„Philips“ ambicijos – aplenkti „Samsung“ ir LG

Didžiausio pasaulyje kompiuterių monitorių gamintojo „TPV“ padalinio „TP Vision“, šiuo metu gaminančio „Philips“ televizorius, generalinis direktorius Davidas Kou, Briuselyje pristatydamas naują kompanijos televizorių seriją, spaudos konferencijoje pareiškė, kad „Philips“ planuoja vėl tapti lydere Europos rinkose ir aplenkti šuo metu dominuojančius konkurentus, Pietų Korėjos kompanijas „Samsung“ ir LG.

Technologija „Ambilight“ apšviečia sieną besikeičiančiomis spalvomis pagal vaizdą ekrane už paties televizoriaus, taip sukurianti didesnės ekrano erdvės iliuziją.<br>123rf nuotr.
Technologija „Ambilight“ apšviečia sieną besikeičiančiomis spalvomis pagal vaizdą ekrane už paties televizoriaus, taip sukurianti didesnės ekrano erdvės iliuziją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 4:12 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 12:34 PM

„TP Vision“ generalinis direktorius neminėjo konkrečių datų, kada tai įvyks, tačiau, jo žodžiais tariant, „tai įvyks labai greitai – po metų patys pamatysite“.

Šiuo metu „Philips“ televizoriai pagal įvarių kategorijų gaminių pardavimus Europoje užima 3-4 vietas.

Kinijos rinkoje „Philips“ per praeitus metus pakilo iš 14 į 8-ąją vietą ir pagal pardavimus šiuo metu yra didžiausias „užsienietiškas“ prekės ženklas šalyje. Pietryčių Azijos regione „Philips“ yra televizorių rinkos lyderis.

Naujos serijos „Philips“ 4K-UHD (ypatingai aukštos raiškos) išmanieji televizoriai su 3840 x 2160 tšk. vaizdo raiška ir „Android TV“ operacine sistema yra pripildyti technologinių naujovių, daugiausiai būdingų vien tik šios kompanijos gaminiams. Pvz., technologija „Ambilight“, apšviečianti sieną besikeičiančiomis spalvomis pagal vaizdą ekrane už paties televizoriaus, taip sukurianti didesnės ekrano erdvės iliuziją. Ši „Philips“ televizorių technologija ne tik paryškina spalvų ryškumą ir sodrumą, bet ir apsaugo žiūrovų regėjimą tam tikromis apšvietimo sąlygomis.

Pati „Ambilight“ technologija taip pat turi ir savo atmainų, tokių kaip spalvinė vaizdo išplėtimo technologija „AmbiLux“ (esanti kol kas tik 8901 serijos „Philips“ televizoriuose) – devyni pikoprojektoriai, įmontuoti užpakalinėje televizoriaus korpuso dalyje, ekrano vaizdą projektuoja ant sienos už jo.

„Europietiško“ dizaino arkos formos stoveliai kartu su „Ambilight“ bei „AmbiLux“ sukuria optnę iliuziją, kad veikiantis televizorius sklando spalvų jūroje.

Dar viena naujovė – didelio dinaminio diapazono (HDR) vaizdo apdirbimo technologija, pagilinanti juodą ir paryškinanti baltą spalvas, atkurianti daugiau vaizdo detalių. Ši HDR technologija bus įdiegta visuose naujos kartos 6000-9000 serijų UHD televizoriuose. Tiesa, taip apdirbtam HDR vaizdui matyti reikia „Ultra HD Blu-ray“ grotuvo ar srautinės transliacijos paslaugos.

Aukščiausios klasės „Philips 9600“ serijos televizoriai be keturių pusių „Ambilight“ apšvietimo taip pat turi šešių branduolių procesorius, HDMI 2.0 prievadą „Ultra HD Blu-ray“ grotuvo prijungimui, 16 GB atminties, išplečiamos su išoriniais USB prietaisais. Šie modeliai taip pat palaiko „Perfect Pixel Ultra HD Engine“ technologijas, o užtamsinimas „Micro Dimming Premium“ suteikia didelį kontrastą (pasak gamintojo 10000000:1) ir sodrias spalvas. Be to, vartotojai gali žiūrėti „Netflix“ ir „YouTube“ 4K turinio srautines transliacijas, o „Google Chromecast“ leis naudoti televizorių kaip internetinių pramogų centrą.

Ploniausio korpuso naujosios „Philips“ 8600 serijos televizoriuose išspręsta pagrindinė „plonų televizorių“ problema – geros garso aparatūros montavimas. Nepaisant plono korpuso, šios serijos televizoriai turi įmontuotą garso sistemą su 18 garsiakalbių, kurių bendra galia siekia 50 W. Šešiolika garsiakalbių išdėstyti dviejose 17 mm storio kolonėlėse, o 2 žemų dažnių garsiakalbiai „Neodymium“ su neodimio magnetais yra abiejuose televizoriaus šonuose. Kolonėles galima atjungti nuo televizoriaus ir prijungti belaidžiu ryšiu.

Naujosios „Philips“ serijos televizorių viduje taip pat veikia šešių branduolių „Quad Core“ procesorius, o televizoriaus valdymui naudojamas specialus distancinio valdymo pultas su klaviatūra, jutikline dalimi ir valdymo balsu mikrofonu. Paskutinės ir pagerintos kartos „Android TV“ platforma turi dar didesnę bazę srautinės transliacijos bei žaidimų mėgėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę