Dviakis supermenas – ar „Huawei“ ir „Leica“ pagimdė stebuklą?

Tai, kad naujausias beprotiškai augančio kinų gamintojo flagmanas „Huawei P9“ turės dvi kameras, visi žinojo seniai ir gana tiksliai. Tačiau Londone vykusiame pristatyme pakako stulbinančių siurprizų. Dabar išties galima patikėti, kad bendradarbiaujant su „Leica“ kinų gamintojui pavyko sukurti revoliucinį fotografuojantį telefoną. Bent jau tikrą Supermeną į pristatymo scena jis priviliojo.

Keturakis ir dviakis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Keturakis ir dviakis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Richardas Yu įteikė vardinį telefoną Supermenui – aktoriui Henry Cavillui.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Richardas Yu įteikė vardinį telefoną Supermenui – aktoriui Henry Cavillui.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Dvi „Huawei P9“ akys labai skirtingos: viena mato spalvas, kita – ryškias formas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Dvi „Huawei P9“ akys labai skirtingos: viena mato spalvas, kita – ryškias formas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Naujasis telefonas – tipiško „Huawei“ dizaino pavyzdys.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Naujasis telefonas – tipiško „Huawei“ dizaino pavyzdys.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Visos pristatyto „Huawei P9“ spalvos.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Visos pristatyto „Huawei P9“ spalvos.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Leica“ prezidentas Oliveris Kaltneris neslėpė savo džiaugsmo bendradarbiavimu su kinų kompanija.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Leica“ prezidentas Oliveris Kaltneris neslėpė savo džiaugsmo bendradarbiavimu su kinų kompanija.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Du lęšiai su unikalia „Leica“ optika.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Du lęšiai su unikalia „Leica“ optika.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Keli naujojo telefono vaizdo procesoriaus parametrai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Keli naujojo telefono vaizdo procesoriaus parametrai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Štai kaip veikia tas ketvirtos kartos piršto atspaudo jutiklis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Štai kaip veikia tas ketvirtos kartos piršto atspaudo jutiklis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Trys mobiliojo ryšio antenos išdėstytos taip, kad delnu tikrai neslopintume ryšio.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Trys mobiliojo ryšio antenos išdėstytos taip, kad delnu tikrai neslopintume ryšio.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Kai telefoną giria pats Supermenas su pačia Scarlett Johansson, paprastiems mirtingiesiems lieka tik fotografuoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Kai telefoną giria pats Supermenas su pačia Scarlett Johansson, paprastiems mirtingiesiems lieka tik fotografuoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 10:31 AM, atnaujinta May 30, 2017, 5:16 AM

Kaip ir tikėtasi, Richardas Yu scenoje parodė du naujus telefonus – „Huawei P9“ ir „Huawei P9 Plus“. Abiejų forma kažkuo panaši į „Huawei P8“. Vėl iš vientiso metalo gabalo tekintas korpusas, tik šį sykį visos briaunos kiek užapvalintos, tad atrodo ergonomiškesnis.

„Huawei P9“ turi 5,2 colių įstrižainės „Full HD“ raiškos ekraną. LCD IPS ekraną apšviečia 20 LED šviestukų, tad jo šviesumas siekia 500 nitų.

Telefonas yra tik 6,95 mm storio – plonesnis ir už „Galaxy S7“ (tai nebuvo sudėtinga), ir už „iPhone 6S“ (tai sudėtingiau). Ir net unikalios viršutinėje nugarėlės dalyje įrengtos kamerų akys nė kiek neišsikiša virš korpuso.

Į vidų pavyko sukišti 3000 mAh talpos akumuliatorių ir tai atrodo labai patrauklu. Kartu su naujos kartos procesoriumi ir ne pačios aukščiausios raiškos ekranu jis užtikrina, kad įkrovę telefoną galėsite 12 val. žiūrėti HD raiškos vaizdo įrašus.

Metalinis korpusas gali būti šešių spalvų – nuo keraminės baltos iki rožinės, auksinės, pilkos ir t.t. Ypač R.Yu gyrėsi balta – ji sukurta taikant kažkokią itin sudėtingą technologiją. Tačiau tai gana įprastos naujovės, o mums svarbiausia tos dvi OO raidelės – dvi kameros.

