„Xiaomi“ išsiuntė „Redmi Note 7“ į stratosferą. Paaiškėjo, ar išmanusis išgyveno

„Xiaomi“ kompanija atliko eksperimentą ir nusprendė išsiųsti savo populiarumo rekordus mušantį „Redmi Note 7“ į beveik 34 km aukštį. Kaip baigėsi ši kelionė?

 „Xiaomi“ kompanija atliko eksperimentą ir nusprendė išsiųsti savo populiarumo rekordus mušantį „Redmi Note 7“ į beveik 34 km aukštį.<br> Stop-kadras
 „Xiaomi“ kompanija atliko eksperimentą ir nusprendė išsiųsti savo populiarumo rekordus mušantį „Redmi Note 7“ į beveik 34 km aukštį.<br> Stop-kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 12:06 PM

Telefonas liko sveikas ir gyvas. „Redmi Note 7“ pakilo į 33,375 km aukštį, kur temperatūra siekė -58°C. Išmanusis filmavo pakilimo į stratosferą procesą. Kai temperatūra nukrito žemiau -4 °C, telefonas išsijungė (aukštis, kuriame tuo metu buvo telefonas, nenurodomas). Iki to momento „Redmi Note 7“ pavyko užfiksuoti keletą iš tikrųjų įspūdingų kadrų.

Stratosferinis „Redmi Note 7“ skrydis įvyko specialiu balionu. Akcija buvo pavadinta #SpaceMission. Jos tikslas yra reklamuoti 48 megapikselių kamerą. Tuo pačiu gamintojui pavyko parodyti, kad jo įrenginys yra pajėgus išgyventi net labai ekstremaliomis sąlygomis. Grįžęs į žemę ir apšilęs „Redmi Note 7“ be problemų įsijungė.

6.3 col. įstrižainės „Redmi Note 7“ turi 4000 mAh bateriją, kurios įkrovimui naudojama C tipo USB jungtis ir „Quick Charge 4.0“ technologija. Už „Redmi Note 7“ našumą atsako „Qualcomm Snapdragon 660“ procesorius. Išmanusis turi 48 Mpix galinę, 13 Mpix priekinę kamerą ir jau dažnai pamirštamą 3.5mm garso jungtį.

Portalas Lrytas.lt primena, kad tai – ne pirmas išmanusis stratosferoje. 2017 lietuviai meteorologiniu balionu į stratosferą iškėlė Lietuvos trispalvę, o visą akciją filmavo kapsulėje įtaisytu „Cat S30“ telefonu. Tąkart įrenginys išsijungė 17 km aukštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.