„Lenovo” virtualios ir išplėstinės realybės naujienos – jau Lietuvoje

Lietuvoje pradedama prekyba naujos kartos „Lenovo” virtualios ir papildytosios realybės (ang. augmented reality) įrenginiais. Kartu su „Disney” sukurtas „Star Wars™: Jedi Challenges” išplėstinės realybės rinkinys leis namus paversti tarpgalaktinių kovų arena. Lietuvoje taip pat debiutuoja „Lenovo” Windows Mixed Reality virtualios realybės šalmų serija.

 „Jedi Challenges AR” rinkinys – pirmasis pasaulyje išbaigtas išplėstinės realybės produktas, leidžiantis žaidėjui visiškai pasinerti į žaidimo pasaulį.<br> Lenovo iliustr.
 „Jedi Challenges AR” rinkinys – pirmasis pasaulyje išbaigtas išplėstinės realybės produktas, leidžiantis žaidėjui visiškai pasinerti į žaidimo pasaulį.<br> Lenovo iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 11:18 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:01 PM

„Star Wars™: Jedi Challenges” rinkinį sudaro Lenovo Mirage AR akiniai, judesio detektorius, šviesos kardas bei išmaniesiems skirta „Jedi Challenges” programėlė. „Jedi Challenges” apima strateginių ir veiksmo žaidimų elementus: žaidėjai kardų dvikovose mes iššūkį Tamsos jėgų priešams, valdys savo armiją taktiniuose mūšiuose prieš Imperijos karius bei bandys pergudrauti oponentus holografinių šachmatų partijose. Žaidimas suderinamas su iOS ir Android įrenginiais bei bus nuolat pildomas naujais iššūkiais.

„Jedi Challenges AR” rinkinys – pirmasis pasaulyje išbaigtas išplėstinės realybės produktas, leidžiantis žaidėjui visiškai pasinerti į žaidimo pasaulį. Jis skirtas ne tik „Žvaigždžių karų” serijos gerbėjams, bet ir žaidėjams, ieškantiems naujų alternatyvios realybės žaidimo patirčių” – teigė „Lenovo” namų produktų pardavimų vadovas Baltijos šalyse Vytenis Koryzna.

Vadovo teigimu, žaidimas įdomus ne tik įtraukiančia aplinka, bet ir intuityviu valdymu. Žaidžiantiems nereikia mokytis keblių valdymo komandų – dvikovose žaidėjas blokuoja varžovo kardo smūgius ar puola priešininką lyg naudotųsi tikru kardu. Strateginiuose mūšiuose tereikia pažvelgti į norimą figūrą ir patvirtinti jai skirtą komandą kardo (valdiklio) paspaudimu. Tai leidžia žaidimu mėgautis ne tik patyrusiems žaidėjams, bet ir tiems, kurie niekada rankose nelaikė žaidimo pultelio.

Lietuvoje „Star Wars™: Jedi Challenges” rinkinys pristatomas kartu su pasauline produkto premjera. Pirmieji pardavimo partneriai mūsų šalyje „Topo centras” bei „Elektromarkt”. Rinkinio kaina – 299 Eur.

Lietuvoje taip pat pristatyti naujos kartos Windows Mixed Reality „Lenovo” Explorer virtualios realybės akiniai, leisiantys išnaudoti visas Windows 10 VR galimybes.

„Lenovo Explorer” – vienas lengviausių virtualios realybės šalmų, sveriantis tik 380 gramų. Jame įmontuoti 6 aplinkos gylio jutikliai, aplinka stebima 2 specialiomis kameromis. Valdymo tikslumą taip pat užriktina giroskopas, akselerometras bei magnetometras, kurie supaprastina ir pirminį įrenginio diegimo procesą. Geriausiai vartojimo patirčiai prireiks 12 kv. metrų erdvės. Šalmas taip pat gali būti derinamas su dviem specialiais valdymo pulteliais. Lenovo Explorer kaina Lietuvoje – nuo 449 eurų.

„Manome, jog 2018-aisiais virtualios realybės patirtys pagaliau taps plačiai prieinamos. Virtualūs pasauliai apims ne tik žaidimus, bet ir pristatys naujas kompiuterio valdymo galimybes, leis mėgautis 360° vaizdo įrašais, naujai bendrauti socialiniuose tinkluose bei apims vis daugiau netikėtų pritaikymo sričių. Siekiame, jog vartotojai Lietuvoje tai galėtų patirti vieni iš pirmųjų” – teigė V. Koryzna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.