Utenoje bus galima stebėti egzotiško sporto varžybas

Liepos 7-9 dienomis Utenoje vyks Lietuvoje dar egzotiškai atrodančio sporto – dronų lenktynių – šventė.

Liepos 7-9 dienomis Utenoje vyks Lietuvoje dar egzotiškai atrodančio sporto – dronų lenktynių – šventė.<br>Adomo Rutkausko nuotr.
Liepos 7-9 dienomis Utenoje vyks Lietuvoje dar egzotiškai atrodančio sporto – dronų lenktynių – šventė.<br>Adomo Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 8:03 PM

Antrąjį liepos savaitgalį „Utenio“ stadiono erdvėje ne tik zvimbs sportiniai dronai, bet ir vyks technologijų paroda - o šeštadienio vakarą renginio vietoje bus galima išvysti „Utena Stuntriders“ motociklų šou ir pasiklausyti Lietuvos talentų finalininkės Lauros Baronaitės vokalinio pasirodymo.

Lenktynėse dalyvaus daugiau nei 50 sportinių dronų pilotų iš 5 šalių, ir organizatoriai teigia, kad tai bus iki šiol didžiausios dronų lenktynės Baltijos bei Skandinavijos regionuose: dalyviai rinksis iš Vokietijos, Estijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos.

Pasak pagrindinio varžybų organizatoriaus, „Drone Racing Lietuva“ atstovo Pauliaus Vėželio, dronų lenktynėms sparčiai populiarėjant pasaulyje, neatsilieka ir lietuviai. „Šiais metais tai bus jau antros didelės tarptautinės varžybos Lietuvoje. Pirmosios buvo „IDRA Challengers Cup“, rengtos „LOGIN“ festivalio metu, Vilniaus Katedros aikštėje“ - teigia jis. Ir nors Katedros aikštėje prizines vietas laimėjo užsienio atstovai, P. Vėželis tikisi, kad Utenoje Lietuvos pilotai turės daugiau galimybių iškovoti prizines vietas.

Kol sportininkai rungsis dronų trasoje, šalia vyks technologijų šventė, kurioje visi norintys galės susipažinti su šiuolaikinėmis technologijomis. UAB „KIA Auto“ pristatys elektrinius ir hibridinius automobilius, UAB „Promaksa“ - oficialus DJI dronų atstovas ir importuotojas Lietuvoje - pademonstruos įvairius DJI gamintojo dronų modelius. Projektas „Virš Visko“ - įkvepianičių vaizdų iš oro komanda - pristatys savo naudojamus dronus ir, žinoma, jais darytas nuotraukas, o „Robotikos Mokykla“ kartu su UAB „Gaminu“ leis susipažinti su 3D spauda ir net vietoje atsispausdinti 3D gaminius.

„Kvalifikacinių skrydžiu metu svarbu parodyti kuo geresnį trasos įveikimo laiką – pagal jį pilotai bus suskirstyti į grupes, kuriose atliks finalinius skrydžius. Finalo metu dalyviai startuos po 6 vienu metu ir trys finišavę greičiausiai pateks į kitą etapą. Tai vyks tol, kol išsiaiškinsime 6 geriausius pilotus, tarp kurių ir vyks pagrindinė kova“, – lenktynių taisykles aiškina P. Vėželis.

Daugiu informacijos apie renginį galima rasti svetainėje Droneracing.lt arba klubo paskyroje socialiniame tinkle "Facebook".

Lenktynes “Lithuanian F3U Open” organizuoja „Drone Racing Lietuva“ ir Aviamodelių sporto federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.