„Sony“ nenuvylė – du fantastiški fotoaparatai už beprotišką kainą

„Sony“ keliai fotografijos pasaulyje ne visada yra tiesūs ir paprasti, tačiau keli dalykai čia nekinta. Tarp gausybės sisteminių fotoaparatų keičiamais objektyvais „Sony“ gaminiai visuomet išsiskyrė itin sveiku kainos ir kokybės deriniu bei nesveikai aukštais parametrais. O „Sony RX100“ tiesiog iš nieko sukūrė kompaktinių aukštos klasės fotoaparatų rinką. Deja, nekintamas ir „Sony“ noras kiekvienam naujam modeliui užkelti naują kainos kartelę.

„Sony RX100 V“ – jau penkta kompaktinių fotoaparatų, kuriems buvo žadėta greita mirtis ir kurie taip žavėjo, karta.<br>„Sony“ nuotr.
„Sony RX100 V“ – jau penkta kompaktinių fotoaparatų, kuriems buvo žadėta greita mirtis ir kurie taip žavėjo, karta.<br>„Sony“ nuotr.
„Sony alfa 6500“ – nepigus, tačiau patikimas ir paprastas.<br>„Sony“ nuotr.
„Sony alfa 6500“ – nepigus, tačiau patikimas ir paprastas.<br>„Sony“ nuotr.
APS-C jutiklis su penkių ašių stabilizatoriumi.<br>„Sony“ nuotr.
APS-C jutiklis su penkių ašių stabilizatoriumi.<br>„Sony“ nuotr.
Liečiamas „Sony a6500“ ekranėlis leidžia nustatyti ir ryškumo taškus.<br>„Sony“ nuotr.
Liečiamas „Sony a6500“ ekranėlis leidžia nustatyti ir ryškumo taškus.<br>„Sony“ nuotr.
Tokias filmavimo galimybes turintis fotoaparatas tiesiog negalės netikti filmuojantiems.<br>„Sony“ nuotr.
Tokias filmavimo galimybes turintis fotoaparatas tiesiog negalės netikti filmuojantiems.<br>„Sony“ nuotr.
Trys 6000 serijos fotoaparatų kartos iš šalies niekuo nesiskiria. O kaina skiriasi kaip reikiant...<br>„Sony“ nuotr.
Trys 6000 serijos fotoaparatų kartos iš šalies niekuo nesiskiria. O kaina skiriasi kaip reikiant...<br>„Sony“ nuotr.
RX100 reinkarnavosi penktąjį kartą ir dabar gali dar daugiau. O kainuoja dar brangiau.<br>„Sony“ nuotr.
RX100 reinkarnavosi penktąjį kartą ir dabar gali dar daugiau. O kainuoja dar brangiau.<br>„Sony“ nuotr.
„RX100 V“ reklamos, matyt, nė nereikia – tie, kas bent kartą bandė šios serijos kompaktinį fotoaparatą, jo neperka tik dėl to, kad tiek dar nesutaupė.<br>„Sony“ nuotr.
„RX100 V“ reklamos, matyt, nė nereikia – tie, kas bent kartą bandė šios serijos kompaktinį fotoaparatą, jo neperka tik dėl to, kad tiek dar nesutaupė.<br>„Sony“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 10:49 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:44 PM

Būtent todėl tiesiog negalime neatkreipti dėmesio į dabar pristatytus naujausią kompaktinį aukščiausios klasės fotoaparatą „Sony RX100 V“ bei sisteminį „Sony α6500“ – kas čia per šedevrai, kad už delne telpantį daikčiuką „Sony“ prašo tūkstančių?

Galingiausia APS-C šeimos atžala – „α6500“

Šis naujagimis – tai pas pajėgiausias visų laikų „Sony“ modelis su APS-C tipo vaizdo jutikliu. Kam neaišku – APS-C yra jutiklio dydžio standartas, kuris už viso kadro jutiklį mažesnis 1,5 karto. Jis gerokai didesnis už kitą populiarų keturių trečiųjų tipo jutiklį. Žodžiu, nors ir nusileidžia viso kadro jutikliui, tačiau gali būti montuojamas į mažesnį korpusą, o šviesos srautą fiksuoja vis tiek pakankamai gerai.

