Telefonas už 15 tūkst. eurų: absurdas ar geniali idėja?

Kiek sutiktumėte mokėti už telefoną, kuris užtikrintų jūsų duomenų ir susirašinėjimo privatumą? 300 eurų, 600 eurų, o gal visą tūkstantį? Giliai įkvėpkite: viena niekam nežinoma kompanija (tokias šiais laikais vadina startuoliais) už savo gaminį prašo sumos, kurios užtektų visai neblogam naujam automobiliui – 15 tūkst. eurų.

„Sirin Labs“ atstovai tiki savo gaminio sėkme. O kas belieka?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Sirin Labs“ atstovai tiki savo gaminio sėkme. O kas belieka?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Telefonas „Solarin“ sveria 250 gramų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Telefonas „Solarin“ sveria 250 gramų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Solarin“ pagrindinė kamera – 24 mln. tšk. raiškos, bet jos daromos nuotraukos nėra pačios kokybiškiausios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Solarin“ pagrindinė kamera – 24 mln. tšk. raiškos, bet jos daromos nuotraukos nėra pačios kokybiškiausios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Saugumu pasižymintis išmanusis telefonas „Solarin“ kainuoja įspūdingus 15 tūkst. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Saugumu pasižymintis išmanusis telefonas „Solarin“ kainuoja įspūdingus 15 tūkst. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-06-01 19:48, atnaujinta 2017-05-23 09:04

Išmaniojo telefono „Solarin“ pristatymą Londone surengusi Izraelio bendrovė „Sirin Labs“ nuolat akcentavo vieną (tiksliau, vienintelį) jo pranašumą prieš daugelį konkurentų – saugumą. Tiesa, žurnalistų dėmesį labiau traukė ne telefonas, o renginyje dalyvavę aktoriai Tomas Hardy ir Leonardo DiCaprio. Su žurnalistais jie nekalbėjo, todėl peršasi įspūdis, kad čia jie atvyko gavę „patepimą“ (nors gali būti, kad L.DiCaprio ir to nereikėjo – ši įžymybė anksčiau investavo į kitą „Sirin Labs“ įkūrėjo Moshe Hogego įmonę „Mobli“).

Tačiau grįžkime prie telefono. Net 250 gramų sveriančio įrenginio techninės savybės nėra labai įspūdingos, o kai kurie aspektai verčia pakelti antakį.

Tarkim, 5,5 colio įstrižainės 1440p raiškos IPS ekranas atrodo visai neblogai, 4000 mAh talpos akumuliatorius, 4 GB operatyvinės ir 128 GB vidinės atminties nuteikia optimistiškai, tačiau 24 mln. tšk. raiškos fotoaparatas su f/2.0 lęšiu fiksuoja tik vidutines nuotraukas, o bene keisčiausiai šioje kompanijoje atrodo „Snapdragon 810“ procesorius – praėjusių metų „flagmanas“, kurio kai kurie gamintojai atsisakė dėl kaitimo problemų.

Ak, ir dar visokiais priedais apkrauta „Android 5.1“ operacinės sistemos versija (priminsime, kad šių metų išmanieji jau turi „Android 6.0“, ne už kalnų ir naujos versijos pristatymas).

Dar „Solarin“ turi tris garsiakalbius (du apačioje, vieną virš ekrano), kamerą ir blykstę saugo atsparus safyro stiklas, taip pat galinėje dalyje įmontuotas pirštų atspaudus skaitantis jutiklis. Palauk, ar pirštų atspaudai nekelia didžiausio pavojaus telefono saugumui?

„Sirin Labs“ teigia, kad jie taikosi į „labai, labai protingus žmones“ – tarptautinius verslininkus, vadovus, finansinių įmonių partnerius ir kt. Tai – žmonės, kuriems ypač svarbus jų duomenų saugumas, bendravimo privatumas ir panašūs dalykai.

Gal ir logiška, bet griozdiškas telefonas 15 tūkst. eurų? Taip, „Android“ turi spragų, bet yra ir jų sprendimų – „Samsung“ turi platformą „Knox“, o „Blackberry“ pernai išleistą išmanųjį telefoną „Priv“ galima įsigyti už maždaug 700 eurų. Pastarieji variantai turėtų įtikti net labiausiai pamišusiems dėl saugumo.

Ar „Solarin“ gamintojui pavyks įtikinti pirkėjus, kad jų gaminys vertas papildomų 14 tūkst. eurų? Mes dėl to nedrįstume lažintis...

Parengta pagal Theverge.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.