„Samsung Galaxy Watch“ laikrodis – nuo naudingų funkcijų iki erzinančių klaidelių

Išmanieji laikrodžiai mano gyvenime visada buvo tas prietaisas, kurio neprireikė, nereikia – ir greičiausiai, niekada neprireiks. Kai dovanų gavau išmaniąją apyrankę, galvojau, kad nuomonė pasikeis, bet... vis dėl to ne. Panešiojus apyrankę keletą savaičių, padėjau ją ant stalo, vėliau ji atsidūrė stalčiuje, o galiausiai atidaviau šį išmanųjį prietaisą tam, kam jo labiau reikėjo.

 Ištraukus laikrodį iš dėžutės, šis tikrai paliko įspūdį. Visų pirma, savo švelnia rožinio aukso spalva, kuri per daug nekrenta į akis.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Ištraukus laikrodį iš dėžutės, šis tikrai paliko įspūdį. Visų pirma, savo švelnia rožinio aukso spalva, kuri per daug nekrenta į akis.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Patiko ir jo forma bei dydis, kuris yra beveik toks pat, kaip ir tradicinio laikrodžio.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Patiko ir jo forma bei dydis, kuris yra beveik toks pat, kaip ir tradicinio laikrodžio.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Patiko ir jo forma bei dydis, kuris yra beveik toks pat, kaip ir tradicinio laikrodžio.<br>D.Umbraso nuotr. 
 Patiko ir jo forma bei dydis, kuris yra beveik toks pat, kaip ir tradicinio laikrodžio.<br>D.Umbraso nuotr. 
 Be žingsnių, įrenginys skaičiuoja ir į kiek aukštų per dieną užlipome. <br>D.Umbraso nuotr.  
 Be žingsnių, įrenginys skaičiuoja ir į kiek aukštų per dieną užlipome. <br>D.Umbraso nuotr.  
 Kita mane labai sudominusi funkcija – streso skaičiuoklė.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Kita mane labai sudominusi funkcija – streso skaičiuoklė.<br>D.Umbraso nuotr.  
 Vidinė laikrodžio pusė su jutikliais.<br> D.Umbraso nuotr. 
 Vidinė laikrodžio pusė su jutikliais.<br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 11, 2019, 7:31 PM

Dabar teko susidurti jau ne su išmaniąja apyranke, bet su išmaniuoju laikrodžiu – kuris pirmąjį teigiamą įspūdį man paliko savo dizainu. Mat niekada nesidomėjau ir nenešiojau išmaniųjų apyrankių ar laikrodžių iš dalies dėl to, kad nerasdavau man patinkančio dizaino sprendimo – tradicinis laikrodis man visada buvo daug gražesnis aksesuaras.

Ištraukus laikrodį iš dėžutės, šis tikrai paliko įspūdį. Visų pirma, savo švelnia rožinio aukso spalva, kuri per daug nekrenta į akis. Žinoma, pati laikrodžiui greičiausiai rinkčiausi šviesią smėlio spalvą, kurios, deja, „Samsung“ nesiūlo – arba juodą spalvą, nes ji tinka prie visko – o juk laikrodį nešioju kiekvieną dieną.

Patiko ir jo forma bei dydis, kuris yra beveik toks pat, kaip ir tradicinio laikrodžio. na ir žinoma tai, kad galiam keisti ekrano išvaizdą. Iš pradžių likau prie tos užsklandos, kuri buvo nustatyta gavus laikrodį – tačiau vėliau pasirinkau kiek paprastesnį ir modernesnį dizainą.

Naudingos laikrodžio funkcijos

Galvodama apie išmanųjį laikrodį, dažniausiai jį sieju ne su laiku, bet su žingsnių skaičiavimu. „Samsung Galaxy“ be abejo tai atlieka – ir net pakankamai gerai. 

Be žingsnių, įrenginys skaičiuoja ir į kiek aukštų per dieną užlipome. Nežinau kaip tiksliai jis tai sugeba – nes pati skaičiuoti į kiek aukštų per dieną užlipu, pamiršdavau – bet dienos pabaigoje rezultatai atrodydavo pakankamai realūs. Širdies ritmo tiksliai apskaičiuoti pati irgi negalėjau, todėl teko kliautis išmaniuoju laikrodžiu.

