„Samsung“ visame pasaulyje atšaukė „Note 7“: telefonai sprogsta

„Galaxy Note 7“ buvo pristatytas vos prieš mėnesį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Galaxy Note 7“ buvo pristatytas vos prieš mėnesį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 11:32 AM, atnaujinta May 14, 2017, 5:50 AM

Samsung“ paskelbė visame pasaulyje atšaukianti naująjį telefoną „Galaxy Note 7“. Tokį sprendimą kompanija priėmė pasirodžius pranešimams, kad įkrovimo metu įrenginių baterijos užsidega ir gali sprogti, praneša CNN.

Gerų atsiliepimų ir didelio vartotojo dėmesio sulaukusio telefono „Note 7“ atšaukimas – skaudus smūgis didžiausiam pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojui. Šis telefonas buvo pristatytas vos prieš mėnesį ir iki šiol kompanija per partnerius priiminėjo tik išankstinius jo užsakymus.

Kompanija „Tele2“ šių telefonų užsakymus Lietuvoje atšaukė dar ketvirtadienį. „Pristatymą atnaujinti ir prekybą salonuose pradėti planuojame ne anksčiau nei po 3 savaičių. Iki tol „Samsung“ pakeis visų jau atvežtų ir dar vežamų telefonų baterijas naujomis“, – sakė „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas. 

Prekybą telefonais sustabdė ir „Omnitel“. 

„Šiuo metu laukiame atskiro „Samsung“ patvirtinimo apie išspręstas technines problemas ir suteikiamas saugumo garantijas. Mes informuosime visus klientus, užsisakiusius „Samsung Galaxy Note 7“ išankstinės prekybos metu, kada jais vėl pradėsime prekiauti. Jei klientai pageidauja, jiems grąžinsime pinigus už išankstinius užsakymus arba grąžinus jau parduotą „Samsung“ įrangą“, – teigė „Omnitel“ ir „Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad iki šiol iš viso pasaulio buvo gauti penki pranešimai apie užsidegusius „Note 7“ telefonus.

Skelbiama, kad su baterijų perkaitimu ir užsidegimu susidūrė „Note 7“ pirkėjai Pietų Korėjoje. Jie internete įkėlė nuotraukų ir vaizdo įrašų bei įspėjo kitus vartotojus būti atsargesnius. Panašu, kad problemos susijusios su trečiųjų šalių gamybos USB-C laidais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.