Nematoma pagalba bėgant maratoną – ant riešo

 

 Išmanieji pagalbininkai gali būti ne tik dėvimi. <br>  T.Bauro nuotr. 
 Išmanieji pagalbininkai gali būti ne tik dėvimi. <br>  T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2017, 4:29 PM

 

Įveiktas atstumas, tempas, širdies ritmas – tik keli dalykai, kuriuos svarbu sekti ne tik profesionaliam bėgikui, bet ir savo pergalės siekiančiam mėgėjui. Tai atliekančių išmaniųjų apyrankių ar laikrodžių pasirinkimas išties didelis, tad kaip išsirinkti geriausią? Likus lygiai savaitei iki didžiausio šių metų bėgimo renginio Vilniuje, „Telia“ dalinasi išmaniais patarimais.

 

Visi bėgikai skirtingi, tad ir išmaniųjų pagalbininkų yra pačių įvairiausių. Vieni tik matuoja parametrus ir pateikia apibendrintą informaciją, kiti rodo telefono pranešimus, leidžia atsiliepti į skambučius ar net gali panirti į 50 metrų gylį.

 

„Bėgimo maratonas – tai iššūkis, todėl prieš jį priimant svarbu įvertinti savo jėgas ir galimybės. Būtent tam ir skirti išmanieji pagalbininkai. Jie laiku pataria, kada reikėtų pailsėti, o kada – didinti tempą. Gerai parinktas išmanusis įrenginys tikrai padės pasiekti aukštesnių rezultatų ir stebėti savo sveikatos būklę“, - sako „Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba. 

 

Pradedantiesiems, ko gero, užteks pačios paprasčiausios išmaniosios apyrankės, pavyzdžiui, „Fitbit Flex 2“. Ji seks nueitus (ar nubėgtus) žingsnius, įveiktą atstumą, sudegintas kalorijas, aktyvumo laiką, o jei segėsite miegodami – ir miego ritmą. Ši apyrankė tiks net narams: ją galima panardinti net iki 50 metrų gylio. Tiesa, ji neturi ekrano, o tik 5 spalvotus LED šviestukus, tad kaip laikrodžio jos nepanaudosite. 

 

Kiek universalesnis sprendimas – „Xiaomi Mi Band 2“. Lai pigumas jūsų neapgauna: ši apyrankė taip pat seka visus judėjimo parametrus (žingsniai, atstumas, greitis), širdies ritmą, o nespalvotame OLED ekranėlyje galima matyti visą aktualią informaciją. Taip, ir laiką. Be to, apyrankė gali pranešti apie gautas žinutes, el. laiškus ar skambučius. Dar vienas svarbus jos privalumas: baterija be įkrovimo atlaiko net 20 dienų. 

 

O jei viso to neužtenka, ko gero, jums labiau tiktų išmanusis laikrodis. Renkantis jį atsižvelkite ne tik į kainą, bet ir į galimybes. Norite matyti pranešimus ir valdyti muziką? Jums tiks „Fitbit Blaze“. Pageidaujate daugiau prabangos ir funkcijų? Rinkitės „Samsung Gear S3“. Aktuali galimybė atlikti skambučius? Išbandykite „Huawei Watch 2 Sport“. 

 

Įdomų sprendimą siūlo „Nokia“ padalinys „Withings“. Jo sukurtas išmanusis laikrodis „Activite Steel“ turi įprastinį laikrodžio ciferblatą su aktyvumo indikatoriumi ir gali sekti žingsnius, įveiktą atstumą ar nuplauktus metrus, sudegintas kalorijas ir miegą. Be to, šio laikrodžio baterija be įkrovimo veikia net iki 8 mėnesių. 

 

Ir tai dar ne viskas. Išmanieji pagalbininkai gali būti ne tik dėvimi. Sekti savo kūno duomenis padės išmaniosios „Withings“ svarstyklės „Body Cardio“, kurios fiksuos matavimų duomenis, rodys širdies informaciją, galės nustatyti kūno masės indeksą, kūno riebalų, raumenų, vandens bei kaulų masę ir net parodys orų prognozę. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.