Kaip šiai lietuvei pavyko šviesos staliukais sužavėti Europą?

Europą nustebinusi Vita Markevičiūtė sako, kad neįprastą šviesos staliukų idėją padėjo įgyvendinti įvairių technologinių resursų panaudojimas ir supratimas. Ji tvirtina, domėtis technologijomis ir mokytis elektroninių įgūdžių gali ir turi visi, nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus. Nes šiais laikais norint įgyvendinti savo svajonę tiesiog būtini įgūdžiai dirbti kompiuteriu.

Vita Markevičiūtė tiki, kad daug pasiekti jai padėjo elektronikos ir kompiuterių įgūdžiai
Vita Markevičiūtė tiki, kad daug pasiekti jai padėjo elektronikos ir kompiuterių įgūdžiai
Staliuko „Monai“ švytėjimas traukia akį ir europiečių pinigus.
Staliuko „Monai“ švytėjimas traukia akį ir europiečių pinigus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-19 09:53, atnaujinta 2017-06-01 07:14

„Elektroniniai įgūdžiai man – savaime suprantamas dalykas. Toks pat, kaip mokėti užsienio kalbų, pasiruošti kelionei ar maratonui. Be gerų batų maratone toli nenubėgsi. Įprasti įgūdžiai mums padės žengti pirmus tvirtus žingsnius, bet išmanydamas elektroniką nubėgsi dar toliau“, – sako V.Markevičiūtė

Jos vadovaujama bendrovė „Innospark“ siūlo inovatyvias ir kūrybingas vaikų lavinimo priemones, tarp kurių – šviesos staliukas „Monai“. Šiuo metu sutelktinio finansavimo platformoje „Indiegogo“ finansavimą kaupiantis staliukas turi specialų apšvietimą ir prisitaiko prie dienos ritmo. Ryte jo skleidžiama intensyvi mėlyna ir balta šviesa suteikia energijos, o blanki vakaro šviesa paruošia kokybiškam miegui.

Kaip teigia idėjos autorė, šių dienų technologijų supratimas padeda dirbti produktyviau ir įgyvendinti idėjas: “Labiausiai patinka, kad viską, ko reikia, galiu pasiekti bet kurioje vietoje, bet kuriuo laiku. Jei sugebi naudotis kompiuteriniu, gali bendrauti su klientais, naudotis duomenų bazėmis ar rengti naujienlaiškius namuose, darbe ar keliaudamas. Įgūdžiai suteikia savarankiškumo – turėdama viziją galiu ją įgyvendinti be aplinkinių pagalbos.“

Jos bendrovės kuriamais įrenginiais šiandien džiaugiasi jau daugybė Lietuvos darželių. Vyksta aktyvi plėtra ir į Latviją, Vokietiją, Ispaniją ir Jungtinę Karalystę.

Nekliudo nei amžius, nei lytis

V.Markevičiūtė nesutinka, kad technologijos ir išmanumas – tik jauniems, kad moterims ten vietos nėra: “Jei būčiau turėjusi galimybę programuoti mokykloje, nebūčiau jos praleidusi. Šis įgūdis labai praverčia kuriant, lavina protą ir kritinį mąstymą. Ir tai visiškai nepriklauso nuo amžiaus ar lyties – man jau senokai per 30 metų, bet aš kuo puikiausiai naudojuosi elektroninių įgūdžių teikiamais privalumais. Skatinu ir visus kitus.“

Ji kartu su „Microsoft“ prisideda prie Europos Sąjungos iniciatyvos „eSkills for Jobs 2016“. Šia informacine kampanija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į sparčiai augančią darbuotojų, turinčių elektronikos įgūdžių, paklausą ir trūkumą. Ko reikia mokytis šiandien, kad rytojus būtų sėkmingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.