„Doogee S60“ – tvirtafonas, konkuruojantis kaina

Vieni išmaniuosius telefonus perka dėl jų kamerų, kiti – dėl itin raiškaus ekrano, treti renkasi pagal operacinę sistemą. Tačiau tikrai nesuklysiu sakydamas, jog yra ir tokių, kuriems reikalingas kuo atsparesnis telefonas. Per pastaruosius keletą metų vadinamieji „rugged“ išmanieji telefonai smarkiai patobulėjo ir dabar rinkoje galima rasti tikrai įspūdingų sprendimų.

 Pirmas dalykas kuris krenta į akis – tai yra tikrai didelis išmanusis telefonas.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
 Pirmas dalykas kuris krenta į akis – tai yra tikrai didelis išmanusis telefonas.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
„Doogee S60“ turi ne vieną papildomą mygtuką – vienoje pusėje rasime fotografavimo, įjungimo/išjungimo ir FTT mygtukus, o kitoje – du garso reguliavimo bei vieną SOS mygtuką.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
„Doogee S60“ turi ne vieną papildomą mygtuką – vienoje pusėje rasime fotografavimo, įjungimo/išjungimo ir FTT mygtukus, o kitoje – du garso reguliavimo bei vieną SOS mygtuką.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
 „Doogee S60“ turi ne vieną papildomą mygtuką – vienoje pusėje rasime fotografavimo, įjungimo/išjungimo ir FTT mygtukus, o kitoje – du garso reguliavimo bei vieną SOS mygtuką.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
 „Doogee S60“ turi ne vieną papildomą mygtuką – vienoje pusėje rasime fotografavimo, įjungimo/išjungimo ir FTT mygtukus, o kitoje – du garso reguliavimo bei vieną SOS mygtuką.<br> Luko Snarskio / Apzvalgininkas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lukas Snarskis / Apzvalgininkas.lt

Oct 31, 2017, 8:23 AM

Žinoma, kai kalbame apie atsparius telefonus – pirmas dalykas, kuris nuskamba mintyse, yra „CAT“. Tačiau šiandien norėčiau Jums pasiūlyti iš arčiau pažvelgti į gerokai pigesnę alternatyvą, kuri atkeliavo, kaip visada, iš Kinijos. „Doogee S60“ kainuoja maždaug 246 eurus ir jį laikyčiau „CAT S41“ išmaniojo telefono alternatyva su daugiau nei dvigubai žemesne kaina.

Didelis, sunkus, bet geras

Pažvelkime į „Doogee S60“ dizainą. Pirmas dalykas kuris krenta į akis – tai yra tikrai didelis išmanusis telefonas. Jis turi 5,2 colių įstrižainės FULL HD raiškos ekraną, tačiau reikėtų nepamiršti, kad viskas šiame įrenginyje yra apsaugota, todėl paėmus į ranką, įrenginys atrodo gerokai didesnis nei skaičiai specifikacijų sąraše.

„Doogee S60“ nugarėlė yra metalinė, viršutinė ir apatinė dalis apsaugota plastmasėmis, o šonai vėl gi metaliniai – tad gauname 285 gramus sveriantį išmanųjį telefoną, kuris dar turi ir IP68 saugumo sertifikatą. Iš esmės viskas atrodo tikrai pakankamai saugu ir atsparu: panardinus į dubenį vandens, jis kuo puikiausiai išgyveno. Įdomu ir tai, kad nugarėlėje įrenginys turi pirštų atspaudų jutiklį, o norint įdėti SIM kortelę, reikės pasinaudoti atsuktuvu, kurį rasite komplektacijoje. Norėčiau atkreipti dėmesį ir į tai, kad šis telefonas gali vienu metu palaikyti 2 SIM korteles ir atminties kortelę.

