„Apple“ atskleidė, kada pristatys „iPhone 7“: ko tikėtis?

JAV kompanija „Apple“ išplatino kvietimus į naujo „iPhone“ modelio, kuris veikiausiai bus pavadintas „iPhone 7“, pristatymą. Jis įvyks ateinančią savaitę, rugsėjo 7 dieną.

„Apple“ naują „iPhone“ modelį pristatys rugsėjo 7 dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Apple“ naują „iPhone“ modelį pristatys rugsėjo 7 dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kvietimas į „iPhone 7“ pristatymą.
Kvietimas į „iPhone 7“ pristatymą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 10:45 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:18 PM

Kaip įprasta, „Apple“ kol kas neatskleidė jokių detalių, kokių naujovių galima tikėtis naujajame modelyje, tačiau bent vieną užuominą technologijų apžvalgininkai kvietime įžvelgė.

Kvietime naudojami žodžiai „see you“ (liet. pasimatysime) ir blyškūs taškai sudaro įspūdį, kad pristatyme daug dėmesio bus skirta telefono kamerai. Patrauklus nesufokusuotas vaizdas (anglakalbiai šį efektą vadina „bokeh“) – aiški užuomina, kad galinėje dalyje galima tikėtis ne vienos, o dviejų kamerų.

Naudojant vieną nedidelį fotoaparato sensorių, koks telpa telefone, tokį efektą pasiekti praktiškai neįmanoma, o kiti gamintojai (HTC, „Huawei“, LG) jau prieš kelerius metus parodė, kad šią problemą padeda išspręsti dvi kameros. Tokiais įrenginiais darytų nuotraukų fokusavimą netgi galima keisti jau po fotografavimo.

Anksčiau sklandė gandai, kad „Apple“ įrenginiai pagaliau oficialiai taps atsparūs vandeniui, kad naujajame „iPhone“ gali nelikti ausinių jungties (ją neva turėtų atstoti „Lightning“ jungtis) ir kad telefono pagrindinis mygtukas jaus paspaudimo stiprumą (panašiai, kaip tai jaučia ekranas). Taip pat būta spėjimų, kad „iPhone 7“ turės užlenktą ekraną (tokį, kaip „Galaxy S7 Edge“).

Kaip ir keletą ankstesnių metų, tikimaSI, kad „Apple“ pristatys dviejų dydžių „iPhone 7“ modelius.

Neatmetama, kad renginyje kompanija gali parodyti kitų produktų atnaujintus modelius, pvz., naujus „Apple Watch“ ar „Macbook“ kompiuterius.

Per pastaruosius metus „Apple“ pardavė apie 214 mln. „iPhone“ telefonų, tačiau lyginant su ankstesniais metais jų pardavimai smuko.

Parengta pagal Theverge.com ir Time.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.