Kam tas laikrodis, „Sony“ sukūrė išmaniąją ausį

Mažytis įrenginys taip ir pavadintas – „Xperia Ear“. Šiais metais parodoje MWC 2016 jis buvo viena įdomiausių ir tikrai netikėčiausių „Sony“ naujienų. Nors ir primena senelio klausos aparatą, ši į ausį dedama ausinė yra jokiam išmaniajam laikrodžiui nenusileidžiantis asistentas. Tiesiog tai, ką kiti įrenginiai mums rodo ekrane, šis švelniu balsu kužda tiesiai į ausį.

Išmanioji ausis „Xperia Ear“ panaši į klausos aparatą.<br>Sony nuotr.
Išmanioji ausis „Xperia Ear“ panaši į klausos aparatą.<br>Sony nuotr.
„Xperia Eye“ – kameros, kuri neaišku kam būtų reikalinga, prototipas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Xperia Eye“ – kameros, kuri neaišku kam būtų reikalinga, prototipas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 10:05 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:57 AM

Aišku, „Xperia Ear“ nėra savarankiškas įrenginys – ausinė „Bluetooth“ ir NFC ryšiu susijungia su bet kurio gamintojo „Android“ telefonu ir įdėta į ausį virstą informacijos perdavimo bei priėmimo įrenginiu.

Ausinėje įrengtas mažytis mikrofonas leidžia perduoti komandas balsu. Pavyzdžiui, uždavę klausimą „Koks oras?“ gausite atsakymą. Ausinė balsu perskaitys gautą SMS žinutę, praneš apie kalendoriuje įvestus numatytus įvykius, susitikimus.

Išmanioji ausis netgi gali balsu nurodyti, kur sukti, tad veikia kaip navigacijos asistentas be ekrano. Žodžiu, ji pravers visais atvejais, kai negalime įkniaubti nosies į ekraną, tačiau labai praverstų nuoroda balsu.

Kol kas visos „Xperia Ear“ funkcijos ir net kaina nėra žinoma, nes įrenginys dar neparengtas parduoti. Vis dėlto galima neabejoti, kad lietuviškai ši ausis nesupras ir greičiausiai nekalbės.

Atrodo, kad „Sony“ sunkiai sekasi spręsti ir kitą svarbią problemą – ausies akumuliatoriaus pakanka tik 3,5 val. nuolatinio darbo. Per mažai.

Vis dėlto pati idėja – puiki. Tuo labiau dėl to, kad apie šį įrenginį iki pat prezentacijos niekas nė neįtarė. Tiesiog nuostabu šių dienų pasaulyje, kur visi apie viską įpratę žinoti iš anksto.

Ir tai ne viskas  

Beje, „Sony“ pristatė ir skaitmeninę akį „Xperia Eye Concept“. It tiesų tai nedidelė vaizdo kamera, segama prie drabužių. Tai lyg ir veiksmo kamera, kuri skirta ne ekstremalams, o kasdieniam gyvenimui fiksuoti.  

Beje, 360 laipsnių kampo lęšiu aprūpinta akytė pakankamai išmani, kad suprastų kai kurias komandas balsu. Ji netgi atpažįsta veidus ir automatiškai daro nuotraukas.  

Tiesa, kadangi tai dar nebaigtas gaminys, nežinome ne tik kainos, bet ir jutiklio raiškos ar kitų parametrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.