„BlackBerry“ pasidavė – legendinių telefonų iš Kanados nebebus

Ataskaita apie kelerių pastarųjų metų „BlackBerry“ sėkmę ir agoniją skambėtų kaip mirštančiojo nuo sunkios ligos dienoraštis – su nusivylimo bedugnėmis (ilgai kurta operacinė sistema taip nieko ir nesudomino), su apgaulingos vilties spinduliais (puikiai įvertintas telefonas „BlackBerry Passport“ ir paskutinis „Android“ su klaviatūra „Blackberry Priv“ neišgelbėjo).

O, atrodo, dar taip neseniai parodose apžiūrinėjome naujus keistus modelius.<br>A.Lukošiaus nuotr.
O, atrodo, dar taip neseniai parodose apžiūrinėjome naujus keistus modelius.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„BlackBerry“ gamino geriausias klaviatūras telefonams ir telefonus su klaviatūromis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„BlackBerry“ gamino geriausias klaviatūras telefonams ir telefonus su klaviatūromis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 4:20 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:32 PM

Tačiau galiausiai dabar galime parašyti trumpai: „Po ilgos ir sunkios ligos „BlackBerry“ telefonai mirė.“ 

„Kompanija planuoja nutraukti visus įrenginių kūrimo, tobulinimo ir gamybos darbus, šias funkcijas perduodama partneriams“, – pristatydamas naujausius finansinius rezultatus pasakė „BlackBerry“ generalinis direktorius Johnas Chenas.

Ilsėkitės ramybėje, išdidieji klavišų mohikanai. Ramaus jums perdirbimo, ištikimieji darbo arkliai nenulaužiamomis žinutėmis. Geros pensijos jums, sargybos riteriai bei angelai sargai, uoliai ir patikimai gynę tiek jaunų arabių meilės nuotykių, tiek JAV prezidento paslaptis. Pasaulis jūsų…

Ne, vis dėlto užmirš ir net labai greitai. Toks jau tas pasaulis.

Pirmiausia užmirš dėl to, kad pats vardas „BlackBerry“ greičiausiai niekur nedings – paskutinį kompanijos telefoną „DTEK50“ faktiškai pagamino kompanija „Alcatel“, taigi gana aišku, kaip atrodys „funkcijų perdavimas partneriams“. Dar viena kompanija atiduoda savo sukurtų daiktų gamybą kinams. Tiesa, šį sykį ne tik gamybą, bet ir kūrimą. O tai ir reiškia, kad „BlackBerry“ nebėra.

Tad kuo dabar užsiims Kanados bendrovė, kurios gaminti telefonai kadaise buvo kone kiekvieno amerikiečio kišenėje (kol jų neišstūmė „Apple“ gaminiai)? Anot J.Cheno, kurs programinę įrangą. Jis tvirtina, kad tokia strategija jau dabar kuo puikiausiai veikia.

„Antrą metų ketvirtį daugiau negu dvigubai išauginome pajamas iš programinės įrangos ir tai didžiausias augimas per visą kompanijos istoriją. Užbaigėme pirmuosius „BlackBerry“ radaro – įrangos, kuri seka krovinį visą maršrutą, – diegimo rinkoje darbus. Pasirašėme strategines sutartis, kurios užtikrins BBM (saugių kompanijos žinučių) verslo augimą“, – dėstė verslo planą vadovas.

Tai nereiškia, kad naujų telefonų su kompanijos logotipu niekuomet neišvysime. Tai reiškia, kad niekuomet nebebus gigantiškos Kanados kompanijos, kuri gamino beprotiškai populiarius telefonus. (Primena „Nokia“, ar ne?) O nauji telefonai, jei ir pasirodys, bus surinkti ten, kur niekuomet nesninga. (Primena „Nokia“, ar ne?)

Buvusių populiariausių mobiliųjų telefonų gamintojų likimas kol kas labai panašus ir gana liūdnas. Manote, „Apple“ nėra ko nerimauti?..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.