Dvi aiškiaregės „Leica“ akys

„Normalioje šviesoje visi telefonai fotografuoja neblogai. Svarbiausia telefono fotografijai – galimybė daryti kokybiškas nuotraukas itin prasto ir itin kontrastingo apšvietimo sąlygomis. Taigi pristatome menišką fotografavimą“, – pakvietė į sceną „Leica“ vadovą Richardas Li. 

Pristatyme ir vėl girdime tokiu įprastu tampantį vokišką akcentą. „Leica“ vadovas Oliveris Kaltneris negaili gerų žodžių naujiems partneriams ir, aišku, sau:

„Mūsų sėkmės paslaptis – didžiulis dėmesys detalėms ir genialūs inžineriniai sprendimai. Mūsų tikslas – išgauti geriausią įmanomą rezultatą. Mūsų filosofija – pasiekti galimybių ribas ir įgalinti fiksuoti pačius geriausius kadrus.

Tai galioja visiems produktams, kuriuos kūrėme. Ir „Huawei P9“ dviejų lęšių kamerai. Ši konstrukcija leidžia nepasiklysti kameros nustatymuose, susikoncentruoti į kadro kūrimą ir gauti fantastišką rezultatą.

Esame įsitikinę, kad „Huawei“ gebėjimas kurti puikius telefonus ir „Leica“ gebėjimas kuri optiką leis gaminti tikrai inovatyvius produktus ir ateityje.“

Du kamerų lęšiai sukurti specialiai „Huawei P9“, tad užtikrina geriausią įmanomą veikimą. Jau po pristatymo scenoje vienas kitą keitę garsiausi fotografai tiesiog varžėsi, kuris geriau pagirs šio įrenginio kameras.

Svarbu ne tik išskirtinis lęšis, bet ir revoliucinė technologija, vaizdo procesorius bei jutiklis.

Ei, ne jutiklis, o jutikliai. 12 mln. tšk. raiškos, fiziškai didesnis negu „iPhone 6S“, su vienais didžiausių, 1,25 mikrometro, taškų. Žodžiu, kaip „Samsung Galaxy S7“, tik du. Ir tai, kaip šie du jutikliai veikia, yra tikrai šis tas naujo!

Vienas jutiklis fiksuoja spalvotą RGB vaizdą, o kitas – nespalvotą, bet su daugybe pilkų atspalvių, kadrą. Kokia iš to nauda? Praleidžiama 270 proc. daugiau šviesos negu „iPhone 6S“ ir 90 proc. daugiau negu „Galaxy S7“. Taigi dar geresni kadrai esant dar prastesniam apšvietimui.

Antra itin svarbi unikali funkcija – du jutikliai veikdami kartu sukuria visiškai kitos kokybės nuotrauką. Išgaunamas kur kas „aštresnis“ vaizdas, nes detales pabrėžia nespalvotas jutiklis, o fiksuojantis spalvas tą kontrastingą nuotrauką nudažo. Tai jau tikrai įdomu.

Lyg to būtų maža, galinė telefono kamera naudoja tris skirtingus vienu metu veikiančius automatinio vaizdo fokusavimo būdus – lazerinį, gylio ir kontrastinį.

Naujos kartos telefono procesorius „Kirin 955“ turi naują vaizdo apdorojimo procesorių. Viskas kartu sudaro galimybes šio telefono kamera fiksuoti plataus ryškumo lauko nuotraukas, kurias galima peržiūrėti akimirksniu. Taigi ryškumo zoną nustatyti galėsite ir po to, kai jau padarėte nuotrauką. Procesorius įgalina ir tokią „smulkmenėlę“, kaip iki 16 kadrų per sekundę fotografavimo greitis.

Pridėkime „Leica“ spalvų gamą, įdiegtą „Leica“ juostelės režimą, galimybę daryti nespalvotas nuotraukas, lyg su senovišku juostiniu fotoaparatu „Leica“, ir labai smarkiai pradeda niežtėti rankos šį įrenginį išbandyti.

Dabar kankina tik vienas klausimas – nejaugi „Samsung Galaxy S7“, kaip geriausiai fotografuojančio telefono, dienos pasibaigė taip greitai ir taip žiauriai?