Apie jutiklį pakaks, fotoaparatų su tokiais yra daug, tad kuo išsiskiria „Sony α6500“? Paprasta – tai tankiausią pasaulyje autofokusavimo taškų tinklą turintis ir bent jau teoriškai sparčiausiai vaizdą sufokusuoti gebantis fotoaparatas su keičiamu objektyvu. Čia naudojama „4D FOCUS“ sistema, kuri gali sufokusuoti vaizdą per penkias šimtąsias sekundės. O tankiausias 425 fokusavimo taškų tinklas dengia kone visą kadro plotą.

„α6500“ gali fotografuoti iki 11 kadrų per sekundę sparta, o su nuolatiniu autofokusavimu – iki 8 kadrų per sekundę. Padidintas atmintinės buferis leidžia sparčiaisiais fotografavimo režimais vienu kartu užfiksuoti iki 307 nuotraukų.

Fotoaparatas aprūpintas penkių ašių optine vaizdo stabilizavimo sistema, kuri suteikia galimybę naudoti 5 žingsnių užrakto greitį, leidžiantį išnaudoti vaizdo jutiklio potencialą net ir nepalankiomis apšvietimo sąlygomis. Judesių ir virpėjimo kompensavimo sistema veikia ir „E-mount“, ir „A-mount“ tipo objektyvais, kuriuose gali būti naudojami optiniai stabilizavimo elementai.

Lietimams jautriame LCD ekranėlyje užtenka paliesti atitinkamą vietą ir vaizdas sufokusuojamas būtent ten. Norint perkelti kadro fokusą į kitą vietą, tereikia perbraukti pirštais per ekraną.

Įdiegtas APS-C tipo 24,2 mln. taškų raiškos vaizdo jutiklis „Exmor CMOS“, vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ X“ ir papildomas naujo tipo lustas pagerina vaizdo apdorojimą ir leidžia pasiekti ISO 50-51200 reikšmių diapazoną.

„α6500“ yra pirmasis „Sony“ fotoaparatas su keičiamu objektyvu, kuriuo galima fiksuoti 4K raiškos (3840x2160p) vaizdą panaudojant visą vaizdo jutiklio plotą. Filmuojant šiuo režimu fiksuojamas 2,4 karto didesnis vaizdo taškų skaičius, kuris vėliau konvertuojamas į aukštos kokybės 4K vaizdą.

Filmuojant fotoaparatas „α6500“ taip pat išsiskiria itin sparčiai veikiančia autofokusavimo sistema „Fast Hybrid AF“, gali sufokusuoti vaizdą pagal spustelėjimus ekranėlyje, palaiko autofokusavimo spartos kontrolę ir jautrumą.

Nauja „α6500“ funkcija – „Slow and Quick“ filmavimo režimas, leidžiantis sulėtintą (4x) ir pagreitintą (50x) vaizdo įrašymą. Fotoaparatas taip pat palaiko profesionalaus lygio filmavimo funkcijas „S-Log“.

Kompaktiškas korpusas pagamintas iš patvaraus magnio lydinio, turi patogią rankeną, 10 programuojamų funkcinių mygtukų, o fotoaparato užrakto tarnavimo trukmė siekia bent 200 tūkst. kadrų. Atnaujinta grafinė meniu sąsaja leidžia dar lengviau rasti reikiamas funkcijas ir parinkti nustatymus.

Aišku, fotoaparate integruoti „Wi-Fi“, NCF, „Bluetooth“, jis suderinamas su išmaniaisiais „iOS“ ir „Android“ įrenginiais, taip pat „PlayMemories Camera Apps“ programėlėmis.

Naujasis „α6500“ Europoje pasirodys gruodžio mėnesį, o jo kaina sieks… Nenugriūkite – tik korpusas kainuos 1 700 eurų, o komplekte su objektyvu „SEL1670Z“ – 2 800 eurų. Neblogas šuoliukas, žinant, kad „α6000“ su visu objektyvu galime nusipirkti už 630 eurų, o „α6300“ be objektyvo – už 1200 eurų.

