„Samsung“ po pirmosios nesėkmės yra pasirengusi pristatyti sulankstomą išmanųjį telefoną

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ penktadienį pristatys savo labai lauktą sulankstomą išmanųjį telefoną, kurio pristatymą dėl ekrano defektų buvo priversta atidėti keliems mėnesiams.

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ penktadienį pristatys savo labai lauktą sulankstomą išmanųjį telefoną, kurio pristatymą dėl ekrano defektų buvo priversta atidėti keliems mėnesiams. <br>Scanpix nuotr. 
Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ penktadienį pristatys savo labai lauktą sulankstomą išmanųjį telefoną, kurio pristatymą dėl ekrano defektų buvo priversta atidėti keliems mėnesiams. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 10:53 AM, atnaujinta Sep 5, 2019, 11:00 AM

Didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja savo pažiba turėjusį tapti telefoną „Galaxy Fold“ kūrė beveik aštuonerius metus, tačiau balandį buvo priversta atidėti pristatymą, kai apžvalgininkai pranešė apie ekrano problemas, kilusias vos po kelių dienų telefono naudojimo.

Tai tapo stipriu smūgiu bendrovei, kuri tikėjosi, kad 2 tūkst. JAV dolerių kainuojantis prietaisas suaktyvins jos aukščiausios klasės telefonų paklausą, ypač atsižvelgiant į tai, kas pastaraisiais ketvirčiais bendrovės pelnas smuko dėl susilpnėjusios rinkos ir stiprios varžovių iš Kinijos konkurencijos.

Kelis mėnesius tobulinusi „Galaxy Fold“, kuris kai kuriose rinkose galės būti naudojamas naujosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinkluose, „Samsung“ pranešė pristatysianti naująjį telefoną penktadienį Pietų Korėjoje, o po to dar keliose šalyse, įskaitant JAV, Vokietiją ir Prancūziją.

Be to, bendrovė pasiūlys „Galaxy Fold“ įsigijusiems klientams programą, pagal kurią gamintoja padengs 70 proc. ekrano remonto išlaidų vienerių metų laikotarpiu.

„Galaxy Fold“ buvo plačiai reklamuojamas kaip „pirmasis pasaulyje sulankstomas išmanusis telefonas“, nors tokios varžovės kaip Kinijos „Huawei“ taip pat skubėjo pasiūlyti rinkai panašių įrenginių.

„Samsung“ jau yra patyrusi žeminančių nesėkmių, susijusių su jos pagrindiniais produktais – viena didžiausių tokių nesėkmių įvyko 2016 metais, kai įmonės reputacija nukentėjo paaiškėjus, jog telefonų „Galaxy Note 7“ baterijos gali savaime sprogti.

Be to, bendrovei tenka spręsti ir problemas, susijusias su vis labiau intensyvėjančiu Japonijos ir Pietų Korėjos prekybos karu, kilusiu dėl su Antruoju pasauliniu karu susijusių ginčų.

Analitikai mano, kad šis prekybos ginčas turės įtakos „Samsung“ produktų gamybai, įskaitant išmanųjį telefoną „Galaxy Fold“, nes jo gamyboje naudojama Japonijos įmonės „Sumitomo Chemical“ cheminė plėvelė.

Taip pat „Samsung“ gresia nemalonumai, susiję su jos valdybos pirmininko pavaduotoju Lee Jae-yongu (Li Džėjongu), kuris gali būti pakartotinai patrauktas į teismą didelės apimties korupcijos skandale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.