Pristatyta pigus „OnePlus“ telefonas

Pastaruosius kelerius metus „OnePlus“ išmaniųjų telefonų kaina augo, o šiemet pristatyti flagmanai finansine prasme mažai kuo nusileido didžiųjų gamintojų pasiūlymams. Tačiau vakar Kinijos kompanijos atstovai pristatė ilgai anonsuotą ir gerokai pigesnį įrenginį, kuris visiems žinomas kaip „OnePlus Nord“.

 Pristatytas seniai anonsuotas ir gerokai pigesnis „OnePlus Nord“.
 Pristatytas seniai anonsuotas ir gerokai pigesnis „OnePlus Nord“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Snarskis

Jul 22, 2020, 9:20 AM

Anksčiau pigesni flagmanai pasiūlydavo galingiausią įmanomą procesorių, tačiau tuo pačiu paaukodavo daugelį kitų įrenginio galimybių – tokias, kaip kameras, korpuso medžiagą ir pan. Kaip bebūtų, naująjį „OnePlus“ produktą galima būtų laikyti išimtimi iš šios taisyklės.

Išmanusis telefonas turi 6,44 colių įstrižainės AMOLED ekraną su Full HD+ raiška, jis taip pat apsaugotas ir „Gorilla Glass 5“ apsauginiu stiklu. Iš „OnePlus 8“ modelio į naująjį „Nord“ atkeliauja ir 90 Hz ekrano atnaujinimo dažnis, o gamintojas šiame modelyje įmontavo ir dvigubą asmenukių kamerą, ko nerasime jokiame kitame „OnePlus“ telefone.

„OnePlus Nord“ turi 32 MP raiškos vaizdo jutiklį, kuris naudojamas pagrindinėje asmenukių kameroje, o greta jos – 8 MP raiškos plataus kampo jutikliu aprūpinta antroji. Nesunku suprasti, jog ji padės fiksuoti asmenukes draugų kompanijoje ar pan. Išmaniojo telefono nugarėlėje – keturios kameros. Ir čia vėl galima pastebėti bendrų bruožų su „OnePlus 8“ modeliu. Pagrindinė kamera šioje gamintojo naujienoje turės 48 MP raiškos vaizdo jutiklį su OIS bei EIS.

Naujajame telefone taip pat rasime ir 8 MP plataus kampo ir 2 MP makro sensorius, o ketvirtoji kamera – 5 MP gylio jutiklis. „OnePlus Nord“ veikimą palaikys 4115 mAh talpos baterija su 30W greituoju „Warp Charge 30T“ įkrovimu. Gamintojo teigimu, ši technologija leis įkrauti bateriją iki 70 proc. vos per pusvalandį – kas yra tikrai geras rezultatas, atsižvelgiant ir į šio įrenginio kainą.

Pristatydami naująjį „Nord“ modelį, kompanijos atstovai nusprendė naudoti kiek žemesnės klasės „Qualcomm“ procesorių – kas buvo žinoma dar prieš oficialų renginį. „OnePlus“ į šį išmanųjį įmontavo „Snapdragon 765G“ lustą. Žinoma, telefone rasime ir 5G ryšio technologijos palaikymą, o patys gamintojai pažadėjo „Android“ operacinės sistemos atnaujinimus dvejiems, o saugumo atnaujinimus – trejiems metams.

Verta pastebėti ir tai, jog naujasis „OnePlus Nord“ bus skirtas tik Azijos bei Europos rinkoms, įskaitant ir Lietuvą. Pirkėjai galės pasirinkti iš dviejų atminties konfigūracijų – už daugmaž 400 eurų siūlomas 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties modelis, o už daugmaž 500 eurų galima bus įsigyti variantą su 12 GB ir 256 GB atminties. Telefonai prekyboje pasirodys rugpjūčio 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.