Nepastebimas XXI amžiaus seklys – bepilotė skraidyklė

Kinijos bendrovė DJI, gaminanti populiariausias pasaulyje skraidykles, technologijų entuziastams pristatė „DJI Phantom 4“ įrenginį, kuris išsiskiria ne tik kitokia savo forma, bet ir naujomis technologinėmis savybėmis. Naujieji įrenginiai yra dar „protingesni“ – patys seka paskui norimą objektą, o vaizdo jutikliai gali atpažinti netikėtai kelyje pasitaikančias kliūtis bei padėti jų išvengti.

Bepilotė skraidyklė „DJI Phantom 4“.
Bepilotė skraidyklė „DJI Phantom 4“.
Bepilotė skraidyklė „DJI Phantom 4“.
Bepilotė skraidyklė „DJI Phantom 4“.
„DJI Phantom 4“ sugeba išvengti kliūčių kelyje.
„DJI Phantom 4“ sugeba išvengti kliūčių kelyje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:54 PM

Tarp naujovių – ir talpesnė 5350 mAh baterija, prailginanti skraidyklės veikimo laiką ketvirtadaliu. Taigi maksimalus jos skrydžio laikas pailgėja iki pusės valandos, o maksimalus skrydžio nuotolis pašalinių kliūčių neturinčiose teritorijose siekia net 3,5 km.

Naujieji „Phantom 4“ valdomi lietimu – skrydį galima pradėti vos dviem pirštų prilietimais, o išmanioji „grįžimo namo“ sistema užtikrina, kad įrenginys automatiškai galėtų parskristi pas jo savininką. Kliūčių atpažinimo sistema pasirūpina, kad skraidyklė neatsitrenktų į pašalinius objektus ir saugiai pasiektų savo kelionės tikslą.

„Naująjį skraidyklės modelį neabejotinai galima vadinti moderniausiu savo serijos atstovu. Išmanioji programinė dalis, sudėtingus daviklius ir kliūčių vengimo sistemas apjungianti į vieną visumą, paverčia šį įrenginį išties unikaliu, tačiau skraidyklės išliks prieinamos plačiam vartotojų ratui“, – sakė DJI bendrovei Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Promaksa“ vadovas Antanas Petrauskas.

Jo teigimu, naujosios funkcijos „TapFly“ ir „ActiveTrack“ – unikalios ir visiškai naujos idėjos, pakelsiančios skraidyklių valdymo technologiją į naują lygmenį.

„Nuo šiol skraidykles valdyti bus dar paprasčiau. Užteks savo išmaniajame įrenginyje paspausti norimą vietą ekrane ir skraidyklė ten skris, o kliūčių vengimo sistema pasirūpins, kad ji su niekuo nesusidurtų. Taip pat naudotojams nebereikės patiems sekti judančių objektų – pasirinkus norimą tašką, skraidyklė jį atpažins vizualiai ir seks pati“, – naujoves pristatė A.Petrauskas.

Įrenginyje taip pat atsirado sportinis režimas, paversiantis filmavimą dideliu greičiu dar patrauklesne atrakcija. Jį įjungus pasirodys papildomos skrydžio valdymo galimybės, užtikrinančios tikslų skraidyklės manevravimą, o skrydžio valdymo sistema pasirūpins saugumu, skrendant dideliu greičiu. Tai reiškia naujas galimybes įvairių greitų sporto šakų gerbėjams – nuo dviračių sporto iki automobilių ralio.

„DJI Phantom 4“ kainuos apie 1600 eurų. Lietuvos rinkoje per metus tikimasi parduoti apie 1000 šių įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.