„Nokia“ turi itin džiugių naujienų!

Sena lietuvių meilė – prekinis ženklas „Nokia“ – sugrįžta. Ir sugrįžta su geromis naujienomis: naujieji – ir žinoma, išmanieji – telefonai pasirodys su pačia populiariausia pasaulyje „Android“ operacine sistema.

Išmanioji „Nokia“ pasirodys 2017-aisiais.<br>„Nokia“ nuotr.
Išmanioji „Nokia“ pasirodys 2017-aisiais.<br>„Nokia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Adomas Rutkauskas

Dec 2, 2016, 12:34 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:11 AM

Telefonų su „Nokia“ ženklu kūrimu užsiims šią vasarą Suomijoje įkurta „HMD Global“, sudaryta iš „Nokios“ darbuotojų-veteranų.

„Elegantiškas paprastumas. Patikimas tvirtumas. Ilgaamžė kokybė. Mes milijardams žmonių atveriame naujas ir ypatingas galimybes. Ir mes tik pradedame – su naujaisiais išmaniaisiais telefonais, kurie pasirodys 2017-aisiais“, – rašoma nokia.com

Primename, kad „Nokia“ ilgą laiką gamino itin populiarius tradicinius mobiliuosius telefonus, bet laiku neįvertino kylančio išmaniųjų įrenginių populiarumo bangos ir taip prarado rinką. Vėliau kompanijos mobiliųjų įrenginių padalinį už 7,2 mlrd. JAV dolerių įsigijo „Microsoft“, sėkmingai išnaudojusi kompanijos žinias bei įdirbį savo bandyme įšokti į išmaniųjų traukinį su „Windows Phone“ operacine sistema ir nauja produktų linija „Lumia“ (pasižymėjusia tikrai puikiomis techninėmis charakteristikomis, ačiū „Nokiai“), bet vėliau, siekdama išlaikyti „Lumia“ populiarumą, „Nokia“ padalinį likvidavo.

Kaip jau minėta, dabar „Nokia“ startuos su „Android“ operacine sistema, ir pirmieji tiek išmanieji, tiek nauji tradiciniai mobilieji telefonai turėtų pasirodyti kitų metų pirmojoje pusėje.

Tai nėra pirmasis „Nokia“ bandymas kurti produktus su „Android“ – kompanija dar ryšių su „Microsoft“ laikais buvo išleidusi tam tikrą „iPad Mini“ kloną „N1“ – nedidelę planšetę, kurioje veikė „Android“.

Vis dėlto „Nokia“ laukia nemaži iššūkiai – dabartinė išmaniųjų rinka jau yra išsidalinta, visi didieji žaidėjai yra stiprūs ir pakankamai stabilūs, tad įsispausti į jų tarpą ir išsilaikyti įtemptose lenktynėse lengva nebus.

Bet gal padės senų gerbėjų ištikimybė?

Parengta pagal „Nokia“ ir „The Verge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.