„Vkworld Z3310“ : triskart pigiau už sugrįžusį „Nokia 3310“, o kaip su kokybe?

Išmanieji telefonai yra pati populiariausia mobilioji komunikavimo priemonė, kuri iš rinkos beveik visiškai išstūmė mygtukinius telefonus, o vadinamuosius „laidinius“ telefonus tikriausiai galima rasti tik muziejuje arba senjorų namuose. Tačiau šiandien pažvelkime ne į tai kas visiems gerai žinoma, o į tai kas yra sugrįžę iš, galima sakyti, gilios senovės.

 Kiek didesnė kiniška alternatyva šiek tiek labiau primena tą klasiką, kurią pamename turbūt kiekvienas.<br> Stop-kadras iš YouTube.com
 Kiek didesnė kiniška alternatyva šiek tiek labiau primena tą klasiką, kurią pamename turbūt kiekvienas.<br> Stop-kadras iš YouTube.com
 „Vkworld Z3310“ dizainas.
 „Vkworld Z3310“ dizainas.
 Kiniškas „3310“ modelis, kaip jau minėjome yra kiek didesnis, o dėl to gamintojui pavyko integruoti ir kiek didesnį garsiakalbį.<br>mobile-world.de nuotr.
 Kiniškas „3310“ modelis, kaip jau minėjome yra kiek didesnis, o dėl to gamintojui pavyko integruoti ir kiek didesnį garsiakalbį.<br>mobile-world.de nuotr.
 Vkworld Z3310 ir originalusis Nokia 3310.<br>mobile-world.de nuotr.
 Vkworld Z3310 ir originalusis Nokia 3310.<br>mobile-world.de nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 11:12 AM

Tikriausiai visi pamename senutėlę ir „nemirtingą“ „Nokia 3310“, tiesa? Ir tikriausiai dauguma girdėjome apie tai, kad šis telefonas buvo sukurtas naujai – ir pristatytas praėjusią vasarą. Naujoji „Nokia 3310“ buvo pasiūlyta už maždaug 60 eurų, tačiau Kinijoje labai greitai atsirado ir gerokai pigesnė alternatyva – „Vkworld Z3310“. Kiniška alternatyva yra daugiau nei dvigubai pigesnė, tačiau ar ji to verta?

Dizainas beveik identiškas originalui

Niekam ne paslaptis, jog Kinijos gamintojai kartais mėgsta nukopijuoti viską, ką tik gali. Iš esmės taip nutiko ir dabar – iš pirmo žvilgsnio abu šie mobilieji atrodo identiškai, tačiau pažiūrėjus atidžiau – „Vkworld“ sukurtas įrenginys yra kiek didesnis. Ar tai yra gerai? Galima būtų teigti, kad taip.

Kiek didesnė kiniška alternatyva šiek tiek labiau primena tą klasiką, kurią pamename turbūt kiekvienas. Naujajai „Nokia 3310“ tiek dydžio, tiek svorio, lyginant su originalu, šiek tiek trūksta, o tuos papildomus milimetrus ir gramus „Vkworld Z3310“ ir turi. Tačiau dydžio ir svorio skirtumas – ne viskas kuo skiriasi šie du įrenginiai.

„Vkworld Z3310“ taip pat turi kiek didesnius tarpus tarp mygtukų – ir tai turbūt būtų galima įvardinti kaip dar vieną šio varianto pliusą. Naudojantis „Nokia 3310“ modeliu reikėtų šiek tiek priprasti, kad netyčia nenuspaustum to, ko nereikia, o dėl kiek didesnio korpuso „Vkworld“ galėjo palikti kiek didesnius tarpus – ir tai visiškai pasiteisino.

Ar vertas dėmesio?

Perkant tokį įrenginį, svarbiausia turėtų būti kuo kokybiškesnis ekranas, kuo geresnė garso kokybė ir, žinoma, ilgas baterijos tarnavimo laikas. Pažvelkime į tai, kaip „Vkworld Z3310“ šiais aspektais konkuruoja su originaliuoju „Nokia 3310“ telefonu.

Tiek kopija, tiek originalas turi 2,4 colių įstrižainės ekraną su 240 x 320 raiška. Kiek sudėtinga vertinti tokių įrenginių ekranus, tačiau gana aiškiai galima pastebėti, kad „Nokia“ ekranas yra kiek spalvingesnis. Vienintelis klausimas – ar tai sudaro kokių esminių skirtumų naudojantis telefonu? Tikrai ne, nes nei su vienu iš šių įrenginių nei pažaisi, nei video pažiūrėsi. Iš esmės galima teigti, kad „Vkworld Z3310“ ekranas yra pakankamai geras.

