Brangiausias pasaulyje stalinis kompiuteris: tokį sukurti galėjo tik viena šalis

Kiek esate pasiruošę sumokėti už kompiuterį? Klausiame ne apie bet kokį superkompiuterį moksliniams skaičiavimams, bet apie įprastą namų stalo įrenginį? 

18 karatų minikompiuteris PrimeMini Gold.<br> arabianbusiness.com nuotr.
18 karatų minikompiuteris PrimeMini Gold.<br> arabianbusiness.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TopCom.lt

Sep 26, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 5:09 PM

Šveicarijos kompiuterių gamintojas „Prime Computer“ išleido specialią mini kompiuterio „PrimeMini 3“ versiją „PrimeMini Gold“, už kurią prašys vieno milijono JAV dolerių. 

Įrenginyje įdiegtas „Intel Core i5-6260U“ procesorius, „Intel Iris Graphics 540“ vaizdo plokštė, 8GB DDR4 RAM, 250GB talpos „Samsung EVO“ SSD kaupiklis, Wi-Fi 802.11ac ir Bluetooth adapteriai bei „Windows 10 Home“. Neblogos charakteristikos kompaktiškam prietaisui, tačiau už ką kompanija nori milijono?

„Prime Computer“ naudoja patentuotą aušinimo technologiją be ventiliatorių, kuri naudojama visuose bendrovės gaminiuose, tačiau netgi tai nėra tokios aukštos kainos priežastis. 

Svarbiausia čia tai, kad specialios „PrimeMini Gold“ versijos korpusas pagamintas ir 18 karatų aukso.

Kiekvienam tokiam kompiuteriui pagaminti bendrovė sunaudoja aukso už 500 tūkstančius dolerių. Iš viso bus pagaminta dešimt „PrimeMini Gold“ - ir visi jie skirti užsakovams iš Jungtinių Arabų Emyratų bei Rusijos. 

Pasak „Prime Computer“ generalinio direktoriaus, jie nėra pasirengę pradėti masinę tokių kompiuterių gamybą, tačiau ketina išleisti papildomą partiją - jei paklausa bus didelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.