Kita mane labai sudominusi funkcija – streso skaičiuoklė. Įdomu tai, kad norint apskaičiuoti savo streso lygį ranką reikėjo laikyti itin ramiai – bandant keletą kartų tai atlikti važiuojant automobiliu, apskaičiuoti streso nepavyko. Nors funkcija ir įdomi, pilnai ja pasikliauti tikrai nebūčiau linkusi. Vieną dieną sėdint darbe ir išsimatavus streso lygį, gavau itin stebinantį rezultatą – rodyklytė buvo raudonoje zonoje, kas turėjo reiškė, kad šiuo metu patiriu daug streso. Na, galbūt klystu aš – bet streso tuo metu tikrai nejaučiau.

Kitą kartą išsimatavus stresą nusprendžiau tai dar kartą padaryti po 10 minučių. Rezultatai drastiškai nesiskyrė, o ir streso lygis buvo nedidelis – bet vis tiek nebuvau labai įtikinta, kad per 10 minučių stresas gali sumažėti. Išvis, per visą laikrodžio testavimo laikotarpį šioje funkcijoje pastebėjau nemažai neatitikimų.

Nedidelės klaidelės

Turbūt daugiausia nepatogumų man sukėlusi laikrodžio funkcija buvo jo vibravimas. Ir ne, ne tas vibravimas, kuris praneša, kad gavai naują pranešimą – bet vibravimas visiškai be tikslo. Iš tikrųjų iki šiol nežinau kodėl taip buvo, bet karts nuo karto – kartais didesniais o kartais mažesniais tarpais – laikrodis vis suvibruodavo, o pasižiūrėjus – jokio pranešimo nebūdavo.

Galiausiai pajutusi vibracija žiūrėdavau jau nebe į laikrodį, o į telefoną – ir tikrindavau ar tikrai gavau kokį nors pranešimą, ar vis dėl to čia tik dar viena laikrodžio išdaiga.

Kitas sutrikimas man pasitaikė tik kartą ir buvo lengvai išsprendžiamas – bet juk vis tiek geriau be to apsieiti, ar ne? Pačią pirmą bandymo dieną sulaukiau skambučio į telefoną, laikrodis, kaip ir priklauso, man irgi apie tai pranešė ekranėlyje parodydamas, kas skambina. Pakelti ragelį pirmiausia bandžiau per telefoną, tačiau po sekundės pokalbis paprasčiausiai nutrūko. Antrą kartą skambinant ragelį bandžiau kelti braukdama laikrodyje, bet... skambutis po sekundės vėl nutrūko.

Trečią kartą viskas buvo taip pat. Galiausiai skambinusiam turėjau pranešti, jog nežinau kas vyksta ir jam paskambinsiu pati. Iš naujo sujungus telefoną ir laikrodį „Bluetooh“ ryšiu, viskas išsisprendė.

Svoris, baterija ir kitos specifikacijos

Pats laikrodis be dirželio sveria 49 g, o jo dydis – 41,9x45,7x12,7 mm, ekranas – 33 mm skersmens. Kaip jau minėjau, dydis man labai priminė tradicinį vidutinio dydžio laikrodį, todėl tiktų daugeliui.

Įkrovimas belaidis, kartu su laikrodžiu atkeliauja ir krovimo stotelė. Prietaisas įsikrauna gan greitai, o 270 mAh baterija veikia gan ilgai. Man asmeniškai laikrodį krauti reikėjo kas 3 dienas.

Telefono ir laikrodžio sujungimas yra paprastas – tik vėliau pasitaikė keletas nesklandumų. Keisti užsklandas ar vaikščioti per meniu irgi paprasta – tereikia sukti ant laikrodžio esantį ratuką į vieną ar kitą pusę.

Tai ar pirkčiau?

Išmanioji laikrodžio bandymas – nors ir įdomesnis, nei atvejis su išmaniąja apyranke – vis dėlto pirkti tokį daiktą manęs neįtikino. Mano manymu, toks laikrodis labiau praverčia aktyviems žmonėms, kurie nuolat nori žinoti savo nueitų žingsnių skaičių, taip pat tiems, kurie nelaiko telefono šalia savęs.

Tuo tarpu dirbant žurnaliste, turėti telefoną visada po ranka kaip ir privaloma, tad pranešimus ar skambučius praleidžiu itin retai. Žingsnių skaičius man irgi nėra labai reikalinga funkcija – nors telefonas tai daro netiksliai, vis tiek maždaug žinau, kiek vidutiniškai nužingsniuoju per dieną – ir bent jau kol kas man to užtenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.