Grįžkime prie ekrano. Anksčiau esu testavęs keletą senesnių „rugged“ telefonų, ir dažniausiai jie nepasižymėdavo itin kokybiškais ar ryškiais ekranais, tačiau „Doogee S60“ turi tikrai pakankamai gerą ekraną. Iš esmės šiame telefone naudojamas ekranas nelabai kuo skiriasi nuo kitų „Doogee“ panaudotų ekranų – vaizdas pakankamai ryškus, kokybiškas ir viskas atrodo užtektinai gerai tam, kad nieko blogo nepavyktų parašyti.

Dažniausiai išmanieji telefonai korpuse turi keletą mygtukų, kurie skirti reguliuoti garsą ir išjungti ar įjungti įrenginį. Tačiau „Doogee S60“ turi ne vieną papildomą mygtuką – vienoje pusėje rasime fotografavimo, įjungimo/išjungimo ir FTT mygtukus, o kitoje – du garso reguliavimo bei vieną SOS mygtuką.

Tad ar šis telefonas pakankamai patogus ir vertas dėmesio? Kaip jau tikriausiai supratote, „Doogee S60“ yra tikrai didelis telefonas ir gerokai didesnis, nei pagrindinis konkurentas „CAT S41“. Tačiau jeigu Jums tikrai reikia atsparaus, savotiškai gražaus ir su pakankamai dideliu ekranu pagaminto išmaniojo telefono – turėtų tikti.

Pakankamai galingas, bet ne išskirtinis

„Doogee S60“ yra ne tik atsparus ir didelis telefonas, tačiau turi ir pakankamai solidžias technines specifikacijas. Išmanusis telefonas veikia su „Mediatek Helio P25“ procesoriumi, o jo stabilų veikimą užtikrinta 6 GB operatyviosios ir 64 GB vidinės atminties. Nors procesorius nėra pats galingiausias rinkoje, tačiau RAM kiekis tikrai smarkiai prisideda prie pakankamai solidaus šio įrenginio veikimo.

Taigi, naudojantis telefone viskas vyksta tikrai sklandžiai – programėlės atsidaro pakankamai greitai, vaikščiojimas tarp langų taip pat sklandus. Su standartinėmis užduotimis „Doogee Mix“ susitvarko išties puikiai, tačiau didžiausią įspūdį palieka ne tai, o žaidimų patirtis. Ir ji yra tiesiog puiki – viskas puikiai veikia ant aukščiausių nustatymų ir suteikia tik geriausius įspūdžius. Tiesa, vertėtų paminėti, jog, kaip ir dauguma telefonų su „MediaTek“ procesoriais, taip ir šis šiek tiek kaista, tačiau naudojimui tai tikrai netrukdo ir jokios žalos nedaro.

Bene daugiausiai problemų, kaip visada, „Doogee“ turi su operacine sistema. Nors išmanusis telefonas veikia su ne tokia ir nauja „Android“ sistemos versija, tačiau spragų galima pastebėti, o galimai trūksta ir optimizacijos. Iš esmės „Doogee“ tokias pačias klaidas palieka kone kiekviename naujame savo išmaniajame, tačiau jos nėra kritinės. Tačiau, kaip bebūtų, apie netobulai išdirbtą operacinę sistemą užsiminti privaloma.

Kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, „Doogee S60“ turi ir pirštų atspaudų jutiklį, kuris įmontuotas telefono nugarėlėje. Deja, tačiau šįsyk jis nėra toks įspūdingas, kaip anksčiau bandytuose šios kompanijos telefonuose. Nors „S60“ beveik visada nuskaito piršto atspaudą, tačiau tam reikia šiek tiek daugiau laiko, nei įprastai. Jeigu kažkur skubate – papildomos kelios sekundės gali pradėti ir erzinti.

Baterija: jeigu paskęs, tikrai neišsikraus

Kai kalba prasideda apie išmaniųjų telefonų baterijas, dauguma tikriausiai didelių netikėtumų nesitiki. Vidutiniška, vidutiniška, nepakankama… Tačiau „Doogee S60“ tikrai turi ką pasiūlyti tiems, kurie nemėgsta dažnai krauti savo įrenginių. Išmaniajame įmontuot 5580 mAh talpos baterija, o priklausomai nuo Jūsų naudojimo įpročių, jos gali pakakti net ir 4 ar daugiau dienų.