Kiniškas „3310“ modelis, kaip jau minėjome, yra kiek didesnis, ir dėl to gamintojams pavyko integruoti ir kiek didesnį garsiakalbį. Kaip bebūtų gaila, didesnis garsiakalbis labai didelio privalumo šįsyk nesuteikė – garso kokybė pakankamai gera, tačiau tikrai ne ideali – nors tai nereiškia, kad ji sukeltų problemų. Žinoma, iki tobulumo trūksta, tačiau ar galima tikėtis daugiau už tokią kainą?

Apie tokių įrenginių baterijas kalbėti pakankamai sudėtinga, tačiau pabandykime ir tai trumpai aptarti. „Vkworld Z3310“ turi 1450 mAh talpos bateriją, kai tuo tarpu originalusis įrenginys turi 1200 mAh. Kurį telefoną reikėtų pasirinkti norint turėti kuo ilgesnį baterijos tarnavimo laiką? Tai turbūt klausimas, į kurį atsakyti yra beveik neįmanoma, nes abu telefonai su vidutiniu telefono naudojimu gali „ištverti“ kone savaitę, ar ir dar daugiau. Budėjimo režimu tiek vienas, tiek kitas telefonas su pilnu įkrovimu gali išbūti kone mėnesį.

Programėlės?

Tiems, kurie domėjosi naujuoju „Nokia 3310“ telefonu, tikriausiai žino, kad jame rasime specialią programėlių parduotuvę. Tiesa, joje nebus naujausių ar populiariausių žaidimų ar programėlių, tačiau esminius įrankius ar keletą papildomų žaidimukų tikrai rasime. O kaip yra su kiniška alternatyva?

Deja, tačiau šiuo klausimu teks nusivilti. „Vkworld Z3310“ turi vieną žaidimą – „Gyvatėlę“, o meniu rasime ir „Facebook“ bei „Opera Mini“ piktogramas. Deja, tačiau tai nėra programėlės – pirmuoju atveju mes atsiduriame socialinio tinklo internetiniame puslapyje, o antruoju atisdursime „Opera Mini“ atsisiuntimo puslapyje. Tiesa yra ta, kad „Vkworld“ telefone veikia „Dorado WAP Browser“ interneto naršyklė.

Pakankamai akivaizdu, kad „Nokia“ šiuo atveju yra gerokai pažengęs įrenginys, tačiau kyla klausimas – ar kažkas gali pirkti tokį telefoną dėl žaidimų ar papildomų aplikacijų?

Tad „Vkworld Z3310“ ar „Nokia 3310“?

Tikriausiai dauguma sutiks – tai labai panašūs telefonai, kurie turi daugiau panašumų, nei skirtumų. Vienas didžiausių – beveik tris kartus besiskirianti kaina. Kaip jau minėjome, „Vkworld Z3310“ kainuoja maždaug 20 eurų, o „Nokia 3310“ – kone 60.

Taigi esminis klausimas – ką vis dėlto rinktis? Ir čia tikriausiai be didesnių diskusijų visus laurus reikėtų priskirti „Vkworld“ kūriniui. Kodėl? Atsakyti turbūt irgi nėra itin sudėtinga – „Nokia“ atkūrė tikrai gerą telefoną, tačiau už tokią kainą jau galima įsigyti šiokį tokį išmanųjį, kuris atliks bent jau elementariausias funkcijas, o jeigu pasiseks – pavyks pasileisti ir vieną kitą žaidimą.

„Vkworld“ šiuo atveju pasiūlė tiesiog puikų kainos ir kokybės santykį tiems, kurie ieško nostalgiją keliančio telefono. Vienintelis šio įrenginio trūkumas – nėra galimybės įsirašyti papildomų žaidimų ar programėlių – tačiau ne tam šis telefonas ir skirtas.

Jeigu nusprendėte, jog šis telefonas būtų Jums reikalingas – už kiek daugiau nei 20 eurų jį galite įsigyti internetinėje parduotuvėje „Gearbest“. Įdomu tai, kad šią vasarą lietuvių tarpe šis telefonas buvo trečias pagal perkamumą tarp visų telefonų iš Kinijos – ir tai nestebina“ nes originalūs sugrįžę „Nokia 3310“ į Lietuvą atvežaami mažais kiekiais, todėl prekyboje dažniausiai jo nėra – o ir kainuoja 3 kartus brangiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.