„Google“ pažėrė naujovių: laukia įdomi ateitis

Naujoji „Google“ virtualios realybės sistema ir būdas naudoti „Android“ programėles jų neparsisiunčiant – tai tik keletas naujovių, pristatytų Mauntin Vju vykstančioje metinėje interneto ir technologijų milžinės technologijų kūrėjų konferencijoje.

„Google“ pristatė išmaniųjų namų padėjėją „Google Home“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ pristatė išmaniųjų namų padėjėją „Google Home“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ išmaniuose laikrodžiuose bus įdiegta išmanių atsakymų funkcija, numatyta ir programėlėje „Allo“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ išmaniuose laikrodžiuose bus įdiegta išmanių atsakymų funkcija, numatyta ir programėlėje „Allo“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ naujoves pristatė Mauntin Vju vykstančioje metinėje interneto ir technologijų milžinės technologijų kūrėjų konferencijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ naujoves pristatė Mauntin Vju vykstančioje metinėje interneto ir technologijų milžinės technologijų kūrėjų konferencijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ siūlo naudotojams sugalvoti kitos „Android“ versijos pavadinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ siūlo naudotojams sugalvoti kitos „Android“ versijos pavadinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 25, 2017, 2:23 AM

„Google“ taip pat pristatė naujas pranešimų siuntimo programėles, išmaniųjų namų prietaisą ir konkursą: įmonė laukia naudotojų pasiūlymų, kaip pavadinti kitą „Android“ sistemą, šiuo metu vadinamą tiesiog „N“.

Štai keletas „Google“ pristatytų naujovių.

„Daydream“

Tai virtualios realybės sistema, pasak „Google“, užtikrinsianti kokybiškus „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojų virtualios realybės potyrius. „Google“ teigimu, išmaniuosius telefonus, pritaikytus šiai sistemai, jau šį rudenį galės pasiūlyti įvairūs gamintojai, įskaitant „Samsung“, HTC ir „Huawei“. Šia platforma, kuri įtraukta į būsimą „Google“ operacinę sistemą „Android N“, siekiama dar patobulinti prieš dvejus metus pristatytų virtualios realybės akinių „Google Cardboard“ veikimą.

„Google“ taip pat platina gamintojams skirtas „Daydream“ virtualios tikrovės akinių ir judesį atpažįstančio nuotolinio valdymo pulto gamybos gaires.

„Android“ momentinės programėlės

Kad nereikėtų parsisiųsti programėlės, kurią panaudosite tik kartą, sukurtos momentinės programėlės, kurios veikia „Google“ serveriuose, o ne jūsų telefone. Į telefoną siunčiamos tik jums reikalingos dalys. Jeigu ši idėja suveiks taip, kaip numato „Google“, naudotojams nebereikės gaišti laiko tokios programėlės, kuri dar ir užima dalį telefono atminties, parsisiuntimui ir įdiegimui.

„Google Home“

Sekdama „Amazon“ pėdomis, „Google“ pristato išmaniųjų namų „padėjėją“, kuris leidžia žmonėms klausytis muzikos ir prenumeruojamų įrašų, taip pat nustatyti žadintuvą, sudaryti prekių sąrašus ir atlikti panašias užduotis bet kurioje namų vietoje. Prie interneto prijungtą įrenginį naudotojai gali valdyti balsu.

Pranešimų siuntimas

„Allo“ yra nauja išmanioji pranešimų siuntimo programėlė, leidžianti pranešimų tekstą rinkti nespaudžiant jokių mygtukų ir pranešimus siųsti neturint jokių draugų. Šioje programėlėje veikia „Google“ padėjėjas, padedantis rasti informaciją ir padaryti, ką reikia, bendraujant su „Google“ kompiuteriais. Galima atlikti informacijos paiešką, užsisakyti bilietus ar staliuką restorane arba žaisti žaidimus. Pavyzdžiui, jeigu jums reikia informacijos apie savo skrydį, siunčiate klausimą „ar mano skrydis atidėtas?“.

„Allo“ taip pat įdiegta „Google“ vadinama „išmanaus atsakymo“ funkcija, kuri šiai programėlei leidžia suprasti, kaip esate įpratęs rašyti savo pranešimus, ir teikti pasiūlymus, atitinkančius jūsų rašybos stilių. Taigi parašyti „cha cha“ arba „atstok“ galėsite nespausdami jokių mygtukų. Programėlėje taip pat gausu šypsenėlių ir emocijas reiškiančių piktogramų. Be to, galima pasinaudoti galimybe padidinti pranešimo šrifto dydį ar jį sumažinti, jei norima atkreipti dėmesį į tam tikrus žodžius.

„Google“ padėjėjas

„Google“ įsivaizduojamas padėjėjas turėtų veikti įvairiuose prietaisuose, kurie yra tapę jūsų gyvenimo dalimi. „Allo“ programėlėje su juo galima paplepėti norint užsisakyti staliuką restorane. „Google Home“ sistemoje padėjėjas padės rasti muzikos įrašą, kurio norite pasiklausyti, arba nustatyti norimą temperatūrą namuose.

Programinės įrangos naujinimai

„Google“ siūlo naudotojams sugalvoti kitos „Android“ versijos pavadinimą. Pavadinimas turi prasidėti raide „N“ ir tai turi būti deserto pavadinimas. Pernai „Google“ pasirinko pavadinimą „Marshmallow“ (angl. zefyras), o dar prieš tai – „Lollipop“ (angl. ledinukas ant pagaliuko). „Google“ pasirinks ir naujosios versijos pavadinimą iš „N“ raidės.

Be virtualios realybės paramos, „Android N“ naujinime telefonams ir planšetiniams kompiuteriams bus patobulintos tam tikros funkcijos, pvz., grafinės.

„Google“ išmaniuose laikrodžiuose bus įdiegta išmanių atsakymų funkcija, numatyta ir programėlėje „Allo“. Naujoji programinė įranga taip pat leis įvairioms programėlėms keistis duomenimis. Pavyzdžiui, programėlė, kurioje kaupiami duomenys apie suvartotą maistą, gali sinchronizuotis su pratimų programėle, kad įvertintų, ar deginate pakankamai kalorijų. Taip pat bus galima pagal savo poreikius nustatyti informaciją, kuri turėtų būti rodoma laikrodžio ekrane, pvz., naujausią informaciją apie akcijų kursus ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.