„Apple“ naujins „MacBook Pro“ – bus ir antras liečiamas ekranas!

Dar viena Steve’o Jobso svajonė griūva – pristatęs „iPad“ jis tikino, kad tai įrenginys, kuris skelbia nešiojamųjų kompiuterių eros pabaigą. Deja, kol kas atrodo, kad būtent planšetinių kompiuterių dominavimo amžius buvo labai jau trumpas. Taigi ilgokai nebeatnaujinusi savo geriausių nešiojamųjų kompiuterių serijos, dabar „Apple“ priversta krutintis. Informuoti žmonės jau prasitarė ir apie kai kurias būsimas technines naujoves.

Kažkaip net gėda – „MacBook Pro“ iš esmės neatnaujinami nuo 2012 m. Tų metų vasarą bandėme naują modelį su „retina“ ekranu.<br>D.Umbraso nuotr.
Kažkaip net gėda – „MacBook Pro“ iš esmės neatnaujinami nuo 2012 m. Tų metų vasarą bandėme naują modelį su „retina“ ekranu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:05 PM

Remdamasi informuotais šaltiniais „Bloomberg“ praneša, kad „Apple“ rengiasi pirmajam esminiam „MacBook Pro“ nešiojamųjų kompiuterių serijos atnaujinimui per ketverius metus. Galbūt vienas seniausiai rinkoje esančių „Apple“ produktų taps tuo gelbėjimosi šiaudu, kuris ištrauks kompaniją iš pusmetį trunkančio nuosmukio.

Manoma, kad atnaujinti „MacBook Pro“ bus plonesni, turės virš klaviatūros įrengtą siaurą liečiamą ekraniuką su virtualiais funkciniais klavišais, turės iš „iPhone“ imigravusį pirštų atspaudų jutiklį ir, aišku, galingesnį vaizdo procesorių.

Nenorėjęs prisistatyti asmuo „Bloomberg“ atskleidė, kad nauji „MacBook Pro“ modeliai jau nuo metų pradžios yra aktyviai testuojami „Apple“ laboratorijose.

Tiesa, rugsėjo 7 d. vyksiančioje „Apple“ konferencijoje jie greičiausiai pristatyti nebus – ten laukiama naujų „iPhone“. Taigi trokštantys šio išties gero kompiuterio smarkiai užkelta kaina dar turės pakentėti.

Ryškiausia naujojo „MacBook Pro“ naujove turėtų tapti antrasis lietimui jautrus OLED ekranas, kuris pakeis klaviatūros funkcinių klavišų eilę. Juostos formos ekrane bus rodomos ikonėlės, kurios keisis priklausomai nuo to, kokį darbą kompiuteriu dirbate. Tai turėtų gerokai supaprastinti trumpųjų komandų naudojimą – šiuo metu jos vykdomos paspaudus tam tikrus klavišų derinius, kurių eilinis vartotojas dažnai neįsidėmi.

Pavyzdžiui, įjungus „iTunes“ šiame ekrane būtų rodomi muzikos grotuvo valdymo mygtukai, o dirbant su teksto failais – teksto iškirpimo, kopijavimo, įkėlimo funkcijos. Be to, naudojant ekraną vietoj fizinių klavišų kur kas paprasčiau atnaujinti jų funkcionalumą – nereikia gaminti naujos klaviatūros, pakanka atnaujinti programinę įrangą.

Tie patys plepiai išdavė, kad naujasis „MacBook Pro“ bus plonesnis už dabartinį, tačiau nebus toks siauras kaip „MacBook Air“. Bendras kompiuterio užimamas plotas irgi kiek sumažės, kampai bus labiau užapvalinti, o lietimui ir spaudimo stiprumui jautraus valdymo pado plotas padidės.

Kalbama, jog naujajame kompiuteryje greičiausiai bus įrengtas AMD „Polaris“ vaizdo procesorius, nes jis pakankamai galingas ir plonas, kad tilptų į susiaurintą korpusą.

Kompiuteryje bus ir universali USB-C jungtis, tinkama tiek įkrauti, tiek duomenims perduoti. Tačiau tai, matyt, akivaizdu ir be šnipų pranešimų.

Kur kas įdomiau, kad į naujuosius „MacBook Pro“ atkeliaus „Touch ID“ pirštų atspaudų jutiklis. Lygiai toks pat, koks įrengtas „iPhone“. Gandų skleidėjai sako, kad naujuosiuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose jis bus šalia lietimui jautraus ekrano. Atspaudo įrašas bus šifruotas taip pat, kaip „iPhone“, tad įsilaužti į taip apsaugotą kompiuterį galės nebent FTB.

Taigi nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Trejus metus (nuo 2012 iki 2014 m.) populiarumu lenkę „Mac“ kompiuterius „iPad“ prarandą populiarumą, nešiojamieji kompiuteriai grįžta išstumdami planšetinius ir nuostolius skaičiuojanti „Apple“ rado laiko imtis to, ko seniai reikėjo, – patobulinti darbo įrankį, o ne žaisliuką.

Aišku, jei gandai teisingi, – oficialiai niekas apie tai juk nekalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.