Ne tiesiai, bet oficialiai: „Windows Phone“ mirė

„Microsoft“ Operacinių sistemų grupės viceprezidentas Joe Belfiore socialiniame „Twitter“ išsidavė: kompanija nebekuria naujų programinių sprendimų – nei techninės įrangos „Windows 10 Mobile“ platformai. Ir nors „Windows Phone“ fanai tikėjosi dar daug atnaujinimų ir naujovių, dabar jau aišku, kad nuo šiol „Microsoft“ tik taisys klaidas ir darys saugumo skylių užkaišymus esamiems vartotojams, bet nebekurs nieko naujo.

Microsoft Operacinių sistemų grupės viceprezidentas Joe Belfiore išsidavė: kompanija nebekuria naujų programinių sprendimų – nei techninės įrangos Windows 10 Mobile platformai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Microsoft Operacinių sistemų grupės viceprezidentas Joe Belfiore išsidavė: kompanija nebekuria naujų programinių sprendimų – nei techninės įrangos Windows 10 Mobile platformai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2017, 12:28 PM

„Žinoma, mes ir toliau teiksime platformos palaikymą… klaidų taisymus, saugumo atnaujinimus“, - rašė J.Belfiore. - „Bet mes nebesifokusuojame į naujų dalykų kūrimą“. Jau iš paskutiniojo „Windows 10 Fall Creators Update“ buvo aišku, kad korporacija nebedirba prie mobiliųjų sprendimų.

Realiai „Windows Phone“ yra apmirusi jau daugiau nei metus – bet iki šiol „Microsoft“ oficialiai to dar nebuvo pripažinusi. Bet paskutiniosiose didžiosiose korporacijos organizuojamose konferencijos „Build“ ir „Inspire“, „Microsoft“ vadovas Satya Nadella pakeitė savo maldelę iš „mobilumas-pirma, debesija-pirma“ į tai, ką jis vadina „intelektualiu debesiu“ ir „protinga riba“ („inteligent edge“, turint omenyje, kad „Edge“ dar yra ir numatytoji „Microsoft“ naršyklė).

Visai neseniai ir pats Billas Gatesas pripažino, kad jis pats asmeniškai iškeitė savo telefoną į „Android“, o dabar jau tą padarė ir J.Belfiore. Tiesa, vyksta šiokia tokia rokiruotė: marinant „Windows Phone“, į „Android ir iOS ruošiasi ateiti „Microsoft“ naršyklė „Edge“. Be to, regis, kompanija nusprendė rimčiau užsiimti telefonų suderinamumu su tradiciniais „Windows 10“.. - pavyzdžiui, siekiama, kad prijungus telefoną prie kompiuterio, šiame galima būtų pasileisti telefone veikusias programėles bei dokumentus. Ir nuo to visi tik išloš.

Bet kaip taip galėjo nutikti, kodėl kodėl „Microsoft“ apleido „Windows Phone“? Viena pagrindinių priežasčių yra tai, kad platformos nepamėgo programėlių kūrėjai. Platformoje nuolat trūko turinio, „Microsoft“ nesugebėjo prisivilioti įtakingų kūrėjų, net žadėdama pinigus. O savo ruožtu tai lėmė tai, kad „Windows Phone“ vartotojų skaičius buvo per mažas, kad pritrauktų didesnius investuotojus į turtingesnės ekosistemos kūrimą.

Taigi, „Microsoft“ pagaliau pripažino realybę – pasaulis „Windows“ telefonams pasakė ne. Bet nuo tokio pripažinimo, ko gero, bus tik geriau, ir visiems: tiek vartotojams, tiek korporacijai.

Parengta pagal „TheVerge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?