Aptiktos saugumo spragos gali paveikti beveik viską – nuo išmaniųjų telefonų iki serverių

Kompiuterinės saugos tyrėjai paskelbė aptikę dvi spragas, kurios leidžia programišiams vogti informaciją iš beveik bet kurio šiuolaikinio įrenginio.

Kompiuterinės saugos tyrėjai paskelbė aptikę dvi spragas, kurios leidžia programišiams vogti informaciją iš beveik bet kurio šiuolaikinio įrenginio.<br> 123RF iliustr.
Kompiuterinės saugos tyrėjai paskelbė aptikę dvi spragas, kurios leidžia programišiams vogti informaciją iš beveik bet kurio šiuolaikinio įrenginio.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 10:31 AM

Viena iš dviejų spragų susijusi su didžiausios bendrovės „Intel“ procesoriais, kuriais aprūpinta dauguma kompiuterių. Kita gali paveikti beveik viską – nuo išmaniųjų telefonų iki serverių.

Procesorių gamintojai teigia, kad spragos susijusios ne su ydingu dizainu, o su programine įranga. Spragas norėta paviešinti tik parengus parsisiųsti naujinius, kurie spragas užkamšys, bet žinia nutekėjo anksčiau.

Ekspertai sako, kad naujiniai gali sulėtinti sistemų darbą iki trečdalio, bet „Intel“ teigia, kad įprastų kompiuterių jie nesulėtins. Naujiniai, susiję su pirmąja ir pavojingesne spraga, jau parengti. Antrąją spragą programišiams išnaudoti sunkiau, bet ją ir sunkiau ištaisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.