Kinai smogė taip, kad yra ko pavydėti ir „Apple“

Šį kartą Kinijos „Apple“ vadinamas gamintojas būtent lietuviams turi dvi stogą raunančias naujienas. Pirmoji – naujas telefonas su tik fantastikoje regėtu piršto atspaudo skaitikliu – aktuali visiems. O antroji aktuali būtent mums. Netrukus oficiali prekyba „Xiaomi“ telefonais turėtų prasidėti ir Lietuvoje!

„Xiaomi Mi5s Plus“ modelis su 5,7 colio įstrižainės ekranu, 3800 mAh akumuliatoriumi ir sudvejinta 13 MP raiškos galine kamera.<br>„Xiaomi“ nuotr.
„Xiaomi Mi5s Plus“ modelis su 5,7 colio įstrižainės ekranu, 3800 mAh akumuliatoriumi ir sudvejinta 13 MP raiškos galine kamera.<br>„Xiaomi“ nuotr.
„Xiaomi“ pristatyti du nauji telefonai turi bent vieną dar neregėtą savybę.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Xiaomi“ pristatyti du nauji telefonai turi bent vieną dar neregėtą savybę.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Xiaomi“ vadovas Lei Junas nenustoja stebinęs pasaulio savo gaminių kokybe ir kaina.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Xiaomi“ vadovas Lei Junas nenustoja stebinęs pasaulio savo gaminių kokybe ir kaina.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Xiaomi“ – labai kiniška ir itin dominanti pasaulį kompanija.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Xiaomi“ – labai kiniška ir itin dominanti pasaulį kompanija.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Iš išorės telefonas gerokai primena „Samsung Galaxy S7“.<br>„Xiaomi“ nuotr.
Iš išorės telefonas gerokai primena „Samsung Galaxy S7“.<br>„Xiaomi“ nuotr.
Labiausiai stulbina „Xiaomi Mi5s“ kaina Kinijoje.<br>„Xiaomi“ nuotr.
Labiausiai stulbina „Xiaomi Mi5s“ kaina Kinijoje.<br>„Xiaomi“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-10-01 11:56, atnaujinta 2017-05-11 16:39

Ir tai kinai gaus tik už 300 eurų!

Tik šiais metais pristačiusi stulbinamai gerą ir labai populiarų flagmaną „Xiaomi Mi5“, kinų „Apple“ vadinama kompanija nė kiek nelėtina spartos ir rugsėjo 27 d. pristatė atnaujintą modelį – „Xiaomi Mi5s“.

Vien tai, kad telefone su 5,15 colio įstrižainės „Full HD“ ekranu sukasi naujausias „Snapdragon 821“ procesorius, be kita ko, gebantis vienu metu dirbti trimis 4G mobiliojo interneto dažniais ir taip palaikyti stulbinamą siuntimo spartą, šį įrenginį iškelia į geriausių flagmanų kategoriją.

4G talpos RAM atmintinė (64 GB modelyje – 3 GB RAM), NFC antena, dvi SIM kortelės, iš „Nexus 6P“ pasiskolinta 12 MP raiškos galinė kamera su f/2.0 diafragma ir 1/2.3 colio jutikliu, gebanti filmuoti 4K raiška 30 kadrų per sekunde greičiu, – vėlgi jokių kompromisų. 4 MP raiškos asmenukių kamera darbą irgi atliks.

3200 mAh akumuliatorius išties labai didelis. Svarbu ir tai, kad kol kas bene didžiausio tankio baterijas montuojanti „Xiaomi“ neturėjo problemų dėl telefonų užsiliepsnojimo.

Be visų šių džiaugsmų, telefonas turi ir dvi naujoves.

Vieną jau kai kur matėme. 128 GB vidinę atmintį turinčiame modelyje (siūlomi tik du „Mi5s“ modeliai – su 64 GB ir 128 GB vidine atmintimi) įrengtas spaudimo jėgai jautrus ekranas. Toks, kuriuo prieš gerus metus gyrėsi „Huawei Mate S“ kūrėjai ir kurį sėkmingai įdiegė „Apple“.

Kaip „Xiomi“ išnaudoja šią funkciją, nepamėginus neaišku, tačiau ji įdiegta.

Antra naujovė tiesiog unikali ir atėjusi lyg iš fantastinių filmų. Tai ultragarsinis piršto atspaudo skaitiklis, kuris veikia tiesiog per ekrano stiklą. Pristatymo metu kompanijos vadovas Lei Junas šiam įrenginiui skyrė labai daug dėmesio, ir ne veltui. Įsivaizduojate – telefonuose atsirado galimybė nuskaityti tiesiog pridėto prie stiklo piršto atspaudą.

