Prasideda viena didžiausių technologinių parodų pasaulyje

Šiais metais vyksiančiame bene svarbiausiame technologijų pasaulio renginyje – Vartotojų elektronikos parodoje – daug dėmesio bus skirta svariausioms technologinėms naujovėms – nuo kompiuterių lustų, jutiklių iki dirbtinio intelekto ir papildytos ar virtualios realybės.

CES yra viena didžiausių prekybos parodų pasaulyje. Pernai joje dalyvavo 177 tūkst. įmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
CES yra viena didžiausių prekybos parodų pasaulyje. Pernai joje dalyvavo 177 tūkst. įmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jan 2, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:47 PM

Antradienį Las Vegase (JAV) prasidėsiančioje parodoje pirmiausia apsilankys žiniasklaidos atstovai ir specialistai, kuriems bus pristatytos robotikos naujovės, automobilinės technologijos ir gausybė pačių įvairiausių prietaisų.

Ypatingo dėmesio šiemet turėtų sulaukti dirbtinio intelekto pagrindu sukurtos kompiuterinės technologijos, padėjusios atsirasti tokiems dalykams, kaip autonominiai automobiliai. Naujos patirčių suteiks ir papildytos ar virtualios realybės naujovės.

„Virtuali realybė keičia daugybę sričių, įskaitant sveikatos apsaugos, žemės ūkio, gamybos ir verslo sritis, – sakė parodą organizuojančios Vartotojų technologijų asociacijos prezidentas Gary Shapiro. – Gydytojai naudoja virtualios realybės priemonės papildyti tradicinius terapijos būdus. Architektai naudoja tokios priemones projektuodami pastatus. O kelionių agentūros jas naudoja siekdami supaprastinti atostogų planavimą.“

CES paroda šiemet rengiama jubiliejinį 50-ąjį kartą, ir organizatoriai žada, kad jos metu bus pristatyta daugiausia istorijoje virtualios realybės priemonių. Parodos metu taip pat bus diskutuojama apie tai, kaip virtuali realybė pakeitė televiziją, kiną ir naujienų srautą.

CES yra viena didžiausių prekybos parodų pasaulyje. Pernai joje dalyvavo 177 tūkst. įmonių. Šiemet laukiama atstovų iš 150 šalių, įskaitant per 600 startuolių iš 33 šalių. Pirmą kartą joje dalyvaus Čekijos, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos ir Ukrainos atstovai.

CES šiuo metu lankosi ir portalo „Lrytas.lt“ žurnalistas Gediminas Gasiulis, tad netrukus skaitytojams galėsime pasiūlyti unikalių reportažų iš jubiliejinės technologijų parodos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.