„Samsung“, ir tu“? Pradėjo tyrimą, ar specialiai nestabdo senų telefonų

Be abejo, jau visi girdėjo apie skandalą, kai „Apple“ buvo įtarta, o vėliau ir pati prisipažino, kad ji, neįspėdama vartotojų, lėtina senesnius telefonų modelius. Tiesa, „Apple“ bandė išsisukti aptakiai, teigdama, kad lėtina iš kilnių paskatų – kad apsaugotų senesnių telefonų akumuliatorius – o visai ne dėl to, kad vartotojai pirktų naujus modelis.

 Italijoje konkurencija pradėjo du tyrimus, iš kurių vienas bus nukreiptas į„Apple“, o kitas – į „Samsung“ veiklą.<br>AFP / Scnapix nuotr.
 Italijoje konkurencija pradėjo du tyrimus, iš kurių vienas bus nukreiptas į„Apple“, o kitas – į „Samsung“ veiklą.<br>AFP / Scnapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-19 12:47, atnaujinta 2018-01-19 12:48

Kiek tuo patikėjusių – nežinia, bet Italijoje konkurencija pradėjo du tyrimus, iš kurių vienas bus nukreiptas į„Apple“, o kitas – į „Samsung“ veiklą.

Italijos Konkurencijos ir prekybos kontrolės tarnyba (AGCM, it. Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato) teigia, kad abi kompanijos vartotojams pateikia galbūt nepakankamai informacijos apie tai, kaip programiniai atnaujinimai paveikia telefonus, ir neatskleidžia konkrečių detalių, kaip tai galėtų sulėtinti telefonus – kas galėtų pažeisti Italijos vartotojų apsaugos įstatymą.

AGCM nenurodo, kad tyrimas būtų paremtas jau esamu „Apple“ skandalu, bet būtų naivu tikėtis, jei ryšys neegzistuotų.

Tuo tarpu „Apple“ ne tik pripažino tokį savo elgesį, bet ir paskelbė, kad naujausias operacinės sistemos atnaujinimas leis išjungti priverstinį telefono lėtinimą.

Ką apie tai sako patys „Samsung“?

„Vartotojų pasitenkinimas yra ir visada bus pagrindinis „Samsung“ prioritetas. Kompanija „Samsung“ nedaro programinės įrangos atnaujinimų, kurie sulėtina įrenginio veikimą per visą jo naudojimo laikotarpį. Kompanija visapusiškai bendradarbiaus su Italijos Konkurencijos tarnyba, vykdančia tyrimą, kad būtų išaiškinti visi faktai“, – lrytas.lt teigia „Samsung Electronics Baltics“ Komunikacijos vadovė Baltijos šalims Liga Bite.

Parengta pagal „The Verge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.