Kitos malonios ne smulkmenos

„Huawei P9“ įdiegtas ligi šiol neregėtas daug saugesnis ketvirtos kartos pirštų atspaudų jutiklis, fiksuojantis 3D piršto atspaudą (ką tai bereikštų).

„Kirin 955“ procesorius vertas atskiro žodžio. Sukurtas 16 nm „FinFET Plus SoC“ technologijos pagrindu, tai – labai ekonomiškas, bet ir labai galingas procesorius. Keturi 2,5 Ghz (A72) branduoliai ir keturi 1,8GHz (A53) branduoliai veikia su i5 pagalbiniu procesoriumi.

Telefonas palaiko 2 SIM korteles ir net 18 LTE dažnių, tad veiks praktiškai visame pasaulyje. Įdiegta išmanioji „Wi-Fi“ ryšio antena pati atpažįsta, prie kurio signalo verta jungtis, kuris yra pats greičiausias.

Nauja mobiliojo ryšio antena visiškai panaikina trukdžius, kuriuos sukelia signalą uždengianti ranka. Trys antenos įrengtos gana nestandartinėse vietose – prie garsiakalbio ir mikrofono.

Negana to, telefone įdiegta nauja failų optimizavimo sistema, turėtų užtikrinti, kad programėlės įsijungs iki 20 proc. greičiau ir net po ilgo naudojimo laiko telefonas nesulėtės. Aišku, čia įrengta USB-C jungtis ir greito baterijos įkrovimo galimybė.

Balandžio pabaigoje Lietuvą pasieksiančio telefono pigesnis modelis kainuos 599 eurus (su 32 GB vidine atmintimi ir 3 GB operatyvine atmintine), o brangesnis – 649 eurus (su 64 GB vidine atmintimi ir 4 GB operatyvine atmintine).

Be to, „Huawei“ šiems savo modeliams suteikia išskirtinę 3 metų garantiją. Be to, pirkėjai gaus 3 mėnesių ekrano garantiją – tris mėnesius po pirkimo sudaužius ekraną, jis bus keičiamas nemokamai.

Šeši „Huawei P9 plus“ pliusai

1. Didesnis 5,5 colių įstrižainės ekranas su dar gilesniu spalvų atkūrimu. O telefonas vis tiek kompaktiškas ir tik 6,98 mm storio.

2. Viduje – dar didesnis, 3400 mAh talpos, akumuliatorius. Su 16 nm procesoriumi tai leidžia 14 val. žiūrėti HD vaizdo įrašus arba 65 val. klausytis muzikos. Žodžiu, pakaks dviem dienoms normalaus naudojimo. Telefonas įkraunamas dar greičiau: per 10 min. akumuliatorių galima įkrauti tiek, kad jo užteks 6 val. pokalbio.

3. Šis modelis turi du garsiakalbius. Tad žiūrėdami video ir laikydami telefoną šonu girdėsite stereo garsą.

4. Priekinė kamera yra labai šviesi (f/1,9), 8 mln. tšk. raiškos, su automatiniu fokusavimu.

5. Šis modelis turi ir „Press touch“ funkciją. Ir šį sykį „Huawei“ siūlo net 18 programėlių, kurios palaiko stipresnį ekrano paspaudimą.

6. Galiausiai, šiame telefone įdiegtas universalus nuotolinio valdymo pultas. Smulkmena, kurią kiti gamintojai tai įdiegdavo, tai išmesdavo, bet kartais visai praverčia.

Šis modelis bus siūlomas keturių spalvų. O jo kaina – 749 eurai (modelis su 64 GB vidine atmintimi ir 4 GB operatyvine atmintine).

Geriausios apyrankės reinkarnacija

Pabaigai – visai netikėta naujovė. Nauja išmanioji apyrankė „TalkBand B3“. Iš esmės veikia labai panašiai, kaip ankstesnis modelis – laikrodžio dalį galima ištraukti iš apyrankės ir naudoti kaip ausinę pokalbiams.

Tačiau šios korpusas gerokai gracingiau lenktas, sudėti naujos kartos jutikliai kur kas tiksliau (iki 97 proc. tikslumu) renka duomenis ir apie nueitus žingsnius ir apie miego valandas.

Priekinis ekranas šį sykį juodas, dengtas „Gorilla Glass 3“ stiklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.