Aktyvumo sekikliai labai prastai skaičiuoja kalorijas

Sportuojantys žmonės tikrai pamėgo naudoti įvairiausias apyrankes, kurios seka jų aktyvumą, širdies veiklą ir skaičiuoja sudegintas kalorijas. Bet paaiškėjo, kad išmaniaisiais daiktais aklai pasitikėti negalima.

Išmaniosiomis apyrankėmis aklai pasitikėti negalima.<br> 123rf nuotr.
Išmaniosiomis apyrankėmis aklai pasitikėti negalima.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mitech.lt

2017-05-30 09:22

Tyrime buvo bandomi septyni prietaisai: „Apple Watch“, „Basis Peak“, „Fitbit Surge“, „Microsoft Band“, „Mio Alpha 2“, „PulseOn“ ir „Samsung Gear S2“. Juos segėjo 31 moteris ir 29 vyrai. Visi jie išbandė po kelis įrenginius užsiimdami įvairia fizine veikla arba tiesiog sėdėjo.

Mokslininkai nustatė, kad tokios išmaniosios apyrankės labai gerai seka širdies darbą. Geriausiai testo metu pasirodė „Apple Watch“, kurio paklaida siekė tik apie 2 proc., o „Samsung Gear S2“ klaidų lygis siekė 6,8 proc.

Bet kai kalba pasisuka apie kalorijų skaičiavimą netikslumai buvo akis badantys. Geriausiai pasirodė „Fitbit Surge“ su 27,4 proc. klaidingos informacijos, bet tai niekai palyginus su „PulseOn“, kur klaidos sudarė net 92,6 proc. Šiuose matavimuose nedalyvavo „Samsung Gear S2“, nes jis paprasčiausiai neturi tokios funkcijos.

Pagal TheGuardian.com inf. parengė Mitech.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.