Naujos žinios apie penkių linzių „Nokia 9“

Jei rinktume, kokia mada telefonų pasaulyje šiemet bus populiariausia, viena iš favoričių būtų „pridėkime kuo daugiau kamerų“, rašo portalas „Ars Technica“.

 naujosios „Nokia“ fotosistemos principas bus toks: visos 5 linzės fotografuos vienu metu, o tai leis „užfiksuoti 10 kartų daugiau šviesos“.<br> Evan Blass iliustr.
 naujosios „Nokia“ fotosistemos principas bus toks: visos 5 linzės fotografuos vienu metu, o tai leis „užfiksuoti 10 kartų daugiau šviesos“.<br> Evan Blass iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 9:18 AM, atnaujinta Jan 7, 2019, 9:19 AM

Šiuo keliu jau juda „Samsung“, pristatę „Samsung A9“ ir netrukus pristatysiantys „Samsung Galaxy S10“ – bet atrodo, korėjiečius bandys perspjauti suomių ir kinų tandemas „HMD Global“, kurių „Nokia 9 Pureview“, remiantis vis nutekinama informacija, turės net penkias linzes nugarėlėje.

Pirmą kartą tokia informacija pasirodė rugsėjį, bet pagaliau ima aiškėti konkretesnės detalės.

Portalas „MySmartPrice“ teigia, kad naujosios „Nokia“ fotosistemos principas bus toks: visos 5 „Carl Zeiss“ linzės fotografuos vienu metu, o tai leis „užfiksuoti 10 kartų daugiau šviesos“, jei lygintume su įprasta fotomatrica.

Skamba laibai panašiai, kaip „matematinė fotografija“ (angl. computational photography), kurią naudoja ir vienos linzės „Pixel“ telefonai – jie kuria kelis kadrus ir juos sumuoja, taip pagerindami nuotraukos prastame apšvietime kokybę.

Taip pat skelbiama, kad telefonas turės 2K raiškos 5,99 colio įstrižainės ekraną, lustų rinkinį „Snapdragon 845 SoC“, 6GB RAM ir 128 GB vidinės atminties, ekrane įrengtą pirštų atspaudų skenerį, „Qi“ belaidį krovimą ir „Android 9.0 Pie“ palaikymą dvejus metus.

Manoma, kad telefonas gali kainuoti daugiau jei 800 JAV dolerių.

Daugiau informacijos apie galimą telefono konfigūraciją – šiame video (įspėjame, kad tai nėra oficiali informacija, o vaizdai – kurti kompiuteriu):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.