Unikalus LG G5 – telefonas, kuris turi nuosavą robotą

Jau prieš pristatymą sekmadienį Barselonoje žinojome, kad naujausias LG flagmanas LG G5 turės jį valdyti leidžiantį dėkliuką permatomu dangteliu, kažkokią unikalią „Bang & Olufsen“ garso sistemą, bus metalinis. Tačiau tikrosios staigmenos paaiškėjo tik dabar. Ir kas galėjo pamanyti, kad kam nors šaus į galvą sukurti telefonui net kelis draugus?

LG G5 – pirmasis modulinis „Android“ flagmanas.<br>AP nuotr.
LG G5 – pirmasis modulinis „Android“ flagmanas.<br>AP nuotr.
Pats LG G5 kažkuo primena sumažintą „Nexus 6P“.<br>LG nuotr.
Pats LG G5 kažkuo primena sumažintą „Nexus 6P“.<br>LG nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
Kompanija telefonui pagamino daugybę „draugų“. Kai kurie – tiesiog neįtikėtini.<br>LG nuotr.
Kompanija telefonui pagamino daugybę „draugų“. Kai kurie – tiesiog neįtikėtini.<br>LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
LG nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 3:46 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:45 AM

Ligi šiol, nors ir labai geri, LG flagmanai neperkami taip, kaip norėtųsi. Rizikingai nutarusi pristatyti savo naująjį flagmaną Barselonoje tik keliomis valandomis anksčiau, negu „Samsung“ pristatė visų laukiamą „Galaxy S7“, LG labai pasitikėjo savo jėgomis. Ir, atrodo, buvo dėl ko. Bent jau prastos išvaizdos laikai tikrai pasibaigė.

Ne tik metalinis, bet ir modulinis

„Kai pirmą kartą buvo pristatytas išmanusis telefonas, visi juo susižavėjome. Dabar to žavesio gerokai mažiau. Žmonės nebeaikčioja net matydami naujų įrenginių pristatymus. Ar jie prarado smalsumą? Ne. Juk domisi veiksmo kameromis, skraidyklėmis.

Mes, LG, tikime, kad telefonų laikai dar nesibaigė. LG G5 sukurtas žaidimams ir linksmybėms. Jo korpusas metalinis, tačiau tai kur kas daugiau negu tik gražus įrenginys. Iki šiol vartotojams reikėjo rinktis – gražus dizainas ar patogi galimybė keisti baterijas. LG G5 nereikalauja kompromisų“, – vos išėjęs į sceną rėžė kompanijos LG mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas Juno Cho.

Pristatytas LG G5 iš pirmo žvilgsnio šiek tiek primena „Nexus 6P“ – toks pat metalinis suapvalintas korpusas, viršuje – ovalus langelis, kur įrengta kamera, po ja – apvalus pirštų atspaudų jutiklis.

Tačiau šį sykį metalinis dizainas slepia vieną paslaptį – paspaudus mažą mygtuką šone LG G5 apatinė dalis atsisega ir nusiima kartu su akumuliatoriumi. Taigi galima turėti atsarginę bateriją kišenėje ir gyventi dvigubai ilgiau nesiartinant prie elektros lizdo.

Ir tai ne vienintelė atsisegančios apatinės dalies funkcija. Atrodo LG rimtai nutarė įgyvendinti tai, apie ką daug kas seniai svajojo. Šis telefonas tam tikra prasme yra modulinis.

Bet apie viską nuosekliai.

Ką gali „Snapdragon 820“?

Apie telefono parametrus per pristatymą faktiškai nebuvo kalbama. Tačiau kaipgi be jų?

Taigi telefono širdis – naujausias procesorius „Qualcomm Snapdragon 820“. Naujesnis, galingesnis, palaiko X12 LTE ryšio standartą (triskart greitesnis už buvusį), kur kas geriau apdoroja vaizdą žaidžiant, bet svarbiausia – leidžia telefonui daug geriau apdoroti nuotraukas ir garsą.

