Kokie telefonai perkamiausi pasaulyje ir kokie – Lietuvoje?

Analitinei kompanijai „Gartner“ pateikus pirminius išmaniųjų telefonų paplitimo pirmąjį 2016 metų ketvirtį apibendrinimus paaiškėjo, kad lyderio poziciją ir toliau išlaiko kompanija „Samsung“ – jos telefonai yra vieni populiariausių visame pasaulyje ir šiuo metu užima beveik ketvirtadalį išmaniųjų telefonų rinkos.

Lietuvoje populiarūs kitokie išmanieji telefonai nei pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvoje populiarūs kitokie išmanieji telefonai nei pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

2016-05-26 11:27, atnaujinta 2017-05-24 05:17

Tačiau lyginant pokytį per metus matyti, kad užimamos rinkos dalis ne tik nedidėja, bet net po truputį mažėja. Prieš metus „Samsung“ galėjo pasigirti 24,1 proc. rinkos dalimi, o dabar ji sumenko iki 23,2 proc.

Tiesa, kritimas yra nežymus, jei lygintume su antroje pozicijoje esančia „Apple“. Šios kompanijos pozicijų smukimas metiniu laikotarpiu kur kas akivaizdesnis – pernai „iPhone“ telefonai užėmė 17,9 proc. rinkos dalies, o šįmet – tik 14,8 proc.

Šių dviejų milžinių sąskaita kyla kitos kompanijos, tokios kaip „Huawei“, „Oppo“, „Xiaomi“. Kaip jau įprasta, kinai gamina pigesnius telefonus, tad vis labiau įsitvirtina biudžetinių išmaniųjų telefonų rinkoje.

Tačiau pasaulinės tendencijos nebūtinai atspindi skirtingose šalyse vykstančius reiškinius.

Pasidomėjome, kokie išmanieji telefonai yra labiausiai perkami Lietuvoje. Apibendrinus gautus duomenis iš kelių specializuotų elektroninės technikos parduotuvių paaiškėjo, kad ir Lietuvoje yra populiariausi „Samsung“ išmanieji telefonai, toliau sąraše yra LG, „Huawei“, „Microsoft“ ir „Motorola“ išmanieji telefonai. „Apple“ į perkamiausių išmaniųjų telefonų Lietuvoje sąrašą nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.