„Samsung“ staigmenos: nuo kalbančio šaldytuvo iki žaidimų monstro

Kai kompanija gamina tik telefonus, atėjęs į jos naujienų pristatymą lauki naujo telefono. Tačiau ko tikėtis, kai tokį pristatymą rengia tūkstančius skirtingų produktų gaminantys korėjiečiai „Samsung“? Teisingai, visko ir daug.

„Samsung“ padidino savo nešiojamųjų kompiuterių modelių pasiūlą.
„Samsung“ padidino savo nešiojamųjų kompiuterių modelių pasiūlą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 9:19 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:28 PM

JAV vykstančioje technologijų parodoje „CES 2017“ ši kompanija nepasikuklino ir pristatė visą šūsnį naujų produktų, nuo buitinės iki kompiuterinės technikos. Deja, jokių naujų telefonų. Matyt, reikia daugiau laiko atsigauti ir nuslopinti „Galaxy Note 7“ sproginėjimų skandalą.

Svarbus „Samsung“ mūšio laukas – televizoriai. Plokščiais ir lenktais ekranais, taškų gausa, dizainu ar plonumu ką nors nustebinti darosi sunku, todėl korėjiečiai nusprendė ieškoti naujos technologijos. Jos sutrumpintas pavadinimas yra QLED (tikrai niekas nepainios su OLED). Pilnas – „Quantum Dot LED“.

Tiesą sakant, ši technologija nėra visiškai nauja – ne tik „Samsung“, bet ir kiti ekranų gamintojai ją naudoja jau keletą metų. Tik tokio sutrumpinimo nenaudojo. Šią technologiją dar patobulinusi, „Samsung“ nusprendė jai suteikti ir naują vardą (iki šiol aukščiausios klasės jos televizoriai turėjo SUHD prierašą), o taip pat pristatė tris naujas televizorių linijas: Q9, Q8 ir Q7. Jų ekrano įstrižainės sieks nuo 55 iki 88 colių, taip pat bus galima rinktis plokščius arba lenktus modelius.

Taigi kuo ta QLED technologija ypatinga? Anot „Samsung“ atstovų, ji užtikrina geriausią vaizdo kokybę – dar ryškesnes spalvas, didesnį šviesumą, platesnį matymo kampą ir kt.

Dar vienas įdomus sprendimas – „Samsung“ teigia išsprendusi „kabančių kabelių“ problemą. Iš naujojo televizoriaus nutįs vienas permatomas „nematomas kabelis“, kuris bus sujungtas su išorine dėžute jungtims (HDMI, USB ir kt.). Tiesa, elektra televizorių vis dar aprūpins atskiras laidas.

Iš svetainės – į virtuvę. Ko gero, nėra namų, kuriuose nebūtų šaldytuvo. Tačiau ką dar, be maisto šaldymo, jūsų šaldytuvas sugeba? „Samsung“ siūlo šaldytuvus, su kuriais galima... pasikalbėti.

Balsu valdomi šaldytuvai gali atlikti tai, ko virtuvės valdovas (ar valdovė) pageidauja – įjungti muziką, perskaityti gaminamo produkto receptą, sudaryti pirkinių sąrašą ir užsakyti juos internetu bei valdyti kitas programėles.

Kaip ir ankstesni modeliai, nauji šaldytuvai turi lietimui jautrius ekranus (21,5 colio įstrižainės), vidines kameras, kurios fiksuoja šaldytuve esantį maistą, bei palaiko įvairias programėles, nuo kalendoriaus, maisto užsakymo iki pramogų.

Buitinės technikos įdomybių sąrašą „Samsung“ papildė skalbykle ir džiovykle „FlexWash + FlexDry“. Šio įrenginio svarbiausia (ir keisčiausia) ypatybė – jis turi išvis keturias talpyklas, po dvi skalbimui ir džiovinimui. Didžiosios angos skirtos įprastiems skalbimo seansams, o mažosios gali būti naudojamos, tarkim, kai reikia greit išskalbti sportinius drabužius. Arba jei pagrindiniame būgne sukasi spalvoti skalbiniai, į mažąjį galima įmesti keletą baltų ar juodų drabužių. Trumpai sakant, gali rinktis – reikia „mažo“ ar „didelio“. Skalbimo, žinoma.

„CES 2017“ renginyje „Samsung“ taip pat pristatė keletą naujų kompiuterių modelių. Tai – du interneto kompiuteriais pramintos „Chromebook“ serijos gaminiai, „Chromebook Plus“ (su ARM procesoriumi) ir „Chromebook Pro“ (su „Intel Core M3“ procesoriumi). Jie turi lietimui jautrius ekranus, kuriuos galima valdyti tiek pirštais, tiek specialiu rašikliu. Be to, įrenginiai gali būti naudojami tiek kaip nešiojamieji kompiuteriai, tiek kaip planšetės, bei palaikys programėles iš „Google Play“ parduotuvės.

„Windows“ gerbėjams – „Notebook 9“ su 13,3 arba 15 colių įstrižainės ekranais, septintosios kartos „Intel Kaby Lake“ procesoriais, atskiromis vaizdo plokštėmis ir „USB-C“ jungtimi bus ne tik greiti, bet ir portabilūs – mažesnysis modelis svers mažiau nei 0,82 kg.

Savo duoklės šįkart sulaukė ir kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Jiems skirtos „Samsung Notebook Odyssey“ serijos nešiojamieji kompiuteriai su 15 arba 17 colių įstrižainės ekranais pasižymės itin dideliu galingumu.

Mažesnysis modelis turės septintosios kartos „Intel Core i7“ procesorių, iki 32 GB operatyvinės DDR4 atminties (RAM), du kietuosius diskus (iki 256 GB SSD ir 1 TB HDD) bei „NVIDIA GTX 1050“ grafikos procesorių. Didesniojo modelio pirkėjai taip pat gaus „Intel Core i7“, iki 64 GB RAM ir iki 512 GB SSD bei 1 TB HDD kietaisiais diskais, jo vaizdo plokštė kol kas neskelbiama. „Mažylis“ svers apie 2,5 kg, didesnysis – 3,8 kg.

Na ir, žinoma, visos svarbiausios jungtys, kokybiška aušinimo sistema, žaidimams pritaikyta klaviatūra ir kiti žaidėjams aktualūs dalykai.

15 colių modelis JAV kainuos nuo 1,2 tūkst. dolerių, didesniojo kaina neskelbiama, prekybos laukiama balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.