„Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje

Dėl vis didesnės konkurencijos Pietų Korėjos milžinas „Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje, pranešė pati bendrovė.

Dėl vis didesnės konkurencijos Pietų Korėjos milžinas „Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje, pranešė pati bendrovė. <br>123RF nuotr. 
Dėl vis didesnės konkurencijos Pietų Korėjos milžinas „Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje, pranešė pati bendrovė. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 2:02 PM, atnaujinta Oct 2, 2019, 2:05 PM

„Samsung“ nėra pirmasis telefonų gamintojas, dėl augančių išlaidų ir ekonomikos lėtėjimo nusprendęs perkelti telefonų gamybą iš Kinijos daugiausia į Pietryčių Azijos šalis, rašo „Reuters“.

Anksčiau „Sony“ taip pat paskelbė telefonų gamybą perkelsianti iš Kinijos į Tailandą. Šiuo metu iš didžiųjų užsienio telefonų gamintojų tik „Apple“ tebegamina telefonus Kinijoje.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Samsung“ telefonai sudarė vos 1 proc. rinkos. Palyginti, 2013-ųjų viduryje „Samsung“ rinkos dalis siekė apie 15 proc., rodo rinkos tyrimų bendrovės „Counterpoint“ duomenys. Pasak bendrovės, „Samsung“ vietą Kinijos rinkoje užėmė kinų gamintojai „Huawei“ ir „Xiaomi“.

„Kinijoje žmonės perka pigesnius telefonus iš vietos gamintojų, o brangesnius – iš „Apple“ ar „Huawei“. „Samsung“ nėra galimybių atgauti turėtą rinkos dalį“, – sakė investicijų banko „Cape Investment & Securities“ analitikas Park Sung-soonas.

Didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas „Samsung“ tvirtino priėmęs sudėtingą, bet būtiną sprendimą nutraukti gamybą Kinijoje.

„Gamybos įrengimai bus perkelti į kitas gamyklas visame pasaulyje, priklausomai nuo rinkos poreikių“, – teigiama „Samsung“ pranešime.

Pastaraisiais metais bendrovė išplėtė gamybos pajėgumus tokiose šalyse, kaip Indija ir Vietnamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.