Lengvas būdas sužinoti, ar jūsų mikrobangų krosnelė saugi

Nereikia būti branduolinės fizikos ekspertu, kad suprastum, jog spinduliai, kuriais mikrobangų krosnelės šildo maistą, gali būti kenksmingi žmogui. Mat šis buitinės technikos įrenginys mikrobangomis prasiskverbia į objektus ir žaibiškai įkaitina juose esančias vandens molekules.

Mikrobangų krosnelės įprastai veikia maždaug 2450 MHz dažniu.<br>123rf nuotr.
Mikrobangų krosnelės įprastai veikia maždaug 2450 MHz dažniu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 5:11 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:02 AM

Turbūt supratote – geriau, kad tokia spinduliuotė nepatektų į aplinką ir nepasiektų žmonių. Žinoma, virtuvės prietaisai turi įveikti griežtus saugos bandymus, kol patenka į rinką, todėl dauguma iš mūsų ja pasitiki.

Tačiau šis „YouTube“ kanale patalpintas vaizdo įrašas atskleidžia, kad yra būdas patikrinti, kaip veiksmingai jūsų mikrobangų krosnelė sulaiko kenksmingus spindulius.

Rezultatas jus gali nustebinti:

Šio bandymo principas paremtas tuo, kad tam tikrą spinduliuotę skleidžia ir mobilieji telefonai, tik kitu dažniu. Patalpinus savo mobilųjį į mikrobangų krosnelę ir uždarius jos dureles jūs turėtumėte į jį neprisiskambinti, nes teoriškai ryšio bangos pro šio įrenginio sieneles neturėtų prasiskverbti.

Tačiau, kaip rodoma vaizdo įraše, gali būti ir kitaip. Jei taip atsitinka, gali būti, kad jūsų mikrobangų krosnelė yra nesandari. Bet nebūtinai: galbūt telefonas veikia kitokiu dažniu.

Mikrobangų krosnelės įprastai veikia maždaug 2450 MHz dažniu, tuo metu mobilieji telefonai ryšį gaudo 800–2600 MHz dažnio diapazonuose.

Be to, net jei jūsų mikrobangų krosnelė ir yra nesandari, tai dar nereiškia, kad spinduliuotė jau pridarė žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.