Tiesa, šiame modelyje vieta, kur po ekranu reikia pridėti pirštą, vis tiek pažymėta įbrėžimu stikle, tačiau realiai tokio poreikio nėra. Nebereikia pjauti skylės stikle, o tai ne tik mažina gamybos sąnaudas, bet ir didina įrenginio atsparumą skilimui. Dar svarbiau – ultragarsinis skaitiklis lengvai nuskaito ir purvino, ir drėgno piršto atspaudą.

Tačiau kaip visada labiausiai stulbina šio „Xiomi“ telefono kaina. Kinijoje modelis su 64 GB vidine atmintimi kainuos 1999 juanius (268 eurus), o su 128 GB atmintine – 2299 juanius (308 eurus). Ir tai ne koks nors pigus plastikinis gaminys, o poliruoto arba matinio metalo korpusą turintis rimtas flagmanas.

Kartu pristatytas ir „Xiaomi Mi5s Plus“ modelis su 5,7 colio įstrižainės ekranu, 3800 mAh akumuliatoriumi ir sudvejinta 13 MP raiškos galine kamera (kaip „Huawei P9“, ši kamera turi nespalvotą ir RGB jutiklius). Du šio telefono modeliai tik šiek tiek brangesni už „Mi5s“ – 2299 juaniai (308 eurai) už 64 GB vidinę bei 4 GB RAM atmintį turinčią versiją ir 2599 juaniai (349 eurai) už 128 GB vidinę bei 6 GB RAM turinčią versiją.

Labai rimti įrenginiai už nesuvokiamai mažą kainą. Gaila tik, kad Lietuvoje jų... Ogi, gerbiamieji, atrodo, jog vis dėlto Lietuvą jie pasieks, nors greičiausiai kainuos čia gerokai daugiau.

Žengia į Rytų ir Vidurio Europą

Kol kas palikime abejones, kaip patentų mokesčių vengiančiam ir dažnokai konkurentus atvirai kopijuojančiam gamintojui pavyks įsitvirtinti rimčiau ginamoje Europos rinkoje. Faktas yra tas – vienas sėkmingiausių Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojų „Xiaomi“ sudarė bendradarbiavimo sutartį su „ABC Data“ – vienu didžiausių IT ir plataus vartojimo elektronikos prekių platintojų Rytų ir Vidurio Europoje, veikiančiu ir Lietuvoje.

„ABC Data“ taps pirmaisiais „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų platintojais Europos Sąjungoje. Planuojama, jog kompanijos gaminiai pirmiausia bus pradėti tiekti Lenkijai, nuosekliai plečiantis į kitas regiono šalis.

Pirmiausia įsipareigota pradėti platinti tris populiariausius „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų modelius: „Mi 5“, „Redmi Note 3“ bei „Redmi 3S“. Jau kitąmet rinkai bus pasiūlyta ir įvairesnių įrenginių, tokių kaip išmaniosios sporto apyrankės, garso technika bei nešiojamosios baterijos.

Ką tai reiškia konkurentams, sunku net įsivaizduoti: pirkėjai „Xiaomi“ produkciją kur kas dažniau giria negu peikia, o aukščiausių parametrų jų telefonai beveik perpus pigesni už siūlomus kitų.

Todėl negalime nesutikti su „ABC Data“ įmonių grupės valdybos prezidente Ilona Weiss: „Neabejojame, kad siūloma produkcija sulauks sėkmės tarp regiono vartotojų ne tik dėl aukštos kokybės, bet ir dėl itin patrauklios kainos.“

Rytų Europa pasirinkta neatsitiktinai – čia šių produktų rinka auga sparčiausiai. Prognozuojama, jog iki 2018 m. šių kategorijų produkcijos pardavimo apimtis Rytų ir Vidurio Europoje turėtų išaugti nuo esamų 13 mlrd. eurų iki 16 mlrd. eurų. Tai reiškia daugiau nei 20 proc. augimą. Tuo metu Vakarų Europoje šiam sektoriui prognozuojamas tik 5 proc. augimas – nuo esamų 85 mlrd. eurų iki 89 mlrd. eurų.

„ABC Data“ „Xiaomi“ produkciją pirmiausia pradės tiekti Lenkijai, tačiau „planuojama, jog trumpuoju laikotarpiu ta pati produkcija bus pasiūlyta ir kitoms valstybėms, kuriose veikia „ABC Data“ įmonių grupės kompanijos. Pirmiausia tai Lietuva, Latvija, Estija, Čekijos Respublika, Rumunija, Slovakija ir Vengrija.“

Taigi, atrodo, iš mūsų rinkos netrukus paskui LG pradės bėgti ir kiti, kurie nesugebės įtikinti, kad jų išmanieji telefonai verti prašomos kainos... Nors LG buvo verti, bet tai jau kita tema...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.