Pirmą kartą kalbama apie tai, kad ne tik kameros jutiklis ar objektyvas, bet ir greitesnis procesorius gerina spalvų fiksavimą, leidžia fotografuoti esant dar mažesniam apšvietimui. Be to, geriau apdoroja garsą, todėl muzika net per telefono garsiakalbius skamba visai pakenčiamai.

Telefone yra 4GB RAM atmintinė – to ir derėjo tikėtis. Jame numatyta viena „Micro SD“ atminties kortelei, čia įrengtas USB-C lizdas, 5,3 colio įstrižainės ekrano raiška, kaip jau įprasta, – 2K (2560x1440 taškų). Be to, ekranas gali pasiekti 900 nt šviesumą, o tai tikrai daug.

Kiek nuvylė akumuliatoriaus talpa – išimamoji baterija yra 2800 mAh. Tiesa, galima turėti atsarginę, o telefonas palaiko greitąjį įkrovimą.

Beje, šio telefono ekranas niekuomet visiškai neišsijungia. Tad net jei padėjote kur nors tolokai, vos užmetę akį matysite laiką, gautas žinutes ir kitą būtiną informaciją. Ir šį sykį neišsijungia ne kažkoks antras ekranėlis, o pagrindinis telefono ekranas.

Per pristatymą kūrėjai užtikrino, kad ši funkcija faktiškai neeikvoja akumuliatoriaus. Tiksliau, eikvoja tik 0,8 proc. per valandą. To pavyko pasiekti pagaminus ekraną taip, kad nuolat veikia tik jo trečdalis, be to, šviečia jis minimaliai, kiek reikia.

Beveik kaip akys

Galinė LG G5 kamera irgi unikali. Nes tų kamerų čia yra dvi. Įprastas, 16 megataškų raiškos. Ir itin plataus 135 laipsnių kampo 8 MP raiškos. Tokia plačiakampė kamera apima beveik tiek pat erdvės, kiek mato akys.

Įdomiausia, kad kameros gali dirbti atskirai, gali fotografuoti kartu, kurdamos vieną kelių lygių kadrą ar linksmą kombinaciją.

Kameros programėlė atnaujinta, įdiegta daug naujų filtrų, be to, ji leidžia labai greitai perjungti naudojamas kameras.

Kalbant apie programėles, dera paminėti, kad šio telefono vartotojo sąsaja LG UX irgi šiek tiek pakeista. Dabar visos įdiegtos programėlės bus nuolat telefono ekrane (kaip „iPhone“ ar kinų „Android“ telefonuose). Mums tai atrodo nelabai patogu, nors kitiems taip galbūt aiškiau.

Tiek apie patį telefoną. Tačiau kartu su telefonu buvo pristatyti keli unikalūs priedėliai, kuriuos LG pavadino „draugais“. Ir visi jie tinka tiek darbui, tiek linksmybėms.

„LG G5 – mūsų kvietimas visam pasauliui pažaisti kartu. Metas pasilinksminti. Ačiū“, – įžanginę kalbą užbaigė Juno Cho.

„LG Cam Plus“

Šį telefono priedėlį derėtų vadinti moduliu. Mat prie telefono jis prijungiamas panaudojant būtent išimamosios baterijos jungtį. Taigi išimame bateriją, įstatome ją į priedėlį „LG Cam Plus“ ir jį prijungiame prie telefono.

Šis modulis įgalina kur kas patogiau telefonu fotografuoti ir filmuoti. Jis atsikišęs, tad patogu sugriebti viena ranka. Čia yra atskiri filmavimo ir fotografavimo mygtukai bei priartinimo ratukas.

Svarbiausia, kad šiame priedėlyje įrengtas papildomas akumuliatorius, kuris vidinės telefono baterijos talpą padidina iki 4000 mAh.

