HTC nenudžiugino: virtuali realybė bus brangi

HTC ir „Valve“ pristatė komercinę, galutiniam vartotojui skirtą savo virtualiosios realybės platformos „Vive“ versiją. O svarbiausia – atskleidė įrangos kainą. Ir ji nenuteikia optimistiškai.

Į „Vive“ komplektą įeis ir belaidžiai valdikliai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Į „Vive“ komplektą įeis ir belaidžiai valdikliai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-23 07:55, atnaujinta 2017-06-06 23:29

Patobulintas įrenginys buvo pristatytas Barselonoje vykstančioje kasmetinėje mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ (MWC).

Galutiniam vartotojui skirta „Vive“ versija pasižymės patobulintu dirželiu bei visomis pirmtako „Vive Pre“ funkcijomis. Tarp jų – belaidžiai valdikliai, priekinė kamera, suliejanti fizinius elementus į virtualiąją realybę, ryškesni ekranai, užtikrinsiantys dar intymesnę sąsają su virtualybe.

Į „Vive“ komplektą taip pat įeis du skaitmeniniai produktai – virtualus pasaulis, kuriame robotai dirba visus įprastinius žmonių darbus, ir žaidimas „Fantastic Contraption“, leisiantis pasivaikščioti po skrajojančią salą ir kurti joje visokius įrenginius.

Bendrovės MWC parodoje taip pat pristatė funkciją „Vive Phone Services“, kuri leis ir virtualiame pasaulyje neatsilikti nuo žemiškų reikalų. „Vive Phone Services“ leis prisijungus prie virtualiosios realybės atsiliepti į telefono skambučius, gauti ir atsakyti į trumpąsias žinutes, tikrinti kalendoriaus įrašus ir tvarkyti kitus darbinius reikalus.

Išankstiniai „Vive“ užsakymai bus priimami nuo vasario 29 d. Numatoma įrenginio kaina – 799 JAV doleriai. Palyginimui, konkurentų analogas „Oculus Rift“ kainuoja 599 dolerius.

Tiesa, HTC prie komplekto iškart prideda valdiklius (be kurių virtualioje realybėje kažką nuveikti nelabai įmanoma), taigi didesnę kainą galima pateisinti. Tik ar pirkėjams tai rūpės?

Ar „Vive“ bus prekiaujama Lietuvoje, kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.