„Facebook“ kova su neapykantos kurstymu: uždraudžia baltųjų viršenybės idėjų propagavimą

„Facebook“ trečiadienį paskelbė uždraudžiantis pagyras, paramą ar atstovavimą baltųjų nacionalizmui ar viršenybei (angl. white supremacy) didžiausiame socialiniame tinkle ir kitame, ne ką mažiau populiariame „Instagram“.

„Facebook“ kova su neapykantos kurstymu: uždraudžia baltųjų viršenybės idėjų propagavimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Facebook“ kova su neapykantos kurstymu: uždraudžia baltųjų viršenybės idėjų propagavimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 23:35

„Facebook“ pranešime tikina, kad draudimas pradės galioti nuo kitos savaitės. Šiuo draudimu yra sugriežtinamos socialinio tinklo taisyklės prieš neapykantos kurstymą, įskaitant ir baltųjų nacionalizmą ar viršenybę bei separatizmą.

„Akivaizdu, kad šios idėjos yra glaudžiai susijusios su neapykantą kurstančiomis grupėmis ir joms mūsų platformose – ne vieta“, – sakoma „Facebook“ pranešime.

Kaip teigia „Facebook“, bendrovės atliktas neapykantą kurstančių grupių ir organizacijų tyrimas atskleidė, kad daugelis jų atitinka baltųjų nacionalizmo, separatizmo ir viršenybės ideologijų bruožus.

Tačiau, kaip sako „Facebook“, kova su neapykantos kurstymu vien draudimu nesibaigia. Socialinis tinklas taip pat bandys padėti žmonėms, įsitraukusiems į baltųjų viršenybę skatinančių grupių veiklą.

„Nuo dabar padėsime žmonėms, ieškantiems sąvokų, susijusių su baltųjų viršenybės idėja, pasiekti išteklius, skirtus padėti žmonėms pasitraukti iš neapykantą kurstančių grupių. Žmonės bus nukreipiami į „Gyvenimas po neapykantos“ (angl. „Life After Hate“) organizaciją, kurią įkūrė buvę ekstremistai, suteikiantys paramą ir informuojantys žmones“, – sakoma „Facebook“ pranešime.

„Facebook“ tokį sprendimą priėmė, praėjus mažiau nei dviem savaitėms po to, kai Naujojoje Zelandijoje baltųjų viršenybės idėjai pasišventęs teroristas išžudė 50 į mečetę melstis atėjusių musulmonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?