Taigi savo funkcija jis kažkuo primena kadaise pristatytą „Nokia 1020“ papildomą galinį dangtelį fotografavimui.

„LG Hi-Fi Plus“

Tai išorinis garso sistemos priedėlis, kurį kūrė ne kas kitas, o garsioji kompanija „Bang & Olufsen“. Tai dailus 32 bitų skaitmeninio garso konverteris ir stiprintuvas, komplektuojamas su „H3 B & O Play“ ausinėmis.

Šis modulis atkuria „Dolby Surround“ kokybės standarto garsą, leidžia atkurti bet kurios programėlės garsą ir nekeičia LG G5 telefono formos – prijungus jį telefonas tik šiek tiek pailgėja.

LG 360 CAM

Dar vienas netikėtas telefono priedėlis – 360 laipsnių kampu fotografuojanti kamera. Tai atskira, nedidelė 16 MP raiškos kamera su dviem priešingose pusėse išdėstytais objektyvais. Ji veikia kaip dauguma šiais metais pristatytų tokių kamerų virtualiai realybei ir „Google Street View“.

Kamera gali daryti 16 MP raiškos 360 laipsnių nuotraukas arba filmuoti 2K raiškos vaizdo klipus.

Beje, „Google Street View“ atstovas patvirtino, kad nuo šiol leis žmonėms nemokamai talpinti aukščiausios raiškos 360 laipsnių nuotraukas. Ir pasigyrė, kad tokios nuotraukos iš esmės keičia tai, kaip daromės asmenukes.

LG 360 VR

Itin netikėtas priedėlis – vieni mažiausių kada nors matytų virtualios realybės akinių. LG 360 VR sveria tik 118 g, susilanksto ir, kitaip nei daugelis kitų, nenaudoja savo veikimui telefono ekrano.

Prie telefono šie virtualios realybės akiniai prisijungia USB-C lizdu, telefonas atlieka visus skaičiavimus, o akiniuose įrengti du 1,88 colio įstrižainės 960x720 raiškos ekranai tik atkuria vaizdą.

Kadangi kiekvienai akiai skirtas atskiras ekranas, vaizdas yra gerokai ryškesnis ir kokybiškesnis, negu konkurentų įrenginiuose. O ir patogiau, kai nereikia virš nosies tvirtinti telefono.

„LG Rolling Bot“

Riedantis autonominis kamuolys-robotas? Tokio telefono priedo tikrai dar niekas nepristatė. Telefonu valdomas kamuolys gali riedėti per jūsų namus ir įmontuota vaizdo kamera fiksuoti vaizdus.

Galite jį naudoti kaip žaislą ar kaip savarankiškai judančią saugos kamerą. Jame įrengti garsiakalbiai, mikrofonas, lazerinė rodyklė. Jis veikia kaip bet kurio namų įrenginio nuotolinio valdymo pultas.

Žodžiu, ir buityje pravers, ir bus puikus žaislas vaikams ar šuniukui.

„LG Smart Controller“

Tai lyg specialus nuotolinio valdymo pultas, prie kurios pritvirtinamas telefonas LG G5. Visa tai virsta įrenginiu, kuris gali valdyti bet kurią suderinamą autonominę skraidyklę. Pulte įrengtas patogus valdymas, telefonas virsta ekranu, o jo procesorius naudojamas valdymo funkcijoms.

Tiesa, kol kas šio priedėlio pirkėjams LG nesiūlys – tai tik prototipas.

Visi „draugai“  prie telefono LG G5 telefono prisijungia automatiškai. Speciali LG programėlė atlieka nustatymus už jus.

Telefonas ir visi „draugai“ pasaulio parduotuves pasieks balandžio mėnesį. O štai „Samsung“ vasario 21 d., sekmadienio, vakaras staiga tapo kur kas labiau įtemptas. Juk LG tikrai pasistengė nustebinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?