aštuonių branduolių procesorius, 4 GB operatyvinės ir 32 GB vidinės atminties. „Galaxy S7“ žadamas 5,1 colio įstrižainės ekranas ir 3000 mAh talpos akumuliatorius, „Galaxy S7 Edge“ – 5,5 colio ekranas ir 3600 mAh akumuliatorius.

LG prieš didįjį pristatymą jau išleido keletą užuominų apie būsimąjį savo flagmaną. Pirma, jau aišku, kad jis vadinsis „LG G5“. Antra, jis turės „Always on“ funkciją – neaktyvaus telefono ekrane bus galima matyti svarbiausią informaciją (laiką, praleistus skambučius ar žinutes ir pan.). Trečia, jo savininkai galės įsigyti specialų pusiau peršviečiamą dangtelį, kurio neatvertus bus galima matyti svarbiausią informaciją ir valdyti kai kurias funkcijas, pvz., atsiliepti į skambučius (panašų dangtelį šiuo metu gali įsigyti „HTC One M9“ naudotojai).

Taip pat sklando gandai, kad šis telefonas turės dvi galines kameras. Kokios bus jo techninės charakteristikos, kol kas tiksliai nežinoma – viskas paaiškės sekmadienio popietę.

Beje, anksčiau šią savaitę LG jau pristatė kelis vidutinio kainų segmento telefonus – „X cam“, „X screen“ ir specialiu rašikliu valdomą „LG Stylus 2“.

Kinijos kompanijų ketvertas – „Huawei“, ZTE, „Lenovo“ ir „Alcatel“ – savo naujausius gaminius taip pat ketina pristatyti sekmadienį, tačiau apie juos žinoma mažai.

„Alcatel“ savąjį flagmaną ištrauks sekmadienį. Kompanija garsėja pigiais ir solidžia technika aprūpintais telefonais bei kaskart pasistengia kažkuo nustebinti. Pavyzdžiui, pernai metų „Alcatel Idol 3“ turėjo dvigubą garsiakalbį ir dvigubą mikrofoną, kurie buvo sumontuoti taip, kad vartotojai gali paskambinti ir laikydami telefoną aukštyn kojomis.

„Huawei“ į sceną žengs taip pat sekmadienį ir žada „svarbų pranešimą“. Kadangi „Mate 8“ ir „Mate S“ buvo išleisti gana neseniai, ko gero, bus pristatyta atnaujinta „Huawei P8“ versija. Internete jau klajoja galimo „Huawei P9“ nuotraukos, leidžiančios numanyti, kad telefonas turės dvigubą galinę kamerą. Beje, pačios kompanijos kvietime žiniasklaidai matomas rašiklis ir pateikta užuomina apie verslo sektorių, todėl gandų nešiotojai šnabžda, kad kompanija pademonstruos hibridinį kompiuterį ar bent planšetę.

Sekmadienį dėmesio tikisi ir ZTE (jau ketvirta, jei skaičiuojate), savo kvietimą pavadinusi mažai ką sakančiu šūkiu „Imagination and beyond“ (liet. vaizduotė ir daugiau). Kompanijos atstovai apie pristatymą nieko nesako – tik patvirtina, kad naujų produktų bus. Beje, kiek anksčiau išleistas „ZTE Axon mini“ buvo vienas pirmųjų išmaniųjų su paspaudimui jautriu ekranu.

„Lenovo“ vėlyvą sekmadienio vakarą žada parodyti telefoną su įspūdingos kokybės garsiakalbiais. Kompanija gali išleisti ir dar kelis gaminius, nors nieko ypatingo apžvalgininkai nesitiki.

Dar viena Kinijos bendrovė, „Xiaomi“, nusprendė išsiskirti iš minios ir savo pristatymą rengia ateinantį trečiadienį. Galbūt geras sprendimas, atsižvelgiant į tai, kad sekmadienį ir pirmadienį naujienų šiame fronte bus apstu, taigi Vakaruose mažiau žinomiems prekių ženklams prasimušti į žiniasklaidą bus sudėtingiau. „Xiaomi“ viceprezidentas Hugo Barra žada, kad jų išmanusis „Mi5“ bus išties įdomus, turės puikią vaizdo kamerą ir šviežutėlį „Snapdragon 820“ procesorių.

„Sony“ pastaraisiais metais gamino kokybiškus telefonus, tačiau prekyba jais sekėsi nekaip. Todėl šįmet iš šios kompanijos kažko ypatingo ar įspūdingo nelaukiama. Pirmadienį ji yra numačiusi renginį, tačiau jis vyks pačios kompanijos įrenginių pristatymo zonoje MWC parodoje, o tai – aiški užuomina apie mažesnės reikšmės pristatymą. Pastaraisiais metais tokio pobūdžio renginiuose „Sony“ pristatė planšetes ir dėvimus įrenginius.

Naujo telefono šiais metais gali neparodyti ir HTC, kurios prieš metus pristatytas „HTC One M9“ nepateikė didelių staigmenų, o ir prekyba juo vyksta vangiai. Užtat ši kompanija yra numačiusi didelį renginį, kuriame praneš naujienų, susijusių su virtualia realybe – galbūt į prekybą bus išleistas ilgai lauktas įrenginys „HTC Vive VR“? Svarbiausia, žinoma, bus kaina: „Oculus Rift“ šiuo metu galima užsisakyti už 600 dolerių, taigi jei HTC pasiūlys pigesnį (ar geresnį) analogą, laukia įdomi kova.

Savo įrenginius parodoje demonstruos ir „Microsoft“, tačiau ji apie jokius didelius pristatymus iš anksto nepaskelbė.

Pernai naujus telefonus dar pristatinėjusi „BlackBerry“ ir šįmet gali pabandyti kažkuo nustebinti, nors apžvalgininkai jos pastarųjų metų pristatymus kaskart krikštija „paskutiniu atodūsiu“ (kas belieka, jei didžiausia naujiena yra tai, kad telefonas turi lietimui jautrų ekraną...).

Parengta pagal Mashable.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.