Kalbant apie pačią bateriją, tai pilno įkrovimo kiek aktyvesniam naudojimui turėtų pakakti kone dviems paroms. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokias programėles naudojate, kaip intensyviai naudojatės pačiu telefonu ir pan. Dėl programinės įrangos klaidų nepavyko pamatuoti tikslesnio laiko, kiek įrenginys veikė su įjungtu ekranu – tačiau tai turėtų būti maždaug 9 valandos. Tai yra pakankamai geras rezultatas tokio tipo telefonui, o kaip ir minėjau – viskas priklauso nuo Jūsų naudojimo įpročių.

Būtų nuodėmė nepaminėti ir to, kad „Doogee S60“ palaiko ir bevielio įkrovimo funkciją. Tiesa, standartinėje komplektacijoje įkrovimo stotelės nerasite, tačiau ją galite įsigyti už papildomą mokestį – arba tiesiog susirasti artimiausioje elektronikos parduotuvėje. Naudojantis standartiniu įkrovimo būdu, tokią talpią bateriją įkrauti pakanka maždaug 2 valandų. Taip, tai gali pasirodyti ilgas laikotarpis, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, jog šis įrenginys turi maždaug dvigubai didesnės talpos bateriją. Žinoma, jeigu ne „MediaTek Pump Express“ greito įkrovimo funkcija – įkrovimas galėtų užtrukti žymiai ilgiau.

Kameros nepradžiugino

„Doogee S60“ nugarėlėje turi įtaisytą net 21 MPx raiškos vaizdo jutiklį su optine vaizdų stabilizavimo sistema bei šalia esančia dviguba LED blykste. Tačiau ko galima tikėtis iš šios kameros? Stebuklų čia neišvysime, tačiau dienos metu galima užfiksuoti tikrai neblogos kokybės akimirkų. Žinoma, esant prastesniam apšvietimui – nuotraukose pradeda trūkti detalumo, tačiau turint omenyje, jog tai vidutinės klasės įrenginys – rezultatai pakankamai geri.

Kaip ir daugumoje išmaniųjų telefonų, „Doogee S60“ turi priekinėje dalyje įmontuotą kamerą. 8 MPx raiškos vaizdo jutiklis fiksuos Jūsų asmenukes, tačiau rezultatas taip pat bus pakankamai vidutiniškai ir greičiausiai, kad nieko nestebinantis.

Išvados

Kinijos kompanija „Doogee“ turbūt kasmet pristato panašaus tipo telefoną, tačiau šis bandymas – iš esmės vienas geriausių, kurį yra tekę bandyti ne tik iš „Doogee“ asortimento, tačiau ir apskritai šiame segmente. Visų pirma, „Doogee S60“ yra pakankamai pigus, o tokios kompanijos kaip „CAT“ produkciją lenkia ne tik kaina, tačiau ir specifikacijomis.

Iš esmės „Doogee S60“ yra puikus pasirinkimas ieškantiems didelio, tačiau kartu ir atsparaus išmaniojo telefono su talpia baterija bei ganėtinai geru ekranu. Žinoma, kaip ir galima nuspėti, telefonus kiek prasčiau fotografuoja, tačiau visa kita yra iš esmės puiku.

Dar didelį pliusą galima pridėti šiam išmaniajam telefonui už belaidžio krovimo funkcijos palaikymą. Jeigu planuojate įsigyti „Doogee S60“ – tai galite padaryti oficialioje gamintojo „AlieExpress“ parduotuvėje, kur jis kainuoja nuo 265 eurų. Kiek pigiau šį išmanųjį telefoną siūlo „Gearbest“ internetinė parduotuvė – ten įrenginys kainuoja tik 246 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.