Vietoj vizitų pas okulistą – žiūronas telefonui

Išmanieji telefonai sugeba atlikti daugybę naudingų dalykų, o nuo šiol jie gali tapti ir asmeniniu okulistu. Tereikia specialaus žiūrono ir – kaipgi be jos – programėlės.

„EyeQue“ leidžia namų sąlygomis pasitikrinti regėjimą.<br>G.Gasiulio nuotr.
„EyeQue“ leidžia namų sąlygomis pasitikrinti regėjimą.<br>G.Gasiulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

Toks prietaisas, pavadintas „EyeQue“ vardu, demonstruojamas JAV, Las Vegaso mieste vykstančioje technologijų parodoje „CES 2017“.

Suaugusio žmogaus piršto dydžio žiūronas (gamintojas jį vadina „miniskopu“) iš tiesų nėra skirtas žiūrėti į tolį. Jis tvirtinamas prie išmaniojo telefono ekrano ir, įjungus specialią programėlę, leidžia patikrinti kiekvienos akies regėjimą.

„EyeQue“ plokščioji dalis užgula nuo trečdalio iki pusės telefono ekrano (priklausomai nuo to, kokio dydžio tas ekranas yra). Žiūrint pro šį įrenginį tamsoje matomi du stačiakampiai, žalias ir raudonas, kuriuos reikia sujungti, kad šie suformuotų vieną lygų geltoną stačiakampį. Tai atliekama likusioje laisvoje telefono ekrano dalyje spaudant pliuso ar minuso ženklus.

Kiekvienai akiai ši procedūra pakartojama po tris kartus, tik stačiakampius reikia sujungti vis kitu kampu. Šis patikrinimas trunka kelias minutes, jį atlikus ekrane parodomas rezultatas: koks yra kiekvienos akies regėjimas.

Išbandžius prietaisą „CES 2017“ parodoje, jis nustatė straipsnio autoriui puikiai žinomą faktą – kad kairės akies regėjimas yra puikus, o dešinė šiek tiek silpniau mato į tolį. „EyeQue“ kūrėjai apibendrino, kad akinių dar nereikia, bet ateityje naudinga regėjimą kartais pasitikrinti.

Išankstinė prekyba „EyeQue“ vyko grupinio finansavimo platformoje „Kickstarter“, o pirmieji pirkėjai jį galėjo įsigyti už 18 dolerių, tačiau dabar šis lėšų rinkimas baigėsi ir produkto kūrėjai ruošiasi pradėti įprastą prekybą. Jos metu įrenginį numatoma pardavinėti už maždaug 30 dolerių.

Beje, šis prietaisas laimėjo vieną iš „CES 2017“ inovacijų apdovanojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.