Geros naujienos pamėgusiems „Gearbest“ – bet yra viena nedidelė išlyga

Internetinė parduotuvė Gearbest.com labai sparčiai populiarėja visoje Europoje ir jau yra puikiai žinoma Lietuvoje. Dabar parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką – muitų mokesčius.

 Internetinė parduotuvė Gearbest.com labai sparčiai populiarėja visoje Europoje ir jau yra puikiai žinoma Lietuvoje. Dabar parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką – muitų mokesčius.<br> 123RF nuotr.
 Internetinė parduotuvė Gearbest.com labai sparčiai populiarėja visoje Europoje ir jau yra puikiai žinoma Lietuvoje. Dabar parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką – muitų mokesčius.<br> 123RF nuotr.
 Parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką – muitų mokesčius.
 Parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką – muitų mokesčius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 1:34 PM

Apie tai kaip šioje parduotuvėje pirkti, į ką atkreipti dėmesį, ar tai saugu, kaip pristatomos prekės, ar yra papildomi mokesčiai bei muitai ir t. t. portalas Technologijos.lt jau yra išsamiai rašęs anksčiau.

Šįkart norime pasidalinti informacija apie Gearbest.com taikomą naują paslaugą. Trumpai tai būtų galima pavadinti – „Jokių muitinės mokesčių“.

Jau ir dabar perkant iš kiniškų parduotuvių ir prekes siunčiant per paštą problemų dėl muito mokesčių nebūna 99 % atvejų – prekės į Lietuvą patenka iš kitų ES pašto tarnybų ir atkeliauja tiesiai pas pirkėjus.

Tą žino tūkstančiai perkančių iš Kinijos, vis dėlto, kartais taip nutinka, jog atsitiktinių patikrinimų metu prekė užstringa muitinėje ir visgi reikia sumokėti mokesčius – tad Gearbest.com įsipareigoja kompensuoti visus mokesčius visose ES šalyse, jeigų tik tokių pasitaikytų.

Tačiau su viena būtina sąlyga: reikia prekes siųstis pasirinkus „Registered Air Mail“.

Priminsime, jog užsisakant prekę iš Gearbest.com galima pasirinkti vieną iš siuntimo būdų. Siūlomi keli variantai: „Registered Air Mail“, „Unregistered Air Mail“, „Priority Line“ ar „Expedited Shipping“.

Šiuo atveju užsisakant prekę BŪTINA pasirinkti „Registered Air Mail“. Renkantis šį pristatymo būdą, jokių naujų mokesčių iš pačios Gearbest.com nebus taikoma – kiek kainuodavo (o dažniausiai nekainuodavo nieko) siuntimas, tiek ir toliau kainuos.

Tačiau pasirinkus šį prekės siuntimo būdą Gearbest.com įsipareigoja kompensuoti visus netikėtai atsiradusius muitinės mokesčius.

Be to, šis būdas patogus dėl galimybės sekti prekės judėjimą ir yra žymiai saugesnis nei „Unregistered Air Mail“. Tai ypač svarbu jei užsakoma prekė yra vertingesnė.

Nežiūrint to, brangesnėms prekėms uždėkite varnelę ir dėl siuntos draudimo – tai rekomenduojame visais atvejais, jei pirkinys yra daugiau nei 50€: Kinijos pašto siuntų kiekiai yra sunkiai įsivaizduojami, ten prekių milijonai, tai neišvengiamai vyksta prekių pametimai. Išvengti tokių dalykų, tai tarsi bandyti loteriją. O jei bus draudimas, Gearbest.com 100% kompensuos visus patirtus nuostolius.

Reikia pastebėti, kad ir be draudimo Gearbest.com taiko kompensacijas tuo atveju, jei pirkėjas laiku negavo siuntos. Tačiau šiuo atveju kompensacija bus dalinė.

Jeigu prekė pašte nepaklydo, bet užstrigo muitinėje ir iš jūsų pareikalavo sumokėti muito mokesčius, pirmiausia jums reikės sumokėti visus mokesčius patiems, tačiau paskui galėsite kreiptis į Gearbest.com Costumer Service tarnybą. Jį įsipareigoja pirkėjams kompensuoti dėl muito mokesčių atsiradusias papildomas išlaidas, tik reikės pateikti įrodymus, kad tokie buvo ir kiek jų buvo.

Taigi, jei prekę siunčiate per „Registered Air Mail“ ir negavote siuntinio, ar muitinėje teko sumokėti papildomus mokesčius, abiem atvejais reikia susisiekti su Gearbest.com Costumer Service tarnyba ir paaiškinti susidariusią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.