Oficialiai pristatytas „Sony PlayStation 5“, prakalbo ir apie kainą

Birželio 11 dieną surengtoje konferencijoje „Sony“ pademonstravo „PlayStation 5“ konsolę. Kompiuteris buvo pristatytas tik po valandą trukusių šiai platformai skirtų žaidimų anonsų.

 Birželio 11 dieną surengtoje konferencijoje „Sony“ pademonstravo „PlayStation 5“ konsolę.<br>„Sony“ nuotr.
 Birželio 11 dieną surengtoje konferencijoje „Sony“ pademonstravo „PlayStation 5“ konsolę.<br>„Sony“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 8:30 AM, atnaujinta Jun 12, 2020, 12:55 PM

PS5 stovės vertikaliai – panašiai kaip ir jo didžiausias konkurentas „Xbox Series X“ – ir bus parduodamas dviem versijomis: su optiniu diskų skaitikliu arba visiškai skaitmeninis. Kompanija taip pat užsiminė ir apie keletą „PlayStation 5“ aksesuarų – „DualSense“ pultelių įkrovimo stotelę, HD kamerą, „Pulse 3D“ belaides ausines ir medijai skirtą nuotolinio valdymo pultelį.

„Sony“, panašiai kaip „Microsoft“, informaciją apie techninius PS5 parametrus pateikia ganėtinai dozuotai. Jau žinoma, kad žaidimų kompiuterio viduje bus montuojamas 8 branduolių „AMD Zen 2“ procesorius ir speciali „AMD RDNA“ vaizdo plokštė. Šios „AMD“ mikroschemos sugebės išvystyti 10,28 teraflopo galią, naudodamos kintančius taktinius dažnius.

Bendrovė taip pat susirūpino ir žaidimų paleidimo trukme – pasitelkus SSD sprendimą, ji smarkiai sutrumpinta. Šis judančių dalių neturintis diskas turės 825 GB atminties, o duomenis nuskaitys 5,5 GB/s greičiu. „Sony“ reikalauja, kad visi PS5 diske įdiegti žaidimai sugebėtų išnaudoti šį pajėgumą. Tai jau pademonstravo „Epic Games“ su įspūdingu „Unreal 5“ grafikos variklio anonsu, šioje konsolėje parodžiusi 8K kokybės grafiką ir dinamiškai kintantį apšvietimą. Kaip jau supratome, „PlayStation 5“ palaikys 8K raišką arba 4K ir 120Hz kokybę. Žaidimų kompiuteris atkurs ir 3D audio.

Dar balandžio 7 dieną „Sony“ anonsavo PS5 skirtą „DualSense“ pultą, turintį adaptyvius viršutinius mygtukus, gebančius vibruoti ir taip dar labiau padėti žaidėjui įsitraukti į žaidimą. Taip pat atsirado ir naujas „Create“ mygtukas, skirtas dalintis žaismo turiniu. Kaip ir ankstesniuose „DualShock“ pulteliuose, D padas ir mygtukai išliks viršutinėje pulto dalyje, o analoginės svirtys – žemiau jų. „DualSense“ centre montuojama liečiama aikštelė, kurios abiejose pusėse yra po naują šviesos juostą.

Kompanija skelbia, kad PS5 palaikys „iš proto varančią“ gausybę PS4 žaidimų, kurių šiandien priskaičiuojama beveik 4000. Maža to, „Sony“ tikisi, kad šie seni žaidimai išnaudos galingesnę „PlayStation 5“ geležį ir pasiūlys stabilesnį kadrų per sekundę skaičių bei galimai didesnę grafinę raišką.

Iš šiai konsolei skirtų žaidimų pirmu smuiku groja „Ubisoft“ kūrinys „Assassin’s Creed Valhalla“, pasirodysiantis tada, kai prasidės oficiali prekyba PS5. Tikslios datos kol kas nepaskelbta, bet tai planuojama šių metų lapkričio-gruodžio mėnesį. Pasak įvairių šaltinių, „PlayStation 5“ JAV rinkoje numatoma kaina sieks apie 500 dolerių (apie 450 eurų).

Parengta pagal „The Verge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.