Po 3 metų pertraukos „Apple“ pristatė naują produktą

„Apple“ pristatė balsu valdomą muzikos grotuvą ir pagalbininką „HomePod“, kuris, kaip ir prieš kelerius metus išleisti konkurentų „Amazon“ bei „Google“ gaminiai, gali atsakyti į įvairius klausimus ir valdyti išmaniuosius namų įrenginius, pavyzdžiui, šviesas. 

 „Apple“ grotuvas „HomePod“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Apple“ grotuvas „HomePod“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Apple“ grotuvas „HomePod“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 „Apple“ grotuvas „HomePod“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 1:01 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:04 PM

Tai pirmas naujas „Apple“ produktas nuo 2014-ųjų rugsėjo, kuomet technologijų milžinė pristatė išmanųjį laikrodį „Apple Watch“. 

„HomePod“ funkcionalumą užtikrina virtualus balso asistentas „Siri“. Technologijų apžvalgininkai pastebi, kad JAV kompanija savo virtualų asistentą tobulina vangiai – ko gero, dėl to naujasis įrenginys buvo pristatytas visų pirma kaip muzikos grotuvas, o ne išmanusis namų pagalbininkas. 

„Apple“ elgiasi protingai savo „Siri“ garsiakalbį pristatydama kaip muzikos grotuvą, nes „Siri“ nėra puiki“, – pastebėjo Tomas Warrenas iš technologijų naujienų portalo „The Verge“. 

Už „HomePod“, kuriuo JAV, Jungtinėje Karalystėje ir Australijoje bus prekiaujama gruodį, bus prašoma 350 dolerių. Palyginimui, „Amazon Echo“, išleistas 2014-ųjų pabaigoje, kainuoja 180 dolerių, o pernai pristatytas „Google Home“ – 130 dolerių. 

Šis gaminys buvo pristatytas „Apple“ kasmetiniame renginyje programuotojams „Worldwide Developers Conference“. 

Jame taip pat buvo pristatytas naujas įrankis programų kūrėjams „ARkit“, leidžiantis į realaus pasaulio vaizdą įtraukti virtualius objektus (panašiai kaip žaidime „Pokemon Go“). 

„Apple“ taip pat parodė mobiliosios operacinės sistemos „iOS 11“ versiją, kuri, be kita ko, turės naują funkciją – naudojantis telefonu vairuojant bus automatiškai išjungiami pranešimai ir telefono ekranas, o skambinantiems ar rašantiems galės būti pranešama, kad vartotojas vairuoja. Ši operacinės sistemos versija turėtų būti išleista rugsėjį, kuomet „Apple“ tradiciškai pristato naujus „iPhone“ modelius. 

Beje, „iOS 11“ versija nebebus palaikoma telefonuose „iPhone 5“, „iPhone 5C“ ir planšetiniuose kompiuteriuose „iPad 4“. 

Dėmesio kompanija skyrė ir savo interneto naršyklei „Safari“ – po atnaujinimo ji veiks greičiau, neleis interneto svetainėms sekti lankytojų ir nepaleis vaizdo įrašų automatiškai. 

Renginyje taip pat pristatyti atnaujinti „iMac“ ir „Macbook“ kompiuterių modeliai bei jiems skirta operacinė sistema „MacOS High Sierra“, o planšečių mėgėjai birželio viduryje sulauks naujo „iPad Pro“ su 10,5 colio įstrižainės ekranu ir visaverte klaviatūra. 

Parengta pagal BBC ir Bostonglobe.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.