Kinų auksarankiai pasistengė – gal tai „iPhone Edge“?

„Ką šiandien kopijuojam, „Samsung“ ar „Apple“? Ei, o gal pamėginam visus iškart! Ir į vidų sudėkime viską iškart! Hao wa!“ Tikriausiai panašiai mąstė Kinijoje pristatyto išmaniojo telefono „Vivo Xplay 5“ kūrėjai. Tačiau šį sykį išorė – ne viskas. Šis zebro ir povo hibridas turi didžiausią pasaulyje 6GB RAM atmintį. Ir tuo siurprizai nesibaigia.

Naujasis kinų gaminys atrodo puikiai. Na ir kas, kad grožį pasiskolino?<br>Vivo nuotr.
Naujasis kinų gaminys atrodo puikiai. Na ir kas, kad grožį pasiskolino?<br>Vivo nuotr.
Ne tik išorė, bet ir vidaus įranga – aukščiausios klasės.<br>Vivo nuotr.
Ne tik išorė, bet ir vidaus įranga – aukščiausios klasės.<br>Vivo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 9:40 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:49 AM

Pasiskolintas makiažas

Neįtikėtina, kaip kūrybai padeda jokių patentų nepaisymas. „Vivo Xplay 5“ tik užmetus akį atrodo, lyg sukurtas burtininko, kuris gavo užsakymą sudėti į vieną viską, kas geriausia ir madingiausia visų gamintojų telefonuose.

Taigi, gavome lenktus „Samsung Galaxy S7 Edge“ ekrano kraštus ir didžiulį 3600 mAh akumuliatorių; labai smarkiai „iPhone 6s“ primenančią telefono nugarėlę, kamera, blykstes ir ikonų dizainą; „Huawei“ stiliaus pirštų atspaudų jutiklį nugarėlėje ir kainų politiką.

Įsižiūrėjus atidžiau, matome, kad „Vivo Xplay 5“ ekrano lenkimas tėra dizaino triukas – vaizdą rodanti ekrano dalis lenkta labai nedaug. Bet didesnis ekrano atitraukimas nuo krašto telefoną padaro tik dar panašesnį į „iPhone“.

Tačiau kitaip negu pigios kopijos Kinijos turguose „Vivo Xplay5“ turi kuo pasigirti. Visi skelbiami telefono parametrai tokie, kad ir tiems kuriuos jis kopijuoja lieka ryti dulkes.

Neaplenkiama įranga

Pirkėjams siūlomi du „Vivo Xplay 5“ modeliai. Paprastas, kuris taip ir vadinasi, ir „flagmanas“ „Vivo Xplay 5 Elite“. 

Abu modeliai turi 5,43 colio įstrižainės 2K raiškos ekranus, abu turi milžinišką 128 GB vidinę atmintį, abiejų galinės kameros yra 16 MP f/2.0 „Sony IMX298“, o priekinės – 8 MP f/2.4. Jau šioks toks „Oho“? Tiesa, nėra „micro SD“ kortelės lizdo, bet tai ne taip svarbu.

Paprastą modelį varo „Snapdragon 652“ procesorius, jis turi didžiulę 4GB RAM pagrindinę atmintį, čia įdiegta „Android 5.1“ operacinė sistema.

Na, o „Xplay 5 Elite“ – nutrūkęs nuo vadžių. „Snapdragon 820“, neregėti 6 GB RAM ir „Android 6.0“ operacinė sistema.

Kodėl skiriasi „Android“ versijos galėtų paaiškinti nebent šį telefoną kūrę keistuoliai. Tačiau tai nėra svarbiausia. Kur kas keisčiau, kad sukišę į telefoną tokią įrangą, gamintojai čia neįdiegė nei NFC antenos, nei USB-C lizdo, nei įkrovimo be laidų galimybės.

Nors mums ir tai nėra labai svarbu, nes pristatytas Kinijoje telefonas atrodo ten ir liks. Bent jau jokių planų užsiimti eksportų gamintojai neatskleidė.

Užtat atskleidė numatytą kainą. Pigesnis modelis (su 4 GB RAM) kainuos 3698 juanius (apie 520 eurų), o brangesnis – 4288 juanius (apie 600 eurų). Taigi, kas nebijo rizikuoti ir mokėti importo PVM, netrukus galės jį atsisiųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.