Lietuviai į Ameriką veža tai, ko pasaulis dar nematė

Išmaniuoju žuvų ieškikliu pasaulį sužavėjusi pradedančioji lietuvių įmonė „Deeper“ nemažina apsukų: netrukus didžiausioje informacinių technologijų parodoje „CES 2017“ pristatys naują produktą.

Lietuviams 200 eurų už tokią spyną – daug, tad gamintojai taikosi į užsienį.
Lietuviams 200 eurų už tokią spyną – daug, tad gamintojai taikosi į užsienį.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis („Lietuvos rytas“)

Dec 30, 2016, 10:33 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:11 PM

Tiesa, jis bus skirtas ne žvejams, o dviratininkams. Tai išmanioji spyna dviračiams „Deeper Lock“. Nors tiksliau ją būtų vadinti ne spyna, o visa signalizacijos sistema.

Įrenginys užrakinamas ir atrakinamas išmaniuoju telefonu, su kuriuo susijungia „Bluetooth“ ryšiu. Komandos spynai siunčiamos saugiu šifruotu ryšiu.

Papildomo saugumo suteikia ir tai, kad spyną rakinantis asmuo turi būti ne toliau kaip 20 metrų atstumu.

Tiesa, dviračio savininkas gali suteikti teisę transporto priemone pasinaudoti ir kitam asmeniui net būdamas kitoje pasaulio pusėje.

Svarbiausia, kad tiek jis, tiek norintis pasinaudoti dviračiu turėtų išmanųjį telefoną ir interneto ryšį. Išmaniuoju telefonu ateina ir pranešimai apie bandymus dviratį pavogti.

Elektroninių dviračių spynų sukurta jau ne viena, tad kuo lietuvių produktas išskirtinis?

„Deeper Lock“ korpusas daug labiau apsaugotas nuo mechaninių pažeidimų nei konkurentų gaminiai.

Jame integruota garso sirena yra galingesnė ir sukurta taip, kad būtų sunkiau nutildyti (uždengti, užkimšti ir panašiai).

Taip pat spyna turi integruotą GPS imtuvą bei mobilųjį duomenų perdavimą, todėl vagystės atveju dviračio savininkas pranešimą apie vagystę gali gauti net ir būdamas labai toli.

Be to, „Deeper Lock“ turi integruotą automatinį atrakinimo mechanizmą, kuris leidžia atsirakinti dviratį net neprisilietus prie spynos“, – vardijo „Deeper“ technologijų vadovas Donatas Malinauskas.

Naujo produkto prekybą pirmiausia planuojama pradėti rinkose, kuriose laukiama didžiausios paklausos, – Vokietijoje, Olandijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV.

Gamintojai kol kas neatskleidė, kiek ši naujovė kainuos, bet prognozavo, kad už spyną bus prašoma ne mažiau nei 200 eurų. Štai ir paaiškinimas, kodėl lietuviai nevertinami kaip potencialūs pirkėjai.

Oficialiai „Deeper Lock“ spyna bus pristatyta ateinančių metų sausio mėnesio pradžioje Las Vegase (JAV) vyksiančioje parodoje „CES 2017“.

Tokį sprendimą lietuviai priėmė dėl to, kad ši paroda yra didžiausias technologijų renginys pasaulyje, jame pristatomos naujausios technologijos, inovacijos ir produktai.

„Parodoje dalyvauja svarbiausi gamintojai, prekybininkai, platintojai, tad manome, kad nėra geresnės vietos pristatyti savo naują produktą. Be to, JAV yra viena svarbiausių rinkų, kurioje pradėsime mūsų naujo produkto prekybą“, – sakė „Deeper“ atstovas.

Spėjo išgarsėti

CES parodos rengėjai lietuviams dėmesio negaili. Prieš metus „Deeper“ sonaras buvo apdovanotas kaip geriausias išmanusis prietaisas belaidžių produktų kategorijoje, šįkart šioje kategorijoje nominuota „Deeper Lock“.

„Deeper“ sonarais šiuo metu prekiaujama daugiau nei 50-yje šalių visame pasaulyje, įmonės apyvarta – beveik 7 mln. eurų.

Daugiausia produkcijos lietuviai parduoda JAV, taip pat jie dirba Europoje, mezga ryšius Pietų Afrikos Respublikoje, Pietų Korėjoje ir Artimųjų Rytų šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.