Penktoji legendos reinkarnacija – „RX100 V“

Naujausias kompaktiškų fotoaparatų serijos modelis „Sony RX100 V“ tik gimęs susidūrė su milžinišku iššūkiu – jam reikia ne tik pateisinti savo kainą, pratęsti gerą giminės tradiciją, bet ir pranokti šlovinguosius pirmtakus. O tai, patikėkite, labai sudėtinga – daugybė fotografų taip džiaugiasi senesniais bei pigesniais „RX100“, kad ir ketvirtos kartos modeliui išlaidauti nesiryžo.

Naujajame „RX100 V“ naudojama hibridinė autofokusavimo sistema „Fast Hybrid AF“geba sufokusuoti kadrą vos per 0,05 sekundės. Fokusavimo taškų skaičius siekia 315 ir uždengia apie 65 proc. vaizdo jutiklio ploto. Tai leidžia itin tiksliai ir ryškiai užfiksuoti net labai greitai nenuspėjama kryptimi judančius objektus. Fotografavimo serijomis režimas leidžia padaryti iki 24 kadrų per sekundę išnaudojant visą vaizdo jutiklio raišką – tai lyg tikra kino kamera, kuri lengvai telpa kelnių kišenėje!

„RX100 V“ yra aprūpintas 1 colio įstrižainės 20,1 mln. taškų raiškos „Exmor RS CMOS“ vaizdo jutikliu, plataus kampo objektyvu „ZEISS Vario-Sonnar T 24-70 mm F1.8-2.8“ ir patobulinta vaizdo duomenų apdorojimo sistema su atskiru lustu. Taigi, palyginti su pirmtaku, jis gavo kur kas smarkiau vaizdą galintį priartinti, tačiau išsaugojusį savo šviesumą objektyvą.

Vaizdų apdorojimo procesorius „BIONZ X“ ypač praverčia fotografuojant pasirinkus didesnes jautrumo ISO reikšmes.

„RX100 V“ užrakto suveikimo sparta siekia 1/32000 sekundės. Didelė sparta padeda išvengti nepageidaujamo vaizdo sukarpymo efekto (angl. rolling shutter). Be to, itin greitas užraktas leidžia užfiksuoti detalius kadrus itin ryškioje šviesoje pasirinkus plačiai atvertą diafragmą, kas įprastai yra itin sudėtinga.

Naujojo „RX100 V“ filmavimo galimybės išties įspūdingos. „Fast Hybrid AF“ užtikrina, kad objektas bus tiksliai sufokusuotas ir visą laiką sekamas filmuojant pasirinkus itin reiklų 4K raiškos formatą. O autofokusvimo sistemos veikimo sparta ir jautrumas gali būti papildomai reguliuojami paties naudotojo.

Aukštos kokybės rezultatą filmuojant šiuo fotoaparatu užtikrina „XAVC S“ vaizdo standartas, leidžiantis įrašyti iki 100 Mbps kokybės 4K raiškos vaizdą ir 50 Mbps kokybės „Full HD“ vaizdą. Galop vaizdą šiuo fotoaparatu galima įrašyti iki 40 kartų sulėtintos spartos režimu maksimalia raiška ir aiškiai matomomis detalėmis.

Naujasis „RX100 V“ aprūpintas dideliu „XGA OLED Tru-Finder“ ekranėliu ir ištraukiamu elektroniniu vaizdo ieškikliu su optine „ZEISS T*“ danga nuo atspindžių.

Fotoaparate įdiegtos „Wi-Fi“ ir NFC technologijas, jį galima valdyti programėle „PlayMemories Camera Applications“.

„RX100 V“ Europos rinkoje pasirodys  šių metų lapkričio mėnesį, o jo kaina bus dėsningai didesnė negu pirmtakų ir sieks 1 200 eurų. (Jei ką, „Sony RX100“ galima nusipirkti už 430, o „RX100 III“ – už 760 eurų.)

Kartu pristatomas visiems „RX100“ serijos fotoaparatams pritaikytas naujas povandeninis spaudimą iki 40 m gylio atlaikantis dėklas „MPK-URX100A“ kainuos 360 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.