Sukurtas „magiškas“ Hario Poterio spausdintuvas

Artėja švenčių sezonas ir su tuo susijęs galvos skausmas – dovanos. Bet bent jau vieną idėją „Hario Poterio“ gerbėjams pasiūlyti galima: magišką teminį spausdintuvą.

 Sujungus kompanijos „Lifeprint“ momentinio spausdinimo technologiją, išplėstąją realybę (angl. augmented reality, AR) ir išmanųjį telefoną, galima sukurti judančius vaizdus.<br>„Lifeprint“ nuotr.
 Sujungus kompanijos „Lifeprint“ momentinio spausdinimo technologiją, išplėstąją realybę (angl. augmented reality, AR) ir išmanųjį telefoną, galima sukurti judančius vaizdus.<br>„Lifeprint“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-20 12:26, atnaujinta 2018-11-21 07:24

Jei skaitėte „Hario Poterio“ knygas ar matėte šios frančizės filmus, žinote, kad britų rašytojos Joanne Rowling sukurtame burtų pasaulyje paveikslėliai ir nuotraukos yra ne statiškos, bet juda.

Bet sujungus kompanijos „Lifeprint“ momentinio spausdinimo technologiją, išplėstąją realybę (angl. augmented reality, AR) ir išmanųjį telefoną, tai tam tikra prasme ateina ir į mūsų – tikrąjį – pasaulį.

Kaip tai veikia

„Lifeprint“ įrenginiai, kurie nenaudoja rašalo, kuria tai, ką pati kompanija vadina „hipernuotraukomis“. Ir nors šios nuotraukos yra dvimatės, „nuskenuotos „Lifeprint“ programėle atgyja, atskleisdamos su nuotrauką susijusį vaizdo siužetą ar žinutę nuo draugo“, rašo „Digital Trends“.

Aprašyme minima, kad tam pasitelkiama programėlės AR funkcija: „papraščiausiai nufutofografuokite ar iš telefono galerijos išsirinkite nuotrauką, pridėkite AR elementus ir tada pasidalinkite ja fiziniu formatu, persiųskite skaitmeninę kopiją ar įkelkite į „Lifeprint“ tinklą.“

Pats spausdintuvas dekoruojamas Hogwartso koledžų herbais, ir bendras apipavidalinimas primena magišką objektą iš Hario Poterio pasaulio. Galima rinktis juodą arba baltą korpuso spalvas.

Žadama, kad ateityje ši sistema turės ir daugiau funkcionalumų.

Daugiau vaizdų galima rasti projekto „Lifeprint“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.